kotor9 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 (edited) Προφανώς η συναίνεση αφορά το ότι είναι κοινόχρηστος χώρος. ΕΕΜΚ νομίζω δεν χρειάζεται. Ετσι δεν είναι; Edited Ιούλιος 16 , 2021 by kotor9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 1 λεπτό πριν, kotor9 said: Η μόνωση δώματος δεν νομίζω να χρειάζεται ΕΕΜΚ. Χρειαζεται. Δες την προηγούμενη ανάρτηση οπού παραθέτω απόσπασμα της νομοθεσίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotor9 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Μόλις τώρα, jbosdas said: Χρειαζεται. Δες την προηγούμενη ανάρτηση οπού παραθέτω απόσπασμα της νομοθεσίας. Επειδη είναι κοινόχρηστος χώρος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Οχι, λογω της φύσης της εργασίας. Συναίνεση, λόγω κοινοχρηστου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotor9 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 53 λεπτά πριν, panagiotis29 said: Καλησπέρα σας. Είμαι ιδιοκτήτης 4ου ορόφου σε τετραόροφη οικοδομή. Απο πάνω μου υπάρχει η ταράτσα της πολυκατοικίας,η οποία είναι κοινόχρηστη βάσει σύστασης, και στην οποία θέλω να κάνω θερμομόνωση. Το πρόβλημα είναι οτι δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες. Δεν υπάρχει κάτι στην ταράτσα πλήν κεραιών και ηλιακών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ νόμιμα να κάνω αυτή την εργασία χωρίς συναίνεση . 2 λεπτά πριν, jbosdas said: Οχι, λογω της φύσης της εργασίας. Συναίνεση, λόγω κοινοχρηστου. Αυτό ρώτησα. Γιατι η μόνωση δώματος από μόνη της δεν χρειάζεται ΕΕΜΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Μπερδευτήκαμε; Για την μόνωση απαιτείται έκδοση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας. Εφόσον οι εργασίες γίνονται σε κοινόχρηστο χώρο χρειάζεσαι επιπροσθέτως την συναίνεση της συνιδιοκτησίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotor9 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 4 λεπτά πριν, jbosdas said: Μπερδευτήκαμε; Για την μόνωση απαιτείται έκδοση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας. Εφόσον οι εργασίες γίνονται σε κοινόχρηστο χώρο χρειάζεσαι επιπροσθέτως την συναίνεση της συνιδιοκτησίας. Δεν μπερδεύτηκα για τη μόνωση δώματος δεν νομίζω ότι απαιτείται ΕΕΜΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis29 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 (edited) Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Είχα την ελπίδα μήπως μπορούσε να γίνει τουλάχιστον μόνωση εξωτερικά μια και θερμοπρόσοψη θα κάνω εσωτερικά ούτως ή άλλως, λόγω συναίνεσης και πάλι. Edited Ιούλιος 16 , 2021 by panagiotis29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 (edited) 25 λεπτά πριν, jbosdas said: 2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες : ιθ) τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις, Άρθρο 41 1. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για τη χορήγηση της Έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας είναι τα ακόλουθα: .... ζ) δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών του ακινήτου, εφόσον οι εργασίες πραγματοποιούνται σε κοινόχρηστους χώρους, όπως ακάλυπτους χώρους οικοπέδου ή γηπέδου ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου, όπως όψεις, φέροντα οργανισμό, δώμα και στέγη. Αυτό αναφέρει η νομοθεσία. Ο καθένας ειναι ελευθερος να νομιζει ότι θέλει edit: Αν εχεις κανει μόνωση, τότε πιθανότητα έχεις αυθαίρετη κατασκευή την οποία βέβαια μπορείς να τακτοποιήσεις με την έκδοση μιας μικρής κλίμακας. Edited Ιούλιος 16 , 2021 by jbosdas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotor9 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2021 6 λεπτά πριν, jbosdas said: Αυτό αναφέρει η νομοθεσία. Ο καθένας ειναι ελευθερος να νομιζει ότι θέλει edit: Αν εχεις κανει μόνωση, τότε πιθανότητα έχεις αυθαίρετη κατασκευή την οποία βέβαια μπορείς να τακτοποιήσεις με την έκδοση μιας μικρής κλίμακας. Αυτό δεν ισχύει πια έχει αλλάξει; απαντηση-ΔΑΟΚΑ.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα