yian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Χαιρετώ, έχει κάποιος συνάδερφος κάποιο πρότυπο Διαγράμματος Κάλυψης με τον ΓΟΚ του 73 (ή μπορεί να μου στείλει με pm κάποιο ΔΚ αντίστοιχης περιόδου) για να εξετάσω τους ελέγχους που πραγματοποιούνταν με τις τότε διατάξεις? Διότι μια εικόνα, χίλιες λέξεις.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
BAS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Οτι ελέγχουμε και τώρα . Κάλυψη , δόμηση και ύψος . Δεν υπήρχαν γκαράζ πριν το 1981 και δεν υπήρχε περιβάλλον χώρος . Υπήρχε η απόληξη του κλιμακοστασίου και το δώμα 5 % της καλυψεως και από 12-60 τμ . Αν δεν το έκανες μπορούσες να το ενσωματώσεις στον τελευταίο όροφο καθ΄υπέρβαση του ΣΔ . Πατάρια στα μαγαζιά μέχρι 50 % του εμβαδού . Ερκερ , 0,40 μ το 25 % της όψης . Βοηθητικό κτίσμα στον ακάλυπτο εκτός συνεχούς συστήματος , εμβαδού 60 τμ . Αν θες κάτι άλλο ρώτα . 1 7
yian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Αναλυτικότατος και σε ευχαριστώ! Ως προς ΗΧ και εξώστες τι ελέγχους πραγματοποιούμε? ΗΧ προφανώς όχι, αλλά ποσοστό εξωστών υπολογίζουμε? (οι οποίοι δεν μετρούσαν σε δόμηση και κάλυψη, σώστα?)
BAS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 ΗΧ δεν υπήρχαν . Εξώστες μπορούσες να κάνεις μέσα στο Δ το 1/5 . Αν είχαν πλάτος πάνω από 1,80 μετρούσαν στην κάλυψη . Τι σύστημα δόμησης έχεις ? 1
BAS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2013 Κάλυψη 70 % η παραπάνω αν είναι γωνία . Ακάλυπτος από 1 μέτρο και πάνω , εφ΄όσον δεν φτάνει το Δ=2,50 . Το θέμα είναι ότι 4 μέτρα από την Ο.Γ. εφ' όσον κάνεις υποχώρηση , μετράει στην κάλυψη .
yian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2013 Σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις ΒΑS.
alexia_ch Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2013 Χρήσιμες οι πληροφορίες BAS! Να ρωτήσω και μια λεπτομέρεια... έχω στα χέρια μου μια άδεια με 2 μπαζωμένες βεράντες (σημερινοί ημιυπαίθριοι) που καλύπτονται με πλάκα και έχουν υποστύλωμα στην άκρη. Στην άδεια έχει σημειώσει ο μηχανικός με στυλό ότι το υποστύλωμα είναι ξύλινο διακοσμητικό, ενώ έχει κατασκευαστεί από μπετόν. Μου είπαν από την πολεοδομία ότι το δήλωσε σαν ξύλινο διακοσμητικό για να μην μετρήσουν οι βεράντες στην κάλυψη. Έχει καμία λογική αυτό βάσει ΓΟΚ '73? Είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως αυθαιρεσία ΥΚ? (πάρα πολύ τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου)
alexia_ch Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Καμιά ιδέα κανείς παλιός ή γνώστης?
BAS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Στον ΓΟΚ/73 δεν υπήρχε η έννοια του ΗΥ οπότε το υποστύλωμα την έβαζε μέσα στην κάλυψη . Αν όμως δεν ήταν Φ.Ο. , τότε θεωρείται εξώστης και βέβαια δεν μετράει στην κάλυψη . Το θέμα είναι αν στατικά μπορούσε να θεωρηθεί εξώστης , λόγω του μεγέθους του . Σε κάθε περίπτωση περίμενε τον νέο νόμο ώστε να είσαι είτε πριν το 1975 , είτε πριν το 1983 . 1 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα