Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασίες μόνωσης πυλωτής


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Μένω στον 1ο όροφο οροφοδιαμερίσματος 4όροφης οικοδομής. Λόγω πολύ κακού γείτονα (και συγγενή), δεν μου επιτρέπει να θερμομονώσω την πυλωτή και το κέλυφος του διαμερίσματός μου. Να σημειώσω ότι το σπίτι είναι πολύ κρύο το χειμώνα (ενδεικτικά αναφέρω για το χειμώνα 2011-2012 το συνολικό κόστος θέρμανσης - πετρέλαιο ανήλθε στα 2880€). Φέτος έχω βάλει ανλτία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών και είδα μεγάλη διαφορά αφενός ως προς τη ζέστη (είχα νύχτα μέρα 22-23 βαθμούς σε 125τμ) αλλά και ως προς το κόστος (μέχρι σήμερα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ανήλθαν στα 1400€ με χαράτσια κλπ κλπ... Έχω αιτηθεί για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ", έχει εγκριθεί και είμαι στη φάση που πρέπει να κάνω τις εργασίες και να πάρω το 2 πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

Το πρόβλημα μου αφενός είναι ο κακός γείτονας που απειλεί και εκφοβίζει τους πάντες με ασφαλιστικά μέτρα. Εγώ έχω βγάλει σήμερα οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας για τις εργασίες μόνωσης στην πυλωτή (αν και είναι εκ του περισσού, όπως μου είπαν και από τη πολεοδομία αλλά και δικηγόρος) προκειμένου να είμαι καλυμμένη σε περίπτωση μηνύσεων κλπ. (διότι το συνεργείο θα μπει στο κοινόχρηστο χώρο της πυλωτής που χρησιμοποιήται ως χώρος στάθμευσης από όλους τους 4 ενοίκους).

Το ερώτημά μου είναι το εξής: καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα ο "¨κακός ο γείτονας" σταματάει αυτόματα τις εργασίες μόνωσης, παρόλο που έχω στα χέρια μου οικοδομική άδεια?

Εαν σταματήσουν οι εργασίες τελικά, πόσο καιρό έχω προθεσμία από το πρόγραμμα για να κάνω τη μόνωση? (θυμάμαι ότι μπορώ να πάρω κάποια παράταση...)

Εγώ σαν ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου δε θίγομαι εφόσων υπάρχουν τόσο μεγάλες απώλειες θερμότητας?

Να σημειώσω ότι είμαι μητέρα ενός 3χρονου παιδιού και το παιδικό δωμάτιο είναι το πιο κρύο μέρος του σπιτιού.

Επίσης, δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας (οικοδομική άδεια από το 1991).

Ευχαριστω που με διαβάσατε.

 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορείτε σε συνεννόηση με το μηχανικό σας να βρείτε τη μελέτη θερμομόνωσης της οικοδομής που υπάρχει στο φάκελλο της οικοδομικής αδείας στην πολεοδομία και να δείτε αν προβλέπει τη θερμομόνωση της pilotis?

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστη σκεψη. Κοιταξτε πρωτα τι επιτρεπει στην οικ.αδεια. Αν εγιναν.

Για μενα καλο θα ηταν να ενημερωσετε την αστυνομια με 48 ενημερωση για τις εργασιες που θα κανετε (αν και βγαλατε αδεια μικρης κλιμακας).

Να προχωρησετε στις εργασιες τις πυλωτης.Ενημερωστε το συνεργειο που θα το κανει, για ολη την κατασταση, για να γνωριζει τι θα αντιμετωπισει αλλα και για να κανει οσο το δυνατον συντομοτερα μπορει τις εργασιες. Το σαβ/κο ειναι καλη ευκαιρια.

Αν επιτρεπετε, ποιος ο λογος που δεν σας αφηνει ο γειτονας? Επισης οι αλλοι ενοικοι τι λένε?

Αποφαση ή αδεια της πολυκατοικιας εχετε?

Link to comment
Share on other sites

η αδεια μικρής κλίμακας για ποια σημεία βγήκε? και αν βγήκε για την pilotis πως βγήκε? υπήρξε απαίτηση απο την πολεοδομία για την θετική γνωμη της πλειοψηφίας της οικοδομής?

 

επιπλέον θα ήταν καλό να κάνετε μια αίτηση για 48ωρη ενημέρωση στην πολεοδομία για την έναρξη των εργασιών σας.

 

παρακαλώ ενημερώστε μας όσο το δυνατόν αναλυτικότερα με πληροφορίες σχετικές με το έργο και όχι με άσχετες (κόστος θέρμανσης ή την οικογενειακή σας κατάσταση που μας είναι παντελώς αδιάφορα επι του παρόντος)

 

 

@manolisgon, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει η τυπική θερμομόνωση και της pilotis που δεν νομίζω οτι μας επηρεάζει στο αν θα γίνει επιπρόσθετη μόνωση ή οχι.

 

@gio εγινε ή οχι η θερμομόνωση απο τον κατασκευαστή επίσης νομίζω δεν μας επηρεάζει στο αν θα κάνει κάποιος επιπλέον θερμομόνωση.

Link to comment
Share on other sites

@stavrosa, σε περιπτωση που θελει να επιχειρηματολογησει για την επιπλεον μονωση να γνωριζει τι υπαρχει...και φυσικα αν αυτην που λεει εχει γινει. (αν μπορει να το "δει")

Link to comment
Share on other sites

αν ο γειτονας δε θελει να γινουν οι εργασιες θα το διωξει το συνεργειο κακην κακως και οι ιδιοι δεν μπορουν να αντιπαρατεθουν οποτε νομιζω οτι το σαββατοκυριακο σιγουρα δεν ειναι καλη περιπτωση αν θεωρησουμε οτι ο κακος γειτονας εργαζεται καθημερινες. 

εφοσον νομικα η ιδιοκτητρια ειναι καλυμενη (ειναι? ο δικηγορος τι λεει?) τοτε για πρακτικους λογους καλο ειναι ο γειτονας να μην βρεθει την ιδια στιγμη με το συνεργειο στην πολυκατοικια. 

αν λεει οτι θα κανει ασφαλιστικα μετρα (ο δικηγορος να διευκρυνισει αν μπορει να πετυχει κατι με αυτο) τοτε καλυτερα να βρεθει προς τετελεσμενων γεγονοτων και ας μηνυσει ολον τον κοσμο (αν δεν εχει δικιο κακο του κεφαλιου του).

παντως εφοσον δεν υπαρχει κανονισμος τοτε θα πρεπει να υπαρχει συμφωνια ιδιοκτητων για το κομματι του κοινοχρηστου χωρου - πιστευω κατα πλειοψηφεια και οχι ομοφωνα (ελλειψει κανονισμου) . προφανως εκει αποσκοπει ο γειτονας απειλοντας με μηνυσεις τους ιδιοκτητες ωστε να μην συμφωνησουν εγγραφως στην μονωση του κοινοχρηστου χωρου (να προτρεξω να πω οτι μαλλον δεν υπαρχει τετοια αποφαση??). 

 

οσον αφορα το κομματι του κελυφους , εκει ειμαι 90% σιγουρος οτι δεν εχει λογο ο γειτονας αρα δε θα πρεπε να υπαρχει θεμα.

 

κατι αλλο

η θερμανση ειναι κοινοχρηστη? υπαρχουν ωρομετρητες η θερμοδομετρητες? πως γινεται η κατανομη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Για δικη μου περιπτωση, και οχι για πελατη, σκεφτομαι να προσθεσω (στην ηδη υπαρχουσα) μονωση 5-7 εκ στην πυλωτη. Μενω στον 1ο και ολο το δαπεδο ειναι εκτεθειμενο. Η οικοδομη ειναι με κενακ  και στη μελετη, τουλαχιστον, δειχνει 6 εκ γραφιτουχας πολυστερινης (αν και πιστευω ειναι 5 εκ και εννοειται στα δοκαρια δεν εχει καθολου...).. Ο προβληματισμος μου κι αυτο που με καιει περισσοτερο και θελω να το προχωρησω ειναι κατα ποσο θα βελτιωθουν οι συνθηκες εσωτερικα οσον αφορα την αισθηση του δαπεδου δεδομενου οτι απο κατω θα συνεχιζουν να υπαρχουν θερμοκρσιες περιβαλλοντος.. Προφανως και οι απωλειες θα μειωθουν αλλα δεν  ειναι αυτος ο πρωτος λογος που θελω να το κανω.. (θερμανση συμβατικη-καλοριφερ).. Δεν ξερω αν φαινεται παραλογη η ερωτηση αλλα μιλουσα με ενα συναδελφο ο οποιος εχει προσωπικη εμπειρια σε χωρο με πατωμα που εχει 10αρα μονωση και απο κατω μη θερμαινομενο χωρο (ουτε καν εξωτερικες συνθηκες) και μετα απο ελεγχο με θερμομετρο η θερμοκρασια του δαπεδου δε διεφερε απο τη δικη μου περιπτωση..

Link to comment
Share on other sites

όταν λες να προσθέσεις θερμομονωτική πλάκα εννοείς να κατεβάσεις το επίχρισμα και να την κολλήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, εννοώ γενικά να προσθέσω μόνωση στην πυλωτη από κάτω, γιατί να το κατεβάσω?

Edited by aspire
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.