Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πλέον η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας κατατίθεται με ευθύνη τυ μηχανικού, χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που κατά την αυτοψία από τον υπάλληλο του τμήματος πυρασφαλείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρεθεί ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση απαιτούνταν π.χ. μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο, το οποίο ο μηχανικός δεν είχε προβλέψει στην μελέτη, τί θα γίνει? Προφανώς οι τριβές θα είναι εντονότατες. Ο αξιωματικός της πυρασφάλειας θα είναι προ τετελεσμένου γεγονότος οπότε μπορεί να γίνει πολύ αυστηρός, ενώ ο μηχανικός θα πρέπει να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να καταβάλλει επιπλέον π.χ 15000 ευρώ για το μόνιμο υδροδοτικό. Γι'αυτό θεωρώ άκρως απαραίτητο ο μηχανικός να συμβουλεύεται το αρμόδιο τμήμα πυρασφάλειας πριν καταθέσει την μελέτη, για τις πιο σύνθετες περιπτώσεις τουλάχιστον.

Edited by vasilis81
  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

anton64 οι υδομ δεν πρεπει να ελεγχουν καμια μελέτη. δεν εξαιρούνται απο τον νόμο ούτε τα αρχιτεκτονικά. αν τα ελέγχουν στα Γρεβενά, κακώς τα ελέγχουν.

 

 

Εχεις δίκιο - νόμιζα ότι είναι κατανοητό ότι αναφερόμουν στον προηγούμενο τρόπο έκδοσης ΟΑ (άλλωστε έγραψα "από αρχές του 2011"). 

Με τον νέο τρόπο το μόνο που εξετάζεται είναι "η πληρότητα" δηλ ανάλογα με το κτίρο ποιές μελέτες πρέπει να υποβληθούν.

Επίσης : Ακριβώς επειδή δεν ελέγχονται τα αρχιτεκτονικά (που εμπεριέχουν την μελέτη παθητικής) όλα τα κτιριακά (ακόμα και οι αποθήκες ή τα στέγαστρα) χρειάζονται εγκεκριμένη πυροπροστασία από ΠΥ. (Βεβαίως αυτό σε λίγο με την τροπολογία, θα αποτελεί παρελθόν).

Edited by anton64
Δημοσιεύτηκε (edited)

Πλέον η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας κατατίθεται με ευθύνη τυ μηχανικού, χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που κατά την αυτοψία από τον υπάλληλο του τμήματος πυρασφαλείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρεθεί ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση απαιτούνταν π.χ. μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο, το οποίο ο μηχανικός δεν είχε προβλέψει στην μελέτη, τί θα γίνει? ....

Οντως θα δημιουργηθούν μεγάλες διενέξεις: πχ αν γίνει αλληλογραφία της ΠΥ με την ΥΔΟΜ ή καταγγελία απευθείας, η ΥΔΟΜ θα εξετάσει τον φάκελλο και θα πρέπει:

α) Να ανακαλέσει την Αδεια Δόμησης αναφορικά με το τμήμα του κτιρίου που η μελέτη πυροπροστασίας παραβαίνει τις πολεοδομικές διατάξεις ως παρανόμως εκδοθείσα (προσοχή: δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση το όριο των 5 ετών ως "εύλογου χρόνου")

β) (μάλλον?) θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 7 παρ. 9.α.αα του 4030/12

γ) (Μετά την ανάκληση) να χαρακτηριστεί αυθαίρετο το τμήμα της οικοδομής - με δυνατότητα νομιμοποίησης κατά το άρθρο 4 του NΟΚ όταν βάλει το μόνιμο σύστημα

Edited by anton64
Δημοσιεύτηκε

"- Ομογενοποιούνται οι διατάξεις που αφορούν τα στοιχεία των πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, με τα στοιχεία της ταυτότητας κτιρίου."

 

Όπως λέμε, ομογενοποιημένο γάλα υψηλής παστερίωσης.

Δημοσιεύτηκε

Σιγα τη βελτιωση.

 

Για το Δασαρχειο τιποτα?

Για τη ΝΕΧΩΠ?

Για τις Αρχαιολογιες?

