Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξύλινες κατοικίες προς εκμετάλλευση σε ορεινή τοποθεσία


Recommended Posts

Παρακαλώ τα φώτα σας.

 

Ποιες ειναι οι προυποθεσεις για την εγκατάσταση μικρών κατοικιών σε ορεινη τοποθεσία (εντος σχεδιου σε χωριό).

 

Το υλικό της κατασκευης παιζει ρόλο και αν ναι ποιον?

 

Οι κατοικίες υπολογίζονται στα 35μ2 εκαστη στον αριθμό θα ειναι 4 και το υλικό τους θα ειναι ξυλο.

 

Το οικόπεδο στο οποίο θα γινει η εγκατάσταση εχει ηδη μια κατοικία πετρινη δύο ορόφων 90μ2 ο καθενας.

 

στο σύνολο του ειναι περι τα 2500μ2

 

το οικόπεδο εφάπτεται του δρόμου στην μια του πλευρα ενω οι υπόλοιπες 3 συνορεύουν με αλλα οικόπεδα τα οποία επίσης εχουν προσβαση απο τον ιδιο δρόμο και οχι από καποιον καθετο προς αυτα.

 

επίσης να πω πως λόγω μεγάλου υψόμετρου (900μ) οι καιρικες συνθηκες με προβληματίζουν αρκετα αναφορικα με τον "πρασινο" σχεδιασμό του αφου η αρχικη σκέψη περιλαμβάνει συλλεκτες βρόχινου νερου για τα ποτιστικα και ηλιακους επιλεκτικους συλλεκτες για το ζεστο νερο αλλα και για την προθερμανση του boiler. θα βρεθουν υλικά καταλληλα για θερμοκρασίες που συχνα πεφτουν υπο το μηδέν?

 

 

επειτα αναφορικα με το διαδικαστικό, τι πρεπει να προσέηω ωστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεων? τι αδεια χρειάζομαι για ενα ξυλινο σπίτι? ειναι το ιδιο με το μπετόν?

 

κατι αλλο που μου διαφευγει και θελετε να προσθέσετε?

 

 

πρεπει να ξεκινησω απο που? να βγει τοπογραφικο και να κατατεθει καπου?

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τη στατική μελέτη και τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας, το υλικό κατασκευής (ξύλο) δεν παίζει κάποιον ρόλο. Γίνεται στατική μελέτη όπως και αν ήταν σκυρόδεμα ή μέταλλο.

 

Οι εισφορές στο ΙΚΑ μπορούν να υπολογιστούν με τον Πίνακα 2 (λιγότερα ημερομίσθια) αν τα ξύλινα θεωρηθούν προκατασκευασμένα, αλλά σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να εμφανίσεις τιμολόγια από τον επαγγελματία (εστεγασμένη επιχείρηση) που ανέλαβε την κατασκευή τους.

 

Με την ξύλινη κατοικία μπορείς να έχεις θερμομόνωση όπως έχεις με οποιοδήποτε άλλο υλικό αλλά δεν θα έχεις θερμοχωρητικότητα όπως με μια πέτρινη κατοικία. Αν οι κατοικίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως εξοχικά όπου πηγαίνει κάποιος για ένα Σαββατοκύριακο, τότε μικρό το κακό. Ίσα-ίσα το σπίτι θα θερμαίνεται πιο γρήγορα.

 

Όταν λες συλλέκτη για βρόχινο νερό εννοείς μια δεξαμενή με υπερχειλιστή συνδεδεμένη με τις υδρορροές; Εδώ δεν μπορώ να δω κάποιο πρόβλημα στα υλικά.

Το boiler δεν μπορεί να είναι εσωτερικά της οικίας για να προστατεύεται;

Οι ηλιακοί συλλέκτες μόνο θα πρέπει να προσεχθούν αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στην αγορά κατάλληλοι με προδιαγραφές Σκανδιναβικής χώρας!

 

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τα ξύλινα στη σχετική υποκατηγορία στους Πολιτικούς Μηχανικούς. Σχετικά με ποιότητες ξυλείας, προβλήματα κ.λπ. Δεν είναι πολλά τα θέματα και αξίζει τον κόπο αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Επίσης στην υποκατηγορία "Στατικά" της "Προγράμματα Η/Υ" και στην κατηγορία "Διαδίκτυο" θα βρεις πληροφοριακό υλικό.

Link to comment
Share on other sites

χαρη ευχαριστώ για την πληρότητα της απάντησης. ναι εχω διαβάσει ηδη τα περισσότερα αρθρα εδώ και καιρο. ωστόσο βασικες απορίες οπως διαφορες αναμεσα σε μπετο και ξύλο αναφορικα με την "πολεοδομική" τους ιδιότητα δεν ειχα εντοπίσει.

 

;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.