Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Παράνομη η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς, να κατεδαφιστούν - Στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες


prozak

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 373
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ιάσονα, άμα δε βαριέσαι, δεν αναλύεις λίγο τις προβλέψεις σου, έτσι για να γίνεται κουβέντα; Το λογικό δεν είναι να τον τρέξουν το νέο νόμο μπας και μαζέψουν τα 500αρικα από τους προ του 75 που πιθανώς να σπεύσουν και να γλιτώσουν μια εμπλοκή με το ΣτΕ εντός του φθινοπώρου;

Link to comment
Share on other sites

εχει κανεις ειδικοτητα αστρολογιας εδω? :mrgreen:

θελω να ρωτησω κατι σχετικα με τον ερωτα

 

- και λιγο χιουμορ δε βλαπτει - λολ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ήδη γραμμένα μέσα στον τελευταίο μήνα, είτε σε αυτό, είτε στο άλλο αντίστοιχο topic του site. Δέστε τα συγκεντρωμένα;

 

 

Συμπέρασμα 1ο:
Μια πεθερά αγόρασε ένα διαμέρισμα, το έβαψε με τα χρώματα της επιλογής της και το έδωσε προίκα στον υιό της, που πρόσφατα παντρεύτηκε. Το ζευγάρι, αφού ευχαρίστησε την πεθερά (και μαμά) αποφάσισε να κατοικήσει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Η νύφη το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να ξαναβάψει το διαμέρισμα στα χρώματα της επιλογής της.....

Το ίδιο γίνεται και σήμερα!

Το συγκεκριμένο προσχέδιο είναι ο 4014, περίπου έτσι όπως θα έπρεπε να είχε βγει αρχικώς.

Λίγο περισσότερο ψαγμένος από τον προηγούμενο!
Με πολλές αλλαγές, όχι όμως ουσιαστικά σημαντικές!
Φοβισμένες κινήσεις, πολλές όμως προς τη σωστή κατεύθυνση!
Δυστυχώς, χωρίς ιδιαίτερη τόλμη, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, εκτός τρέχοντος οικονομικού πνεύματος και κλίματος της εποχής που ζει η χώρα μας, με πάρα πολλά πρακτικά προβλήματα, που χρήζουν δουλειάς και κατευθύνσεων, που μάλλον δύσκολα θα εκτονωθούν.
Με πολλές πρόσθετες και σημαντικές εργασίες αναβάθμισης και αναδόμησης της πλατφόρμας - εφαρμογής που θα το υποστηρίζει, με τη γνωστή άφεση αμαρτιών και με σημαντική ποσότητα λιβανιού για να κρατήσει μακρυά το ... απευκταίο.
Δεν δίδει σημαντικά κίνητρα για να προστρέξουν οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα αυθαίρετα.
Δεν κάνει σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα.
Δεν αυξάνει σημαντικά τις δόσεις αποπληρωμής.
Συμβιβάζεται με τη δεκαετία γιατί απλώς δεν έχει την πυγμή να κάνει διαφορετικά.
Δεν θα πετύχει.
Δεν θα εισπράξουν αυτά που μπορούν ή αυτά που θέλουν.
Για τα επόμενα περίπου δέκα χρόνια θα ...φυτοζωεί κι αυτός κι εμείς! 

 

 

Συμπέρασμα 2ο:
Υποθέτω, όπως κι αυτοί αναφέρουν στο προσχέδιο και μάλλον δεν θ' αλλάξει στο τελικό ότι, όλες οι δηλώσεις του Ν.4014/2011 που έχουν οριστικοποιηθεί έως τις 31.5.2013 θα θεωρηθούν ως "καλώς γενόμενες - αποδεκτές".

Με βάση λοιπόν αυτό καλούμαστε για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, να επιλέξουμε αν 'συμφέρει" ή όχι να μείνουν ολοκληρωμένες με τον 4014 ή να γυρίσουν σε προσωρινή υπαγωγή και να ολοκληρωθούν στη συνέχεια με τον καινούργιο νόμο.

Θεωρητικώς για κάποιες από αυτές θα υπάρχουν μικρότερα πρόστιμα, θα χρειάζεται λιγότερη δουλειά για σχέδια κ.λπ. και ίσως τελικώς είναι ευνοϊκότερη η "μεταχείριση" με τον καινούργιο νόμο.

Ίσως επιστραφούν και ήδη καταβληθέντα χρηματικά ποσά έναντι του συνολικού προστίμου.
Μας "βολεύει" και η φιλοσοφία του 4014 για τα αποδεικτικά παλαιότητας, έναντι του νέου νόμου.
Επίσης μας βολεύει και το γεγονός ότι, σε αυτές μπορούμε να υποβάλουμε το ΔΕΔΟΤΑ όπως προτείνει το ΤΕΕ και να ξεμπερδεύουμε.
Το περιθώριό μας για αυτού του είδους τις αποφάσεις μάλλον θα είναι έως 31.5.2013 εκτός κι αν παραταθεί η διάρκεια ισχύος του 4014 διότι δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι με τα καινούργια.
Θεωρώ ότι, δεν θα επηρεαστεί η β' φάση ολοκλήρωσης των δηλώσεων του 4014 κι ότι, θα κλείσει στις 30.9.2013 όπως σήμερα προβλέπεται.
Πρέπει όμως να έχουν οριστικοποιηθεί οι δηλώσεις έως 31.5.2013.
Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει με όσες δηλώσεις εξοφλείται το πρόστιμό τους με δόσεις και δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν.
Αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε με τον καινούργιο νόμο, εκτός αν βγάλουν κάτι διαφορετικό.
Προσοχή από όλους διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την ...πατήσουμε σε αυτές τις δηλώσεις!!!! 

 

 

Συμπέρασμα 3ο:
H εφαρμογή της "ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου" πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλα τα ευρισκόμενα εντός της ελληνικής επικράτειας ακίνητα, εντός δέκα ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου νόμου.

Θεωρητικά ο νέος νόμος θα ψηφιστεί και θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ υποθέτω έως 15.6.2013, οπότε αρχίζει η ισχύ του (εξαιρείται η περίπτωση που συνειδητοποιήσουν ότι, και αυτός θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ και δεν τον βγάλουν τώρα, αλλά περιμένουν όλο το καλοκαίρι για να δουν λεπτομέρειες).

Προφανώς το ΤΕΕ χρειάζεται χρήμα - χρόνο - ανθρώπους κ.λπ. για την αναβάθμιση, τόσο του συστήματος - εφαρμογής των δηλώσεων, όσο και του αντίστοιχου των βεβαιώσεων.

Δεν είναι εύκολη και γρήγορη αυτή η ...προσαρμογή.
Θεωρώ ότι, δεν πρόκειται το ΤΕΕ να είναι έτοιμο με ό,τι απαιτείται το αργότερο έως 30.9.2013.
Οπότε νέες δηλώσεις και νέες βεβαιώσεις με τον νέο νόμο θ' αρχίσουν να γίνονται από τον ερχόμενο Οκτώβριο!!!!
Αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε παράταση του 4014 μέχρι τις 30.9.2013!!!!
Ταυτοχρόνως το ΤΕΕ, με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, χρειάζεται τουλάχιστον 2 με 2,5 χρόνια για την ολοκλήρωση και τα "τεστάρισμα" της νέας εφαρμογής της ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου.
Άρα η έναρξη της εφαρμογής θα γίνει περίπου στο τέλος του 2015 με αρχές του 2016.
Όσο και να το τρέξουν γρηγορότερα, δεν πρόκειται να προλάβουν.
Τελικώς θα υπάρχει στη διάθεση των "ιδιοκτητών" χρονικό περιθώριο από αρχές του 2016 έως και το τέλος του 2023 για ν' αποκτήσουν για τα ακίνητά τους ηλεκτρονική ταυτότητα.
Και όπως πάντα όλοι θα φροντίσουν να την αποκτήσουν μέσα στο 2023 (πλην λίγων εξαιρέσεων που θ' αναγκαστούν).
Ταυτοχρόνως απ' ότι διαφαίνεται και ο συγκεκριμένος νέος νόμος θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια.
Υποθέτω ότι, αυτή θα είναι μέχρι το τέλος του 2015 ή αρχές 2016 (ή θα δοθεί από την αρχή ή ως συνήθως σε δόσεις).
Δεν θα έχει δηλαδή αόριστη χρονική διάρκεια.
Δηλαδή, όποτε θέλεις, ή όποτε αναγκάζεσαι, εντάξου, πλήρωνε, απέκτησε στη συνέχεια ηλεκτρονική ταυτότητα (μπορεί να το κάνουν έτσι στη συνέχεια κι απλώς να μην δικαιούσαι τις όποιες παρεχόμενες εκπτώσεις).
Φυσικά δεν πρόκειται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να κατεδαφιστεί οτιδήποτε.
Επίσης φυσικά δεν πρόκειται να εισπράξουν αυτά που θέλουν να εισπράξουν διότι απλώς δεν αναγκάζουν κανέναν να το κάνει.
Στο βάθος αυτής της δεκαετίας ίσως καταφέρουν κάτι, με pick όμως τον τελευταίο χρόνο αυτής (δηλαδή, το 2023)!!!!

Εμείς τι κάνουμε;;;;;
Όσοι από τους πελάτες μας έχουν συμφέρον να ολοκληρώσουν με τον 4014 θα το κάνουν μέχρι 31.5.2013.
Μετά θα ...βαράμε πάλι μύγες!!!!
Αν ο νέος νόμος λήγει π.χ. στο τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016, τότε θα κάνουμε πάλι κάποιες δηλώσεις, από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι τις αρχές του 2016.
Μετά θα ...βαράμε πάλι μύγες!!!!
Αν η ηλεκτρονική ταυτότητα λήγει π.χ. στο τέλος του 2023, τότε θα αναλάβουμε κάποιες τέτοιες δουλειές, από το Φθινόπωρο μέχρι το τέλος του 2023.
Μετά θα ...βαράμε πάλι μύγες!!!! 

 

 

Συμπέρασμα 4ο:
To άλλο με τον Τοτό το καταλάβατε;;;;; Δηλαδή, το συνολικό πρόστιμο για τη ρύθμιση π.χ. μίας και μοναδικής παράβασης κατηγορίας 13 με τον καινούργιο νόμο, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ και από 500 ευρώ συνολικά που είναι σήμερα, γίνεται 750 ευρώ (παράβολο 250 και πρόστιμο 500)!!!!!

Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα δίδεται δωράκι 15.000 ευρώ προϋπολογισμός για ΜΙΑ παράβαση κατηγορίας 13 ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ όσες και να υφίστανται στο συγκεκριμένο ακίνητο.....

Με γειά τους!!!! Να το χαίρονται!!!! Σε καλή μεριά!!!! 

 

 

Συμπέρασμα 5ο:
Δεν χρειάζεται να εμβαθύνουμε στις διάφορες λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προσχεδίου νόμου, διότι αυτές μέχρι την τελική δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ θ' αλλάξουν!!! Είναι βέβαιο αυτό....
Όποιος λοιπόν εμβαθύνει και αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο προβληματιζόμενος με όσα αναφέρονται, πάρα πολύ δύσκολα στη συνέχεια, θα καταφέρει να μελετήσει το τελικό και να είναι σαφής και γρήγορος στις ...αποφάσεις του, για τον ίδιο και για τους πελάτες του.

Ασχοληθείτε μόνο επιφανειακά και με τις κεντρικές ιδέες που θέλουν να επιβάλουν.

Προβληματιστείτε γι' αυτές χωρίς να χαθείτε στη λεπτομέρεια.
Μόνον όταν είσαι ...Γκουρού, έχεις τη δυνατότητα κι εδώ να εμβαθύνεις και σε π.χ. δύο μήνες να εμβαθύνεις και να "παίζεις στα δάκτυλα" το τελικό νομοσχέδιο.
Και προφανώς δεν είμαστε ...γκουρού! Το ..."μεροκάματο" ψάχνουμε!
Προσοχή, διότι θα μπερδευτείτε .....ανεπιστρεπτί!!! 

 

 

Συμπέρασμα 6ο:
Η "αντίδραση" του ΤΕΕ στο συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου - τελικό νόμο θεωρώ ότι, θα είναι "δυναμική", ουσιαστική και κατεξοχήν κερδοφόρα - χρονοβόρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα δεδομένα που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, δηλαδή:

- Την αντίδραση σχετικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών κ.λπ.

- Την οικονομική δυσπραγία του ΤΕΕ (δεν έχει λέει να πληρώσει λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕH, μισθούς κ.λπ.).
- Το "κακό" που του έχει κάνει η πoλιτεία με την εξαφάνιση του 2%.
- Τη δουλειά που απαιτείται να γίνει σχετικά μη την αναβάθμιση - τροποποίηση - συμπλήρωση κ.λπ. της υπάρχουσας πλατφόρμας δηλώσεων 4014 για να καταστεί εφικτό να υποδέχεται τις δηλώσεις του καινούργιου νόμου, όποιες διορθώσεις κι αν έχει αυτός από το αρχικό προσχέδιο διαβούλευσης και η οποία προφανώς ΔΕΝ μπορεί να είναι η ίδια με την υπάρχουσα...
- Τη δουλειά που απαιτείται να γίνει σχετικά τη δημιουργία κ.λπ. μιας νέας πλατφόρμας βεβαιώσεων για τον καινούργιο νόμο, με βεβαιώσεις όπως αυτές ορίζονται σε αυτός (αρκετοί διαφορετικοί τύποι με ειδικό φρασεολόγιο και χρονικές ή άλλες παραπομπές και μνείες κ.λπ. και η οποία τώρα ΔΕΝ μπορεί να είναι η ίδια με αυτή των δηλώσεων (πρακτικά αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα οδηγηθεί πάλι σε μια ...μπαρούφα.
- Τη δουλειά που απαιτείται να γίνει σχετικά με την αναβάθμιση - τροποποίηση - συμπλήρωση κ.λπ. της πλατφόρμας του συστήματος αμοιβών μηχανικών για την ενσωμάτωση και των νέων δεδομένων του νέου νόμου, για την ευκαιρία της οποίας θα γίνουν κι άλλες από καιρό αναμενόμενες και αναγκαίες εξυπηρετήσεις - διορθώσεις κ.λπ.
- Τη δουλειά που απαιτείται να γίνει σχετικά με την ενσωμάτωση αεροφωτογραφιών για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια της 28.7.2011, οι οποίες θα είναι στη διάθεση του κάθε χρήστη του συγκεκριμένου συστήματος των δηλώσεων ή βεβαιώσεων του νέου νόμου.

Όλα αυτά λοιπόν χρειάζονται υποδομή, χρήμα και χρόνο!!!
Μάλλον θ' ανατεθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες κ.λπ. (κι άλλος extra χρόνος).
Λογικά σκεπτόμενος κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι, και να ΗΘΕΛΕ το ΤΕΕ να βοηθήσει την κατάσταση, δεν μπορεί να τα υλοποιήσει όλα μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες!!!!
Δηλαδή καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι έτοιμα (υποθετικά) τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου 2013....
Θέλει όμως το ΤΕΕ;;;; Ποιός ξέρει.....
Τί ανταλλάγματα θα ζητήσει;;; Ποιός ξέρει;;;;; Τί μας νοιάζει.....

Κι αν δεν θέλει;;; Κι αν αντιδράσει;;;;
Θεωρητικά ο 4014 λήγει στις 31.5 και πάλι θεωρητικά η β' φάση αυτού λήγει στις 30.9.
Τί θα γίνει;;;;

 

 

Συμπέρασμα 7ο:
Δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να "εξαναγκάσουν" τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ή αυθαιρεσιών για να προστρέξουν να δηλώσουν τις αυθαιρεσίες τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και ως προς τους ίδιους και ως προς το κράτος και ως προς την τρόϊκα και ως προς τις δεσμεύσεις μέσω των μνημονίων και ως προς εμάς τους μηχανικούς και ως προς τα κρατικά ταμεία. Νομοθετούν λες και υπάρχει απεριόριστος χρόνος για αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

- Ο τρέχον νόμος τελειώνει σε 1,5 μήνα. Ποιός θα κάνει δήλωση και γιατί να την κάνει;;;; Μόνο όποιος τον συμφέρει και το ...καταλάβει!

- Ο νέος νόμος που θα ψηφιστεί, δεν μπορεί ν' αρχίσει άμεσα να υλοποιείται, λόγω ...πρακτικών κ.λπ. προβλημάτων. Θέλει τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.

- Κάποια στιγμή θ' αρχίσει (μετά το εξάμηνο), θα 'χει κάποια ημερομηνία λήξης. Το πιθανότερο είναι να είναι ένα έτος (αρχικώς). Ποιός θα κάνει δηλώσεις και γιατί;;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν. Κάποιες θα γίνουν τον τελευταίο μήνα του έτους αυτού.
- Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου δεν μπορεί ν' αρχίσει να υλοποιείται πριν το λιγότερο 2,5 χρόνια και θα έχει περίοδο "αναγκαστική" 10 χρόνια από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή έως τα μέσα του 2023. Ποιός θα κάνει δηλώσεις αυτό το χρονικό διάστημα και γιατί;;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν. Κάποιες θα γίνουν "εξαναγκαστικά" διότι πρέπει να εγγραφούν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα. ΟΚ πόσες θα είναι;;;; Επαρκούν;;;;; Επίσης ΟΚ το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα αποκτηθεί από τα περισσότερα ακίνητα (π.χ. 60%) η ηλεκτρονική ταυτότητα..... Στη συνέχεια θα δοθεί παράταση άλλα π.χ. δύο χρόνια (δηλαδή, 2025) για τα υπόλοιπα....
- Θα παίξουν πάλι το γνωστό παιχνίδι;;;; Δηλαδή, ο νέος νόμος ισχύει για δύο μήνες, στη συνέχεια για άλλους δύο και μετά για ακόμα δύο κ.ο.κ.;;; Δεν τσιμπάει πιά ο κόσμος!!! Το μάθαμε! Δεν θα πετύχουν πάλι τίποτα.
- Ελέγχους των ακινήτων από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων ή από άλλον κ.λπ. δεν ανακοινώνουν.... Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.
- Χρήματα φαινομενικά δεν υπάρχουν. Για να ρυθμιστούν όμως ακίνητες περιουσίες όλο και θα βρεθούν απ'ο την πλειονότητα των ιδιοκτητών. Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.
- Δεν πρόκειται να εισπραχθεί το ποσό που έχουν δεσμευτεί έναντι του μνημονίου από αυτές τις ρυθμίσεις! Πάλι θα υπάρχει, αυτή τη φορά, μεγάλο έλλειμμα. Θα τα βρουν από αλλού.... ΟΚ ποιόν νοιάζει, αν θα περικοπούν ακόμα περισσότερο π.χ. οι συντάξεις, οι μισθοί, οι κρατικές δαπάνες κ.λπ. Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν. 

 

 

Συμπέρασμα 8ο:
Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής καταβληθέντος προστίμου με τον 4014/2011 για δήλωση η οποία θα «μεταπηδήσει» στον νέο νόμο!!!

 

Μετά από προσεκτική μελέτη του άρθρου 20 του νέου προς διαβούλευση νόμου διαπιστώνω ότι, αυτό μιλάει για συμψηφισμό με το ενιαίο ειδικό πρόστιμο καταβληθέντων προστίμων ανέγερσης, διατήρησης και ειδικών προστίμων διατήρησης. Δηλαδή, για τα δύο πρώτα, σε πρόστιμα που έχει επιβάλλει η πολεοδομία παλιότερα με τον π.χ. 1337/1983 ή άλλη νομοθεσία και για το τρίτο, το ειδικό πρόστιμο διατήρησης του 3843/2010. Υποθέτω βεβαίως ότι, με την μεταπήδηση στον νέο νόμο δήλωσης 4014 δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί και πάλι νέο παράβολο!!!

 

Δηλαδή, αν έχεις πληρώσει ένα ποσό για τα τρία προαναφερθέντα πρόστιμα, που είναι μεγαλύτερο από το νέο πρόστιμο (του νέου νόμου δηλαδή) σου το συμψηφίζει, αλλά το παραπάνω ποσό που πλήρωσες δεν στο επιστρέφει, ενώ αν έχεις πληρώσει λιγότερα, προφανώς θα σου ζητάει να πληρώσεις τη διαφορά!!!

 

Βεβαίως δίνει ένα κίνητρο, χαρίζει το 50% του προστίμου για ενεργειακή και στατική αναβάθμιση του συγκεκριμένου ακινήτου.

 

Άρα φίλοι μου, «άνθρακες ο θησαυρός» της επιστροφής ήδη καταβληθέντων προστίμων με τον 4014/2011 σε περίπτωση μεταπήδησης στον νέο νόμο!!! Πλήρωσες παραπάνω με τον 4014; Καλά έκανες! Πλήρωσε τώρα το μηχανικό σου νέα πρόσθετη αμοιβή (όποια κι αν είναι αυτή) για τη μεταπήδηση στον νέο νόμο αν το θέλεις, πλήρωσε extra το μηχανικό σου για «μελέτη στατικής επάρκειας» που είναι απαραίτητο πιά για τον νέο νόμο και ….σκάσε!!! Ό,τι περισσότερο έχεις πληρώσει για πρόστιμο που αναλογεί, πάει ….πέταξε!!! Έμαθες πιά…. This is our wonderful life in Greece!!!

 

 

Συμπέρασμα 9ο:

Τέρμα στα «…παιχνίδια των ημερομηνιών» όπως μας βολεύουν ή βολεύουν τους φίλους μας τους ιδιοκτήτες!!!

