Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
9 ώρες πριν, Latg said:

Σοφίτα ναι, με την κλίμακα δε ξέρω τι γίνεται

Ευχαριστώ πολύ . Από ότι έχω καταλάβει τα πάντα θέλουν κλίμακα πλην του κλειστού παταριού 

IMG_2792.thumb.jpeg.6c9fed7d0361c514034e0476844da055.jpeg

• 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 744
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Έχω εντός σχεδίου ισόγεια κατοικία με σοφίτα. Η σοφίτα βρίσκεται σε υποχώρηση του ισογείου με αποτέλεσμα να δημιουργείται βατό δώμα. Αν η στέγη καλύψει το βατό δώμα δημιουργείται ΑΗΧ. Μπορώ να έχω ΑΗΧ σε συνέχεια της σοφίτας; 

Δημοσιεύτηκε (edited)
On 27/4/2025 at 6:25 ΜΜ, panos_96 said:

Καλησπέρα,

Έχω εντός σχεδίου ισόγεια κατοικία με σοφίτα. Η σοφίτα βρίσκεται σε υποχώρηση του ισογείου με αποτέλεσμα να δημιουργείται βατό δώμα. Αν η στέγη καλύψει το βατό δώμα δημιουργείται ΑΗΧ. Μπορώ να έχω ΑΗΧ σε συνέχεια της σοφίτας; 

Καλησπέρα . Η σοφίτα κατά το άρθρο 2 , παρ. 81 μπορεί να έχει πρόσβαση σε δώμα , δώμα ορόφου , εξώστη και κλειστό εξώστη . Δεν αναφέρει Η/Χ. Ως εκ τούτου , θεωρώ πως δεν επιτρέπεται η έξοδος σε Η/Χ. Θα μπορούσες όμως να στεγάσεις το δώμα με μια πέργκολα .

Δες και τα σκαριφήματα εδώ https://www.win2.gr/3d-σκαριφήματα-στα-οποία-αποτυπώνονται/

IMG_3040.thumb.jpeg.c921211ad50d079c9284918272c3382a.jpeg

Edited by subrosaval
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 4/27/2025 at 6:40 PM, subrosaval said:

Καλησπέρα . Η σοφίτα κατά το άρθρο 2 , παρ. 81 μπορεί να έχει πρόσβαση σε δώμα , δώμα ορόφου , εξώστη και κλειστό εξώστη . Δεν αναφέρει Η/Χ. Ως εκ τούτου , θεωρώ πως δεν επιτρέπεται η έξοδος σε Η/Χ. Θα μπορούσες όμως να στεγάσεις το δώμα με μια πέργκολα .

Δες και τα σκαριφήματα εδώ https://www.win2.gr/3d-σκαριφήματα-στα-οποία-αποτυπώνονται/

IMG_3040.thumb.jpeg.c921211ad50d079c9284918272c3382a.jpeg

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! 

Βρίσκομαι σε περιοχή όπου επιβάλλεται στέγη πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου. Γίνεται το βατό δώμα που βρίσκεται στην στάθμη δαπέδου της σοφίτας να μην καλύπτεται από στέγη;

Edited by panos_96
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 27/4/2025 at 8:07 ΜΜ, panos_96 said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! 

Βρίσκομαι σε περιοχή όπου επιβάλλεται στέγη πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου. Γίνεται το βατό δώμα που βρίσκεται στην στάθμη δαπέδου της σοφίτας να μην καλύπτεται από στέγη;

Θεωρώ ότι η στέγη καλύπτει το κτίριο και όχι το δώμα του κτιρίου . Συνεπώς σου επιβάλλεται η κατασκευή στέγης επάνω από τους κλειστούς χώρους της κατασκευής και όχι επάνω στο δώμα . Η στέγαση του δώματος δεν θεωρείται στέγη , αλλά στέγαστρο καθώς τοποθετείται στην όψη του κτιρίου και προβάλλει έξω από αυτήν.

Πάντως σαν ένα μικρό tip . Αν κατασκευάσεις στέγαστρο στην έξοδο της σοφίτας στο δώμα νομίζω πάλι είσαι καλυμμένος . Οταν το στέγαστρο είναι κατασκευασμένο με διαφορετικό υλικό από τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου δεν θεωρείται ημιυπαίθριος χώρος και δεν υπολογίζεται στα πολεοδομικά μεγέθη  δηλαδή αν κατασκευάσεις ένα ξύλινο στέγαστρο ενώ η κατοικία είναι από μπετόν εισαι ΟΚ. Δες κι εδώ … 

IMG_3041.thumb.jpeg.045469b66428c47e5f24fcf5af9241c8.jpeg

Edited by subrosaval

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.