ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 (edited) Πάντως όλο αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί και κατά την προσωπική μου άποψη θα συνεχίσει να διογκώνεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έχει κι ένα καλό. Όλοι θα "βομβαρδίζουν" με τις απόψεις - θέσεις - προτάσεις - ειδήσεις - διαρροές - εξαγγελίες την "πραμάτεια" τους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων στη ...Μπανανία μας. Όλο αυτό κι όλα όσα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον θα δημιουργήσουν ΦΟΒΟ (και μόνο φόβο) στους ιδιοκτήτες!!! Το ..."παιχνίδι" παίζεται μια χαρά!!! Το ...."σκηνικό" στήθηκε όπως πρέπει!!!! Τις επόμενες ...πράξεις του "θεάματος" θα τις απολαμβάνουμε καθημερινά και σε όλο τους το μεγαλείο!!!! Ο ΦΟΒΟΣ θα κάνει κάποιους να προστρέξουν να δηλώσουν τις αυθαιρεσίες τους!!! Κι εμείς θα 'χουμε δουλειά να κάνουμε!!! Μήπως δεν το βλέπω μόνον εγώ;;;;; Edited Μάιος 9 , 2013 by ΙΑΣΟΝΑΣ 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaubart Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Ένα ζήτημα που με απασχολεί και 'μένα έντονα είναι οι δηλώσεις που έχω σε προσωρινή υπαγωγή με υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη για ανέγερση προ της 28/7/2011 (με δεδομένο πως δεν υπάρχουν διαθπέσιμες α/φ), και φυσικά ύστερα από το μπάχαλο λόγω σ.τ.ε η βασική μου μέριμνα είναι πρώτα να έχω καλυμένο τον κώλο μου και μετά το συμφέρον του πελάτη. Σε μια τέτοια περίπτωση τον πελάτη μας προφανώς τον συμφέρει να προβούμε σε οριστική υπαγωγή, ωστόσο αν με τη δημοσίευση των επίμαχων αεροφωτογραφιών από το υπουργείο αποδειχτεί πως κάποιες κατασκευές είναι μεταγενέστερες εμείς είμαστε καλυμμένοι με την υπεύθυνη δήλωση του πελάτη ή μήπως θα τρέχουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες? Αν και ο ίδιος ο πελάτης στραφεί εναντίων μας δεν θα είναι δύσκολο να τεκμηριώσουμε πως από πλευράς μας δεν υπήρχε δόλος? Εγώ προσωπικά δεν κάνω τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό και ασ χτυπιούνται οι πελάτες. Τώρα σε ότι αφορά τα εντός περιγράμματος που η α/φ δεν οφελεί, αυτό ήταν ανέκαθεν πονεμένη ιστορία κι ελπίζω να δίνει ξεκάθαρη απάντηση ο νέος νόμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marita Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Έχω δύο περιπτώσεις σε προσωρινή υπαγωγή , οι οποίες χρειάζονται διόρθωση προστίμου. Από όλα όσα έχω διαβάσει στο θέμα, μου προτείνετε να τους βάλω να πληρώσουν το υπόλοιπο των προστίμων και και να τα προχωρήσω σε οριστική υπαγωγή μέχρι τις 31/5/2013 έτσι ώστε να ενταχθούν στον 4014 και να μην περιμένω να το κάνω μεχρι τις 30/9/2013 που είναι και η προθεσμία για την οριστική υπαγωγ ηκαι κατάθεση δικαιολογητικών. Σωστά τα λέω? (επομένως πλέον δεν ισχύει ότι μπορώ να κάνω αλλαγές μεχρι την οριστική υπαγωγή και παράδοση των σχεδίων στις 30/9. Σωστό και αυτό που λέω?) Δεν επιδιώκω να ενταχθούν στο νέο νόμο διότι, σύμφωνα με το προσχέδιο, χρειάζεται δημόσιο έγγραφα ή αεροφωτογραφία και εγω για αυτά τα δύο έχω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη μόνο. Προσωπική άποψη: Πραγματικά με έχουν κουράσει πάρα πολύ όλα τα σχετικά με τα αυθαίρετα και οι αλλαγές που γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontegr Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 (edited) Εγώ λέω κάντε οριστική υπαγωγή (ασχέτως τί έντυπα έχετε μαζέψει) πριν βγει η γραπτή απόφαση του ΣτΕ, ώστε : 1ον) να καλυφθείτε νομικά για την αμοιβή που έχετε λάβει και 2ον) επειδή το πιθανότερο είναι να συμβιβαστούν όλοι (έμμεσα ή ξεκάθαρα) ότι "ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΔΕ..." Edited Μάιος 9 , 2013 by kontegr Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 (edited) παντως στο αρθρο 7 του νεου νομου...ειναι εντελως διαφορετικη η απόδειξη του χρονου κατασκευής, σε σχεση με τον 4014 Για το "ολο" κτιριο...με α/φ... Για δε την εσωτερικη "αλλαγη χρησης" ...προβλέπει συγκεκριμενη διαδικασια... χωρις την δηλωση του ιδιοκτητη και -κυρίως- χωρις "υποστηριξη" απο μηχανικο... θρο 7.docx Edited Μάιος 9 , 2013 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Εγώ βάζω και μια άλλη παράμετρο την 3η, ότι και το ξύλο να γλυτώσει κανείς μέσα από αυτό το μπάχζαλο που μπλέξαμε κι αυτό κάποιο κέρδος θα είναι... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 οταν καποια δηλωση ειναι σε προσωρινη υπαγωγη κΑΙ πληρωνει δοσεις ,γινεται να πληρωσει μεμιας ολες τις υπολειπομενες δοσεις και να παει σε οριστικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontegr Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 (edited) martha1 ναι, κάνε αίτηση μέσω συστήματος να στο μετατρέψουν σε εφάπαξ να γλιτώσεις και το 20%, γιατί να χάσεις την έκπτωση? Edited Μάιος 9 , 2013 by kontegr Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 γινεται αυτο ?γιατι νομιζα οτι δεν γινεται...αν ομως εχει ηδη αρχισει και πληρωνει δοσεις?τοχει κανει κανεις?που κανω αιτηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2013 Βρε Μαρθα, τι σχεση εχουν αυτα που ρωτας με το παρον θεμα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts