Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Παράνομη η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς, να κατεδαφιστούν - Στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες


prozak

Recommended Posts

Εγώ πάντως όσες δηλώσεις έχω σε προσωρινή υπαγωγή με εξοφλημένα πρόστιμα θα τις περάσω σε οριστική μόνο αν πάρω το τελικό ΟΚ από τον πελάτη, αφού πρώτα τον ενημερώσω πως λόγω των νέων δεδομένων (αντισυνταγματικότητας) σε πιθανή μελλοντική δικαστική διένεξη, π.χ. με κακότροπο γείτονα, ίσως βρεθεί εκτεθειμένος.

 

Δεν ξέρω αν είμαι ιδιαίτερα ευθυνόφοβη αλλά δεν θέλω σε ημερομηνίες μεταγενέστερες της ανακοίνωσης του ΣΤΕ να έχω οριστικές υπαγωγές με αποκλειστικά δική μου απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 373
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Αφού έχουν εξοφληθεί τα πρόστιμα, ότι ήταν να πληρώσει ο πελάτης σου το έχει ήδη πληρώσει. Από τι τον προφυλάσσεις μένοντας σε προσωρινή υπαγωγή; (υποθέτω οτι σε συμφέρει περισσοτερο ο Ν.4014 γιατί διαφορετικά αλλάζει). Αντιθέτως, με οριστική υποβολή ίσως τον προφυλάξεις από αναγκαστική μετακίνηση της τακτοποίησης στο νέο νόμο που κανεις δεν ξέρει πως θα διαμορφωθει τελικά λόγω του ΣτΕ...
2) Το αν ο πελάτης σου βρεθει εκτεθειμένος εξαιτίας κάποιου γειτονα, σε τι έχει να κάνει με την υπαγωγή; Γιατί θα είναι εκτεθειμένος αν έχεις κάνει οριστική ενώ την γλυτώνει σε προσωρινή;
3) Δεν υπάρχει ημερομηνία ανακοίνωσης ΣτΕ. Η μόνη έγκυρη ημερομηνία είναι η επίσημη της δημοσίευσης της δηλαδή σε 2-3 μήνες από σήμερα.... (προς το παρόν δεν έχει καν καθαρογραφεί)

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

d.styl

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του ΣτΕ ακόμα, επίσης η περάιωση είναι το τυπικό της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δεν σημαίνει τίποτα άλλο εκτός από το γεγονός ότι έχεις τελειώσει με τα σχέδια και τα αποδεικτικά σου στοιχεία (δηλαδή τη δουλειά που σου έχουν αναθέσει), οι ιδιοκτήτες που έχουν πληρώσει (παράβολο & πρόστιμο) θεωρούνται ότι έχουν υπαχθεί τετελεσμένα, ασχέτως άν είναι ακόμα σε προσωρινή υπαγωγή ή αν βγάινουν αποφάσεις οποιουδήποτε φορέα.

Άν γίνει καμία "στραβή" και παγώσει το σύστημα μέχρι νεοτέρου? ή αν ανακοινώσουν ότι παγώνουν οι οριστικές υπαγωγές και όσοι είναι σε προσωρινή θα αναγκαστούν να μπούν ΚΑΙ στον νέο νόμο που έρχετε? τί θα πείς στον πελάτη? (όλα να τα περιμένουμε πλέον απο αυτούς με την τροπή που πήρε το θέμα...)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω , από που αντλείτε όλοι την σιγουριά ότι μια ρύθμιση σε οριστική υπαγωγή θα έχει καλύτερη τύχη από μια που είναι σε εξέλιξη. 

Αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός είναι για τα πάντα.

 

Θυμάστε τι έγινε με τον νομο μεταφοράς συντελεστή ? Κρίθηκε αντισυνταγμαιτκός => ακυρώθηκαν άδειες => έμειναν οικοδομές γιαπιά => εξασφάλιση μηδεν.

Εντάξεις σε σχέδιο που ακυρώνονται στο στε => άνακληση αδειών , διακοπή εργασιών => εξασφάλιση μηδεν

Κτίρια που εκ των ανακλήθηκε η άδεια τους για παρόμοιους λόγους (χωρίς ευθύνη ιδιοκτήτη ή μηχανικού) => θεωρούνται αυθαίρετα (απλώς δεν επιβάλλονται πρόστιμα)

Δεν έγινε παρόμοιο μπάχαλο με την μετά από 20 χρόνια αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων των Νομαρχών  , Υπουργών κλπ ? 

