COSTAS T Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2016 Έχω κάνει ένα τοπογραφικό σε κάτοικο εξωτερικού μου ζήτησε τιμολόγιο για την παραπάνω εργασία μου έχει δώσει στοιχειά και ΑΦΜ Γερμανίας στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ που το καταχωρώ ; καθώς επίσης και στην ΜΥΦ που ; Το ακίνητο για το οποίο έκανες τοπογραφικό που βρίσκεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2016 Το ακίνητο για το οποίο έκανες τοπογραφικό που βρίσκεται; Για να δούμε αν θα χρεωθεί ΦΠΑ στο παραστατικό ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2016 (edited) Στην Ελλάδα βρίσκεται. Edited Νοέμβριος 26 , 2016 by varxo Link to comment Share on other sites More sharing options...
COSTAS T Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Έχω κάνει ένα τοπογραφικό σε κάτοικο εξωτερικού μου ζήτησε τιμολόγιο για την παραπάνω εργασία μου έχει δώσει στοιχειά και ΑΦΜ Γερμανίας στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ που το καταχωρώ ; καθώς επίσης και στην ΜΥΦ που ; Για να δούμε αν θα χρεωθεί ΦΠΑ στο παραστατικό ......... Στην Ελλάδα βρίσκεται. Επειδή: α) το ακίνητο βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας β) η υπηρεσία αφορά εργασία τοπογράφου τότε αυτή η εργασία θα φορολογηθεί, κατά παρέκκλιση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 14, παρ. 4, περ. α του κώδικα ΦΠΑ. Όσο αφορά την καταχώριση στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ παρατηρώ πως στο προφίλ σου αναγράφεις την τοποθεσία "Λέσβος". Αν έχεις λοιπόν την εγκατάστασή σου στο νησί και αν η υπηρεσία σου παρασχέθηκε ομοίως εκεί τότε θα χρησιμοποιήσεις τον κωδικό 306 της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με το αντίστοιχο ποσοστό ΦΠΑ 17% στον κωδικό 336. Όσο αφορά την ΜΥΦ υποβάλλονται χονδρικές συναλλαγές μόνο με ελληνικά ενεργά ΑΦΜ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2016 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2017 έχω εισπράξει ένα ποσό για τόκους υπερημερίας το οποίο δεν περιεχέι ΦΠΑ σε ποιο κελί της Φ2 το γράφω στο 310 ή στο 349 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2017 (edited) Λογαριασμός τηλεφώνου ή ρεύματος με ημερομηνία έκδοσης εστω 20 Ιουνίου πληρώνεται τον Ιούλιο.Σε ποιού τριμήνου δήλωση ΦΠΑ μπαινει ? 1. Στο Β' που εκδόθηκε 2. Στο Γ' που πληρώθηκε Edited Ιούλιος 21 , 2017 by avgoust Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2017 1. Στο Β' που εκδόθηκε Link to comment Share on other sites More sharing options...
akikos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2017 (edited) Μου ήρθε πρόστιμο 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ. Το συστημένο χαρτί που μου στείλανε δεν έχει κανένα κωδικό πληρωμής. Στο taxisnet γράφει στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης 0 ευρώ. Πως θα το πληρώσω χωρίς κωδικό πληρωμής; :( Edited Οκτώβριος 10 , 2017 by akikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
COSTAS T Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2017 Μου ήρθε πρόστιμο 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ. Το συστημένο χαρτί που μου στείλανε δεν έχει κανένα κωδικό πληρωμής. Στο taxisnet γράφει στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης 0 ευρώ. Πως θα το πληρώσω χωρίς κωδικό πληρωμής; :( Στό έγγραφο που έλαβες υπάρχει ενότητα με τίτλο "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ"; Ποιο έτος αφορούσε η εκπρόθεσμη υποβολή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα