Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Διεπιφάνεια εξετάζει, τι να τα κάνεις όλα αυτά;

Βασικά δεν κατάλαβα απο πού προέκυψε το θέμα αυτό ,'εχασα κάτι; υπήρχε συνέχεια και διέγραψαν κάτι;

Edited by McRaster
Δημοσιεύτηκε

Ήθελα να διαπιστώσω το μέγεθος τής "βλάβης" για να εφαρμόσει έγχυτο σκυρόδεμα σε πλάκα. Είθισται σε πλάκες να χρησιμοποιούν  επικολλητά ελάσματα 

Δημοσιεύτηκε

Η απαίτηση του μελετητή ήταν πανω οπλισμός σε αντικάστασ του υφιστεμένου είχε δραβωθεί και επιπλέον στρώμα σκυροδέματος

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μη το εκλάβεις ώς προσωπική επίθεση.Με ενδιαφέρει να κατανοήσω τη εκλογή αυτής της λύσης.Πές μου κάποιες πληροφορίες ακόμα

 

Μιλάμε για κατοικία;  τάξη μεγέθους τών φορτίων;,  θα ήθελα να γνωρίζω, ας πούμε 10-12 ΚΝ/τ.μ; 

Πάχος υφιστάμενου;

Υφιστάμενες - Καταγεγραμμένες βλάβες;

 

Εάν μιλάς για μεγάλο βάθος ενανθράκωσης η πλάκα σου σίγουρα δέν είχε πρόβλημα όσο αφορά την οριακή αντοχή του σκυροδέματος.Ας υποθέσω 5 εκ βάθος; με πάχος πλάκας 13-15 ;.Θα αφήσω τον οπλισμό εκτός.

 

Υποθέτω οτι έκανες έλεγχο pull -off  σε συνδυασμό με pull -out.;Εάν έκανες διασταύρωση τών αποτελεσμάτων με χρησιμοποιώντας HILTI T4 έχεις ένα θέμα σε μεγάλο βάθος ενανθράκωσης,μπορώ να επεκταθώ αλλα πιστεύω οτι καταλαβαίνεις τί εννοώ.Επιστρέφω στον έλεγχο τής επιφάνειας σου

 

map cracking;

 

Υποθέτω χρησιμοποίησες κρουσίμετρο τύπου L και ίσως sonic tester 2 σημείων.Επειδή είσαι και εξειδικευμένος θα υποθέσω οτι τελείωσες  μια και έξω με το τομογράφο σου.

 

Φυσικά δέν θα έκανες καθοδική προστασία, αν και το μυαλό μου εκεί πήγε όταν είδα "έγχυτο σκυρόδεμα".Ο άνω οπλισμός που είναι απαίτηση του μελετητή πού βασίζεται; σε τέτοιο βαθμό που περιγράφεις γίνεται καθαίρεση του παλαιού τμηματος  και όχι 2ή στρώση σκυροδέματος.

 

Θα μπορούσες να βάλεις και ριζάκι για να βελτιώσεις τη διεπιφάνεια σου, συνήθως πιάνει σε ποσοστό 80% με εποξειδική ρητίνη σε συνδυασμό με τα βλήτρα σου.Και πάλι πιστεύω αλλού είναι το πρόβλημα σου και δέν το λές.

 

Για να έχεις σε τέτοιο βαθμό πρόβλημα, θεωρώ οτι ο μελετητής σου διάλεξε λάθος μέθοδο ενίσχυσης.Θα σε γυρίσω 15 χρόνια πίσω τότε που ήσουνα φοιτητής ακόμα στην Αγγλία και διάβαζες Broomfield .Θα ανεβάσω ένα excelaki για όσους συμμετέχουν στο θέμα σου " Διάβρωση με ενανθράκωση" και θα σου κάνω μία διόρθωση πάνω στην ενανθράκωση.Τα κατακόρυφα ενανθρακωμένα στοιχεία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΤΟΧΗ τα οριζόντια ΕΧΟΥΝ, η ανάλυση και το γνωρίζεις καλά γίνεται με τα ελατηριάκια όπου στα ενανθρακωμένα τμήματα το Κ είναι περίπου 1,2 - 1,3 Κconcrete.

 

Με ιδιαίτερη χαρά θα ανεβάσω αυτό το λινκ  http://www.jpbroomfield.co.uk/docs/JPBTEG053XPaper05254Final.pdf

 

Επίσης http://projects.bre.co.uk/rebarcorrosioncost/

             

http://projects.bre.co.uk/rebarcorrosioncost/WebPages/Chloride.html

 

Θα συμμετέχω και εγώ ενεργά στη κουβέντα σου

Edited by superman12
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Υπήρχε αποσάθρωση του σκυροδέματος και σχεδόν ολική διάβρωση του ανω οπλισμου. Εγω το έργο το ειδα μετα την αστοχία της νεας στρώσης. Δεν έκανα τους έλεγχους και ουτε έγιναν ποτε. Καθαίρεσε ο εργολαβος το σαθρό, έβαλε το νέο πλέγμα και έκανε έγχυση νέου σκυροδέματος. Η νέα στρώση κούφωσε. Η πλάκα έχει μεγάλη περιοχή 789 τμ. Το κτήριο είναι στο ποτάμι στην Αθήνα, ετος κατασκευής 1948. Να ητανε 15 χρόνια καλά θα ήταν αλλα είναι πολλά παραπάνω.

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε (edited)

Φυσικά,Senior Research Fellow στο  Sheffield.Σου κόβω χρόνια για να μικροδείχνεις. Για το κτίριο στο ποτάμι μάλλον % υγρασίας δέν επέτρεψαν τη τοποθέτηση ινοπλισμένων.Την ΝΤ BUILD 443 γιατί δέν τη χρησιμοποιείς; 

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

Δεν κατάλαβες. Ο μελετητής ήθελε συμβατική αντικατάσταση του σαθρού. Δεν μπήκε ινοπλισμένο, καθαρίστηκε σε βάθος βάση του κανονισμού 2/3 του μέγιστου σκύρου, μετρήθηκε η υγρασία οτι ήταν <3% και  έγινε σκυροδέτηση με 20/25.  

Δημοσιεύτηκε (edited)

Χρήστο αυτή η σκυροδέτηση πού έγινε; στο πάνω ή στο κάτω μέρος;.Πόσο ήταν το πάχος τής νέας σκυροδέτησης τελικά;

 

Απο οτι κατάλαβα έγινε στο επάνω μέρος και αντικατάσταση του οπλισμου σωστά μέχρι εδώ;

Edited by McRaster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.