 

Οτι βγήκε αντισυνταγματικό το πήρε και το σήκωσε.

 

Προσωπικά , δεν σκάω ιδιαίτερα. Δεν νομοθετώ εγώ , δεν κρίνω την συνταγματικότητα των νόμων. Χαρτορίχτρα δεν είμαι να ξέρω τι λέει μια θρυλούμενη απόφαση του ΣτΕ .

Ούτε διαχειρίζομαι το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων.

 

Ξέρω ότι έχω ένα νόμο ο οποίος σήμερα ισχύει και συνεχίζω με αυτόν. Και ρύθμιση θα κάνω και βεβαίωση θα δώσω.

Edited by avgoust
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω , από που αντλείτε όλοι την σιγουριά ότι μια ρύθμιση σε οριστική υπαγωγή θα έχει καλύτερη τύχη από μια που είναι σε εξέλιξη. 

...........

πολύ απλά αν η τύχη της δήλωσης ή τύχη της αμοιβής που έχουμε λάβει... κριθούν από τα ελληνικά δικαστήρια (το απεύχομαι για όλους μας...), ο δικαστής με άλλο μάτι θα δεί ένα έντυπο περαιωμένο in time και πρίν την κρίσιμη ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης του ΣτΕ, και με άλλο μάτι ένα έντυπο που θα γράφει "προσωρινή υπαγωγή"... ασχέτως αν κατ' ουσία έχει την ίδια ισχύ όσον αφορά τα τακτοποιηθέν κτίριο...

Edited by kontegr
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω , από που αντλείτε όλοι την σιγουριά ότι μια ρύθμιση σε οριστική υπαγωγή θα έχει καλύτερη τύχη από μια που είναι σε εξέλιξη. 

Αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός είναι για τα πάντα.

 

 

Κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Εικάζουμε όμως όλοι  πως δεν είναι καθόλου εύκολο να ληφθεί μια απόφαση που θα ακυρώνει όλες τις τακτοποιήσεις που έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια, κι αυτό διότι έτσι θα δημιουργηθεί μπάχαλο στους συμβολαιογράφους, στα υποθηκοφυλάκια, στις τράπεζες και στα δικαστήρια, ενώ επιπλέον το κράτος θα πρέπει να βρει περίπου 2-3 δις για να επιστρέψει, κάτι που δεν παίζει με την καμία (-> νέα μέτρα->πτώση κυβέρνησης...).

Παράλληλα, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές α) το ΣτΕ πήγαινε χέρι-χέρι με την εκάστοτε κυβέρνηση  β) ακόμα και να διαφωνήσει το ΣτΕ, η νομοθετική εξουσία δεν είναι υποχρεωμένη να το ακολουθήσει (βλ.μνημόνιο) αλλά μπορεί να ισχυριστεί έκτακτο εθνικο οικονομικό πρόβλημα (!) και να το γράψει κανονικά και γ) βάσει των διαρροών, εικάζουμε πως κάποιες τακτοποιησεις θα εξαιρεθούν από πιθανή ακύρωση ή υποχρεωτική μεταφορά στο νέο νόμο.

 

Ισως είναι αυτες που βρισκονται σε προσωρινη υπαγωγη. Ίσως ειναι αυτες που έχουν πληρωθει παράβολα. Ισως ειναι αυτες στις οποίες έχει εξοφληθει το συνολο του προστίμου. Κανεις δεν ξέρει. Μια οριστική ομως υπαγωγή, απλά πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες... αυτό και μόνο αυτό...

 

Υ.Γ. Το ΣτΕ μπορει να ακυρώσει ΜΟΝΟ μεμονωμένες περιπτώσεις (πχ μετα απο καταγγελία) και ΟΧΙ το σύνολο των τακτοποιήσεων. Αυτο μπορει να το κάνει μόνο η νομοθετική εξουσία.-

 

Edit: +1 στον σύντροφο Kontegr από πάνω

Edited by Makiaveli
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πολύ απλά αν η τύχη της δήλωσης ή τύχη της αμοιβής που έχουμε λάβει... κριθούν από τα ελληνικά δικαστήρια (το απεύχομαι για όλους μας...), ο δικαστής με άλλο μάτι θα δεί ένα έντυπο περαιωμένο in time και πρίν την κρίσιμη ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης του ΣτΕ, και με άλλο μάτι ένα έντυπο που θα γράφει "προσωρινή υπαγωγή"... ασχέτως αν στην κατ' ουσία έχει την ίδια ισχύ όσον αφορά τα τακτοποιηθέν κτίριο...

