pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2024 (edited) Καλησπέρα. Σταχυολογώντας από όλα τα σωστά που ειπώθηκαν: 1. Καμία βαφή δεν έχει θερμομονωτικές ιδιότητες. Μπορεί να έχει ανακλαστικές ιδιότητες, μπορεί να έχει υγρομονωτικές ιδιότητες αλλά μέχρι εκεί. 2. Μπορείς να "περάσεις" οτιδήποτε λευκό ώστε να ανακλά τον ήλιο και να έχεις έτσι έναν ελαφρύ παθητικό δροσισμό σαν μία σκίαση, αρκεί να έχει πρόσφυση με το ασφαλτόπανο και βέβαια να μην έχει σύσταση που να το καταστρέψει. 3. Τα ακρυλικά χρώματα είναι οικονομικά, έχουν αβέβαιη πρόσφυση με το ασφαλτόπανο και θέλουν συντήρηση. Οι υγρομονωτικές πολυουρεθανικές μεμβράνες συνήθως (χρειάζεται ερώτηση αναλόγως το συγκεκριμένο υλικό) έχουν καλή πρόσφυση με το ασφαλτόπανο αλλά είναι ακριβότερες και θέλουν αραιότερη από τα ακρυλικά συντήρηση. 4. Μπορείς να βάλεις και λευκά βότσαλα, καθαρά ξεπλυμένα χωρίς καθόλου χώμα/σκόνη που θα κινδυνεύει να σου φράξει τις υδροροές. Edited Ιούλιος 15 , 2024 by pirsogiannis
Mihalis Veloudios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2024 Κύριοι καλησπέρα σας, και Χρόνια ΠΟΛΛΑ ' Εύχομαι δε ιδιαίτερα σε εσάς τους επιστήμονες ΠΜ, Αρχιτέκτονες και λοιπούς κλάδους των οικοδομικών τεχνών να έχετε πνευματική υγεία ηθικές αντιστάσεις και είθε να ορθοδομείτε για να απαλλαγούμε κάποτε από τα κακότεχνα κοστοβόρα και ανθυγιεινά έργα μας. Διάβασα όλες τις τοποθετήσεις των έγκριτων επιστημόνων της ιστοσελίδας σας για το ΜΕΓΑ θέμα «Μόνωση Ταράτσας-δώματος» που τόσο μας βασανίζει σχεδόν όλους μας για διαφορετικούς λόγους. Έμαθα πολλά νέα ενδιαφέροντα στοιχεία με τεκμηριωμένο λόγο για την Υγρομόνωση Δώματος και επιβεβαίωσα άλλα από προηγούμενη έρευνα για το δικό μου θέμα. Η παράθεση από τον συμπολίτη κ.Dimitris Zachsrisdis από την Πάτρα στο φιλόξενο «φόρουμ ιδιωτών» του michanikos.gr του προβλήματος του αν ήταν με σημερινή ημερομηνία αντί αυτή της αρχικής του 2013 θα έλεγα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα λόγω των πολλών ομοιοτήτων. Οπότε με τον καλύτερο και έγκυρο τρόπο έχω πάρει τις απαντήσεις που αναζητούσα και δεν χρειάζεται να επανέλθω κι εγώ για τα ίδια…. Όμως παρακαλώ χρειάζομαι τα φώτα σας για σχετιζόμενο θέμα και εξηγούμαι: Είμαι ενταγμένος στο Εξοικονομώ 2021 με αυτοχρηματοδότηση για, Λέβητα ΦΑ Ηλιοθερμοσίφωνα Ενεργιακά κουφώματα Εξωτερικό προστατευτικό φύλλο(ρολό) 2 X αντλίες θερμότητας αέρος αέρος split units A/c units Διατάξεις αυτομάτου ελέγχου λειτουργίας συστήματος θέρμανσης Θερμομώνωση (εξωτερική)δώματος,-(το διαμέρισμα έχει πλευρικές μονώσεις 6 cm, και είναι στον τελευταίο όροφο! Δυστυχώς από αδικαιολόγητη παράληψη ο επιβλέπον ΠΜ, παρά την επιθυμία μου δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα, «Συστήματα Σκίασης» αντί για A/C που δεν αγαπώ (ερώτηση: μπορώ να τα συμπεριλάβω τώρα;) Το σημαντικό όμως εδώ είναι ότι οι συνιδιοκτήτες επί 4 χρόνια δεν συμμορφώνονται με την απόφαση (Πρώτ. Επικινδύνου) της Πολεοδομίας του Δήμου για υγρομόνωση της Ταράτσας +άλλες πολ. Παραβάσεις όσο και με την ταυτόσημη έκθεση του ΤΕΕ, που διαπίστωσαν ότι οι σοβάδες από τα ταβάνια (120 τμ) αποκολλήθηκαν λόγω οξείδωσης του οπλισμού της πλάκας από την εγκλωβισμένη υγρασία κάτω από τις πλάκες της ταράτσας (35 χρόνια πολυκατοικία χωρίς συντήρηση) Ως προς το σκέλος αυτό η Εισαγγελία μας παρέπεμψε όλους σε δίκη στο ακροατήριο (35 πρόσωπα),όμως εγώ αφού δεν έχει γίνει η αναγκαία υγρομόνωση ΔΕΝ μπορώ να κάνω την θερμομόνωση του προγράμματος ούτε βεβαίως να κατοικήσω με τις τεχνικές εκκρεμότητες στο κεφάλι μου από πάνω. Επίσης όπως διαπίστωσα πρόσφατα ο Επιβλέπων ΠΜ με μεγάλες αποστάσεις χρονικά ενημέρωσης με καθησύχαζε αναφορικά αφενός μεν για προσωπική δυνατότητα διαμεσολάβησης του στην Διαχείριση της πολυκατοικίας για έγκριση από την Γ.Σ τις απαιτούμενες εργασίες με δαπάνες μου, και αφετέρου με την υποβολή αιτιολογημένης Αίτησης Παράτασης για ολοκλήρωση του έργου λόγω χειμώνα κλπ, κλπ…! *Καμία από τις παραπάνω έγγραφες διαβεβαιώσεις-δεσμεύσεις του δεν έφερε σε πέρας !!!!! Επομένως έχουμε τα εξής δεδομένα : ✔️Δεν επιθυμώ να ακυρώσω την συμμετοχή μου στο Εξοικονομώ 2021 ✔️11.235,€ (ιδιωτική συμμετοχή μου) είναι δεσμευμένα από 2022 στον λογαριασμό Εξοικονομώ ✔️Χωρίς την θερμομόνωση της ταράτσας δεν ικανοποιείται ο ΚΥΡΙΟΣ στόχος του προγράμματος της Θερμικής Αναβάθμισης του κτιρίου, εξού και οι απορρέουσες οικονομικές υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος με κεφάλαια ΕΣΠΑ Επομένως, Παρακαλώ μετά από εκτίμηση των στοιχείων που σας παράθεσα, επιθυμώ θερμά να μου προσφέρετε τις πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες σας σχετικά, να ρωτήσω δε επιπλέον και τα ακόλουθα: 1. Μπορώ να αντικαταστήσω τον επιβλέποντα ΠΜ, παραλαμβάνοντας τον εξοφλημένο φάκελο μου πλήρη ;; 2.Μπορώ να υποβάλω αιτιολογημένο Νέο Αίτημα Παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης των επι μέρους Δαπανών-Παρεμβάσεων; 3.Ποιές συνέπειες προκύπτουν από την Μη πραγματοποίηση μιάς παρέμβασης π.χ θερμομόνωση ;και για ποιούς;; 4.οι δαπάνες μου για πιστοποιητικά και αμοιβές χάνονται; συμψηφίζονται; ή επιστρέφεται κάποιο μέρος; Με εκτίμηση σας ευχαριστώ Μιχάλης
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα