Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σοβαρη Ελληνικη εταιρεια με συστημα πατητης δεν εχω βρει.

Οι Ιταλικες και Ισπανικες, εχουν 30+ χρονια εμπειρια.

Δεν ξερω σε ποια αναφερεσαι, αλλα οι συνθεσεις της πατητης απαιτουν μεχρι και συγκεκριμενη ποιοτητα/τυπου τσιμεντου. Σιγα μην το εισαγουν...

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

Σοβατη Ελληνικη εταιρεια με συστημα πατητης δεν εχω βρει.

Οι Ιταλικες και Ισπανικες, εχουν 30+ χρονια εμπειρια.

Δεν ξερω σε ποια αναφερεσαι, αλλα οι συνθεσεις της πατητης απαιτουν μεχρι και συγκεκριμενη ποιοτητα/τυπου τσιμεντου. Σιγα μην το εισαγουν...

 

εισάγεται αλλα αλλάζει το κόστος!!!

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Ας ρωτήσω εδώ στο thread των ιδιωτών (μιας και δε βρήκα άλλο σχετικό).

Στο χωριό, το παλιό σπίτι των παππούδων (~60 m2, πετρόκτιστο - Φ.Τ. με πλάκα οροφής από σκυρόδεμα), δεν αντιμετωπίζει κανένα (εμφανές) πρόβλημα υγρομόνωσης, αλλά έχουν πολύ έντονο θέμα με τη θερμομόνωση.

Λόγω θέσης (κεντρική Κρήτη), τα καλοκαίρια, ενώ βρίσκεσαι μέσα στο κτίριο, νιώθεις την εκπεμπόμενη θερμότητα από την οροφή. Ακουμπώντας δε με το χέρι την πλάκα (εσωτερικά) αισθάνεσαι πολύ έντονα τη θερμοκρασία αυτήν.

 

Σκέφτομαι την πιο εύκολη-οικονομική λύση δεδομένης της παλαιότητας της κατασκευής (εννοείται ότι δε στοχεύω στην απόλυτα τεχνικά ορθή λύση) και θα ήθελα τη γνώμη σας.

 

Σκέφτομαι λοιπόν μιας και δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την υγρομόνωση, να εφαρμόσω με τη σειρά (από κάτω προς τα επάνω):

μια στρώση εξηλασμένης πολυστερίνης

μια στρώση γεωύφασμα

και τέλος κάλυψη με χαλίκι

 

Εσείς πως θα αντιμετωπίζατε παρόμοια περίπτωση;

Δημοσιεύτηκε

Αν μπεί εξηλασμένη χρειαζόμαστε και υγρομόνωση και στρώση κλίσεων. Το πρόβλημα εφόσον είναι παλιό με ΦΤ, είναι το βάρος.

Αν το πρόβλημα είναι μόνο το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει υγρομόνωση με υλικό που να είναι πιστοποιημένο με EN1504-2 και να είναι και πιστοποιημένο ως ψυχρό χρώμα. Αν υπάρχει πρόβλημα και τον χειμώνα, μπορεί να μπει (υπό προϋποθέσεις) θερμομόνωση εσωτερικά σε συνδυασμό με ψευδοροφή από γυψοσανίδα.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Οι θερμομονώσεις καλό θα ειναι να μπαίνουν πάντα εξωτερικά και δη ιδιαίτερα στον χειμώνα για να εκμεταλλευτεί την ΘΧ υλικού και να αποφεύγεται πιθανότητα για συμπύκνωση των υδρατμών στην πλακα.Η κατασκευή τώρα είναι άλλο θέμα σαν ικανότητα να φέρει φορτίο .

Edited by Elounda
Δημοσιεύτηκε

Η θέση της θερμομόνωσης ορίζεται από τις ανάγκες και την χρήση της κατασκευής. Στην προκειμένη περίπτωση το "παλιό πετρόχτιστο σε χωριό της κεντρικής Κρήτης" συνήθως μας οδηγεί σε λύσεις ελάχιστου φορτίου.

Δημοσιεύτηκε

Προσπάθησα να "εφαρμόσω" όλες τις παραπάνω πληροφορίες για την περίπτωση μου, αλλά δεν τα κατάφερα...τι εννοώ:

 

Ο 2ος όροφος μιας μεζονέτας (είμαστε σε τοιχοποιία τώρα) έχει ένα δώμα-σοφίτα με κεραμοσκεπή, του οποίου οι βεράντες μπρος και πίσω αποτελούν "ταράτσα" τμήματος του 1ου ορόφου.

 

Ποια η "μεθοδολογία" υγρομόνωσης και θερμομόνωσης αυτών των 2 βεραντοταρατσών, που ειδικά στο θέμα της θερμομόνωσης τίθεται απαγορευτικό θέμα ύψους (η μπαλκονόπορτα έχει ύψος μόλις 2m);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.