Για τις λοιπες υπηρεσεις (βλ ΠΝ.ΠΑ, ΥΠΑ, κτλ κτλ κτλ κτλ)

 

..

exactly!

sorry για την καθυστέρηση αλλά ήμουνα "ον δη ρόουντ" ως συνήθως

παραθέτω κείμενα που είχα υποβάλλει σε κάποια "διαβούλευση" και βρίσκονται γραμμένα στ' αρχεία τους (αρχεία είπα)

 

Η έκδοση των αδειών δόμησης χορηγείται από την αρμόδια στην περιοχή Υ.ΔΟΜ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το τοπογραφικό διάγραμμα, το διάγραμμα δόμησης και η αρχιτεκτονική μελέτη κατατίθενται στην Υ.ΔΟΜ η οποία αναλαμβάνει να ενημερώσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ηλεκτρονικά ή εγγράφως όσες υπηρεσίες απαιτείται για την έγκριση παρεκκλίσεων και ελέγχων λειτουργίας για ειδικά κτίρια. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες οφείλουν να εκδώσουν την σχετική έγκριση εντός 10 εργασίμων ημερών ή 15 εάν απαιτείται αυτοψία άλλως θεωρείται ότι αποδέχονται και παραχωρούν τις αιτούμενες εγκρίσεις ή παρεκκλίσεις.

Κάθε υπηρεσία οφείλει να καθορίσει με συντεταγμένες ΕΓΣΑ τα όρια δικαιοδοσίας της

Ήτοι

- το δασαρχείο να καθορίσει τις δασικές περιοχές και για τις υπόλοιπες να εκδίδει άμεσα βεβαίωση

- η δνση γεωργίας να καθορίσει με ΕΓΣΑ τις ζώνες υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας

- η αρχαιολογία να ορίσει με συντεταγμένες ΕΓΣΑ τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (χωρίς να αναιρείται ο έλεγχος κατά τις εκσκαφές)

- οι ΥΠΑ/ΠΑ τις χοάνες προσγείωσης - απογείωσης και τις ζώνες ασφαλείας σε ΕΓΣΑ και αναλόγως να καθορίσει τα επιτρεπόμενα ύψη (χωρίς να καταργούνται π.χ. οι φωτισμοί ασφαλείας)

Αρμόδιες για τον έλεγχο και την βεβαίωση αν κάποιο κτίριο εμπίπτει στις ως άνω ζώνες να είναι οι κατά τόπους Υ.ΔΟΜ

 

αυτά... πόσο χρόνο θα γλυτώναμε;

(τώρα άμα ξέχασα καμιά υπηρεσία συγχωρέστε με, στεριανός είμαι)

  • Upvote 3
Δημοσιεύτηκε

Μπραβο.

 

Εκει θα ηταν η ολη διευκολυνση..!!!

 

Τα υπολοιπα απλα γλιτωνουν κοπο.

Δημοσιεύτηκε (edited)

εξυπονοείται πως η έννοια της χορήγησης της έγκρισης από την ΥΔΟΜ καταργεί και τις προεγκρίσεις από φορείς που ελέγχουν την "λειτουργικότητα" και τους εντάσσει σε αυτούς που ενημερώνονται μέσω της ΥΔΟΜ

αυτό καταργεί και το πήγαινε-έλα από Δήμο σε περιφερειακή διοίκηση-ΠΕΧΩ κλπ

Edited by imhotep
Δημοσιεύτηκε (edited)

- η αρχαιολογία να ορίσει με συντεταγμένες ΕΓΣΑ τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (χωρίς να αναιρείται ο έλεγχος κατά τις εκσκαφές)

η αρχαιολογία έχει άποψη και για την αρχιτεκτονική λύση. ενδέχεται η ανάπτυξη κτηριακού όγκου σε μη αρχαιλογική ζώνη να αλλοιώνει τις απρόσκοπτες οπτικές φυγές προς το μνημείο η τη γενικότερη ελεύθερη θέα από το μνημείο προς το ευρύτερο τοπίο...! έχει υπάρξει σχετική απόφαση!

Edited by anavatis
Δημοσιεύτηκε

δεν θα διαφωνήσω anavatis αλλά ας το κάνει σε 10 μέρες κι ας μην τρέχουμε πέρα-δώθε να τους παρακαλάμε εκεί είναι η ουσία!

Δημοσιεύτηκε

Αμέ, αμέ, αμέ..... σαφέστατα και θα το λάβουν υπόψη τους και βεβαιότατα θα το συμπεριλάβουν και θα το νομοθετήσουν!!!

Το πιστεύωωωωωω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.