To δεδομένο για τον 4014/2011 ήταν: “Όταν επιβεβαιωθεί ηλεκτρονικά η πληρωμή του παραβόλου, η δήλωση καθίσταται έγκυρη και ο μηχανικός πρέπει την προχωρήσει στην κατάσταση «προσωρινή υπαγωγή» κατά την οποία επιλέγεται και το σχήμα πληρωμής των δόσεων. Στο στάδιο αυτό η δήλωση αποκτά αριθμό πρωτοκόλλου και ηλεκτρονικό κλειδί και μόνο τότε το αυθαίρετο θεωρείται ενταγμένο στη ρύθμιση μέσα στα χρονικά περιθώρια του Νόμου”.

 

Ο νέος νόμος λέει; “Για την εφαρµογή του παρόντος, ως ηµεροµηνία υπαγωγής νοείται η ηµεροµηνία καταβολής του σχετικού παραβόλου, ως αυτή παρουσιάζεται δια της ηλεκτρονικής διαδικασίας στο πληροφοριακό σύστηµα”.

 

Άρα φίλοι μου, «….τέρμα στα παιχνίδια των ημερομηνιών όπως μας βολεύουν ή βολεύουν τους φίλους μας τους ιδιοκτήτες». Οι ημερομηνίες αρχίζουν και τρέχουν από την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου!!! Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει! Κατάλαβαν οι μάγκες το παιχνίδι πληρωμή παραβόλου 1.10.2011, προσωρινή υπαγωγή 30.5.2013, πληρωμή α’ δόσης 30.6.2013……. Φίλε ιδιοκτήτη, θέλεις έκπτωση εφάπαξ πληρωμής; Δεν θέλεις τόκους υπερημερίας στις δόσεις σου; Ας είσαι συνεπής ως προς τις ημερομηνίες σου! Τώρα για το που θα βρεις τα λεφτά, είναι άλλο θέμα….

 

To πως θα καταφέρει το ΤΕΕ να φτιάξει το σύστημά του για ν’ ανταποκρίνεται στο παραπάνω δεδομένο, είναι επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα….

 

 

Συμπέρασμα 10ο (κλεμμένο):

Η διαδικασία αυτή, εάν και εφ' όσον ολοκληρωθεί, δεν καλύπτει νομικά κανέναν ιδιοκτήτη αυθαιρέτου που έχει ανεγερθεί μετά το 1983. Είναι δε εξαιρετικά αμφίβολο, εάν υπάρχουν πλέον περιθώρια για την έκδοση νέου νόμου για την «τακτοποίηση» αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που ανεγέρθηκαν μετά το 1983, έτος δημοσίευσης του περίφημου «νόμου Τρίτση»-1337/1983. Αυτό ισχύει, διότι η Ολομέλεια του ΣτΕ φαίνεται ότι ακυρώνει το ίδιο το «πνεύμα του νόμου», δηλαδή τη δυνατότητα της πολιτείας να προχωρήσει οποτεδήποτε με νομοθετική ρύθμιση στη «μαζική» νομιμοποίηση αυθαιρέτων που έχουν ανεγερθεί μετά το 1983.

 

 

Συμπέρασμα 11ο (κλεμμένο):

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας προσδιόρισε μέσα στο επόμενο τρίμηνο τη δημοσίευση της απόφασης, που θα κρίνει αν ο πρόσφατος νόμος για την αυθαίρετη δόμηση είναι αντισυνταγματικός. Και παρά τις διάφορες παραλλαγές με τις οποίες εμφανίζεται η απόφαση στον Τύπο, ο κ. Μενουδάκος σημείωσε ότι «για να υπάρξει απόφαση θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί, ώστε να δει κανείς και το σκεπτικό της». Είπε ωστόσο πως «όσο μπορώ να μιλήσω για μια απόφαση η οποία δεν έχει βγει, αλλά και με βάσει αυτά που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, ανατρέπεται η διαδικασία αλλά δεν ανατρέπονται οι πράξεις που έχουν ολοκληρωθεί. Δηλαδή, εάν θεωρηθεί ο νόμος αντισυνταγματικός δεν σημαίνει ότι ακυρώνονται όλες οι πράξεις οι οποίες βγήκαν βάσει αυτού του νόμου, εκτός και αν κάποιος προσβάλει την συγκεκριμένη πράξη». Και ξεκαθάρισε πως «μια πράξη που δεν έχει προσβληθεί στο ΣτΕ δεν κινδυνεύει από μόνη της».

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Είναι απλώς συμπεράσματα που στηρίζονται στη λογική (...με λίγη δόση αστρολογίας μήπως και βοηθήσω κανένα φίλο).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.