Μπα. 

Μαλλον δεν εχει σημασια.

Το κακο ειναι οτι η "κατασταση της δηλωσης" δεν ειναι πουθενα κατοχυρωμενη νομικα.

 

Οσον για την αμοιβη, απο που και ως που θα την κρινει ο δικαστης?

Δεν καναμε μια δουλεια?

Δεν καναμε συμφωνητικο?

Μηπως πρεπει να γυρισουμε και τα λεφτα της αμοιβης μας, πισως???

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι στην απίθανη περίπτωση να καταπέσει μία δήλωση αυθαιρέτου (ελπίζω όχι όλες...) και να μας ζητάει τα λεφτά του πίσω ο ιδιοκτήτης !!! (πού βλέπεις το παράξενο???). Τότε σίγουρα θα οδηγηθούμε στη δικαστική οδό με τον ιδιοκτήτη και θα πρέπει να αποδείξουμε στην δικαστή ότι εργαστήκαμε σύμφωνα με τα συμφωνημένα (ότι κάναμε τα σχέδια εντός προθεσμιών και τηρήσαμε τον ισχύοντα Νόμο)...

 

Πάντως από έναν αγανακτισμένο ιδιοκτητη (και με το δίκιο του...) όλα μπορείς να τα περιμένεις...

Σίγουρα θα ζήσουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις με την απόφαση αυτή του ΣτΕ...

 

μήνυμα 666 :shock:

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κι επειδή κι εσύ όπως και όλοι μας ζεις στην Ελλάδα, 

Κι επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται,

Κι επειδή η Ελλάδα συνεχίζει να μην έχει "ευρώ" τσακιστό,

Κι επειδή οι κυβερνώντες και η τροϊκανοί δεν πολυυπολογίζουν τα "συνταγματικά ή αντισυνταγματικά" αυτής της χώρας,

Κι επειδή δεν παίζουν τέτοιους καιρούς τόσο και τέτοιο δύσκολο παιχνίδι με 250.000 ιδιοκτήτες,

Κι επειδή ο μοναδικός τρόπος ν' αναγκάσουν π.χ. άλλους τόσους ιδιοκτήτες να τ' ακουμπήσουν, είναι να τους φοβίσουν,

Κι επειδή όλο το σκηνικό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ για να είναι ..τυχαίο,

 

........Ο στόχος είναι το "χρήμα". Και το χρήμα θα μαζευτεί!!!! Αδίστακτα!!!!

Με ένα "ρητό" του στυλ:

"....για όλες π.χ. τις μέχρι 30.5.2013 οριστικοποιημένες δηλώσεις Ν.4014 για τις οποίες θα δημιουργεί και η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου εντός της επόμενης 5ετίας όλα καλά και δεν χρειάζεται να ενταχθούν ξανά στον νέο νόμο .....μπλα, μπλα".

Και ξεμπερδεύει το θέμα για το κράτος!!!!

Βεβαίως η κάθε μια ξεχωριστή περίπτωση αν κάποιος προσφύγει δικαστικά και κερδίσει θα εκπέσει....

Πόσοι θα προσφύγουν 100, 500, 1000, 5000;;;;;;; Ε, και......

 

Για όποιον διαφωνεί ας διαβάσει πολύ αναλυτικά τις μπαρούφες που γράφονται στο προσχέδιο του καινούργιου νόμου σχετικά με το τι προβλέπεται ότι, θα γίνουν τα χρήματα από τα έσοδα των δηλώσεων αυθαιρέτων (πχ. .....όποια γειτονιά της χώρας προλάβει θα ..πάρει)!!!!! Εκεί ποντάρουν και πιστεύουν ότι, αν κριθεί, όποτε κριθεί και αυτός από το ΣΤΕ δεν θα βγει αντισυνταγματικός.

Βεβαίως, δεν χρειάζεται να είσαι σύμβουλος στο ΣΤΕ, αλλά απλώς σώφρων άνθρωπος για να καταλάβεις ότι, λένε μπούρδες και τίποτα περισσότερο!!!!!

 

Άσε, που κάτι μέσα μου μου λέει ότι, ΔΕΝ θα τον βγάλουν πριν το Φθινόπωρο το νέο νόμο....

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.