Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Παράνομη η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς, να κατεδαφιστούν - Στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες


prozak

Recommended Posts

Με το άρθρο 26 του 4014 το μόνο πρόβλημα, που μπορεί να υπάρξει, είναι στο ύψος του προστίμου (το θεωρώ απίθανο). Η νομιμοποίηση γίνεται βάσει του άρθρου 22 του ΓΟΚ.

Νομιζεις οτι ειναι λιγο για παραδειγμα 150.000Ε προστιμο, αντι 2000Ε παραβολο και εκδοση ΟΑ?? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 373
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γενικά η διοικητική πράξη της νομιμοποίησης δεν θα έχει πρόβλημα. Από τη στιγμή που τηρείται η πολεοδομική νομοθεσία είσαι καλυμμένος. Αυτό που μπορεί να γίνει σε μία πιθανή δικαστική διένεξη είναι να επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο, χωρίς να ακυρωθεί η διοικητική πράξη. Αλλά και πάλι μιλάμε με ενδεχόμενα και εικασίες.

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να εχεις δικιο, αλλα οι Υπ. Δομ. μας εχουν συνηθισει αλλιως.

 

Απλα σκεψου και το ενδοχομενο καθυστερησης στην εκδοση ΟΑ.

Αυτη η καθυστερηση μπορει να ειναι κρισιμη για καποιες επιχειρησεις.

Link to comment
Share on other sites

Ισως οι πιο κοκκινες περιπτωσεις ειναι αυτες που εχουν τμηματα τακτοποιημενα και τμηματα που πανε για εκδοση ΟΑ. 

Ειναι παρα πολυ πιθανον (βλ του υποθηκοφυλακες) να σηκωσει μια Υπ. Δομ. το δικο της μπαϊρακι και να πει οτι εγω δεν βγαζω ΟΑ σε περιπτωσεις υπαγωγης στο Αρθρο 26.

Να σου πω και παραδειγμα.

Υπ. Δομ. εκδιδει ΟΑ με Αρθρο 26 Ν4014. Ο τρελος γειτονας κανει μηνυση και στον ιδιοκτητη και στον υπαλληλο της Υπ. Δομ. και στην προισταμενη επειδη ακουσε, του ειπαν κτλ οτι ο Ν4014 ειναι αντισυνταγματικος. Η Υπ. Δομ θα πει "Εγω δεν βγαζω αλλες ΟΑ μεχρι να εκδικαστει η υποθεση".

 

Μεσα στο νομοθετικο αυτο χαος, οι υπαλληλοι "φοβουνται" ακομα και τη σκια τους.

 

 

ΥΓ Μακαρι να ξεκαθαρισει αυτο το θεμα, διοτι υπαρχουν παρα πολλοι επ. χωροι που υπηχθησαν στον Ν4014 και θελουν να εκδοσουν ΟΑ για να μπορουν να παρουν εγκρισεις, βεβαιωσεις καιι τελικα αδεια λειτουργιας. Αν αυτους για τον οποιοδηποτε λογο τους καθυστερησεις 1-2-5-12 μηνες, το χασανε το παιχνιδι.

 

Τέρρυ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση, κατάλαβα το σκεπτικό σου, αλλά νομίζω ότι το προχωράς πολύ, αυτή την στιγμή δεν στέκει αυτό το ενδεχόμενο.

Λοιπόν φίλε μου αν πάρουμε τα δεδομένα μας παραμάσχαλα και πάμε να βουτήξουμε στην μαύρη τρύπα του σκοτεινού χάους της ''κείμενης'' νομοθεσίας μας, θα δούμε ότι καμία Υ.ΔΟΜ, κι ας φοβούνται οι υπάλληλοι της, δεν μπορεί να αρνηθεί αυτή την στιγμή την έκδοση οικ. άδειας με βάση το άρθρο 26 του Ν-4014. Ο νόμος αυτός ισχύει ακόμα κανονικά. Το ίδιο ισχύει για τους υποθηκοφύλακες το ίδιο και για τους όποιους γείτονες, πάει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Λαβε υποψη σου, οτι υπαρχει 3 ετη περιθωριο, απο την ενταξη στον Ν4014 για την εκδοση της ΟΑ.

Αρα, αρκετες υποθεσεις θα πανε για εκδοση μετα την δημοσιευση της αποφασης του ΣτΕ.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω, υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο που λες, αν έχει αναδρομική ισχύ η απόφαση του ΣΤΕ.

 

Εγώ πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία με τα αυθαίρετα ανέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πλέον το πρόβλημα ότι η χώρα μας δεν διαθέτει μία εφαρμοστέα πολεοδομική νομοθεσία γενικά.

Για μένα, ότι και να καθαρογράψουνε στο ΣΤΕ, ότι και να προσαρμόσουνε μετά οι του ΥΠΕΚΑ, το πρόβλημα παραμένει.

Αυτή η νομοθεσία, η πριν και η τώρα, αυτός ο τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, αυτός ο τρόπος δόμησης, αυτές οι διαδικασίες, πρέπει να τελειώσουνε να καταργηθούν.

Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, χρειάζονται νέα μυαλά. Φτάσαμε σε αδιέξοδο, dead end που λένε στο χωριό μου.

Δεν βλέπεται τι γίνεται εδώ μεταξύ μας, κλεισμένοι μέσα σε κυκλικό δωμάτιο και ψάχνουμε όλοι γωνία να κατουρήσουμε, έτσι είναι όλοι, κι αυτοί που δεν συμμετέχουν στο φόρουμ. 'Ενας μάλιστα τά 'κανε και πάνω του! :shock:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

.... ότι η χώρα μας δεν διαθέτει μία εφαρμοστέα πολεοδομική νομοθεσία γενικά......

 

 

'Ενας μάλιστα τά 'κανε και πάνω του! :shock:

Αλλαξα λιγο αυτο που εγραψες για να πω την αποψη μου

 

ποιος βρε τα κανε? :mrgreen:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η χώρα εκτός όλων των υπολοίπων έχει εξειδικευτεί και στη ....."σαλατοποίηση", δηλαδή, στην ιδιόμορφη αυτή ικανότητα να δημιουργεί πολύ εύπεπτες σαλάτες με όλων των κατηγοριών τα υλικά. Ακόμα και με τελείως άσχετα και αταίριαστα μεταξύ τους. Το ίδιο κάνει παντού και πάντα. Μην ανησυχείτε λοιπόν για τίποτα. Θα εφεύρουν μια πάρα πολύ εύπεπτη σαλάτα και θα μας την ..προσφέρουν αναγκαστικά.

Κι εμείς θα τη φάμε για να ...χορτάσουμε!!!

 

Δεν είμαι εκτός θέματος του topic. Δεν μιλάω για μαγειρική. Μιλάω για τη "φιλοσοφία" (ή αλλιώς "ικανότητα σαλατοποίησης" των κυβερνώντων της ...Μπανανίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, σημερα μου ζητησαν προσφορα για εναν αριθμο τοπογραφικων για μεταβιβαση ακινητων. Επειδη σχεδον ολα ειναι σε αγροτικη περιοχη εχουν και καποιες αυθαιρετες αποθηκες. Μου ζητησαν να κανω και τακτοποιηση αυθαιρετων. Μπορει καποιος να μου πει τι ακριβως συμβαινει; Εχει βγει αντισυνταγματικη; Η μεταβιβαση μπορει να γινει χωρις την τακτοποιηση πλεον;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.