Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στερνα-Δεξαμενη


Recommended Posts

Καλημερα, ηθελα να ρωτησω σε περιπτωσεις κτιριων με υπογειες ή υπεργειες στερνες πρεπει να δειχνονται στο τοπογραφικο (στο περιγραμμα του κτιριου) η δεν ειναι υποχρεωτικο? και αν ναι σε ποιες περιπτωσεις? π.χ. σε τοπογραφικα για συμβολαιογραφικες πραξεις πρεπει να αποτυπωνονται σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Στο περίγραμμα του κτηρίου γιατί να αποτυπώνονται συνάδελφε? Αφού δεν αποτελούν μέρος κτηρίου. Εγώ πάντως τις αποτυπώνω, στέρνες (θα συνοδεύονται και από πηγάδι πιθανόν). Γενικά όλες οι μόνιμες κατασκευές είναι προς αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Εχω περιπτωση που ο πελατης χρειαζεται τοπογραφικο για περιπτωση αντιδικιας για ενα τμημα οικοπεδου του με τον διπλανο.Το κτισμα-κατοικια(2ωροφο) που κατεχει στο οικοπεδο του ειναι 40 τμ ο καθε οροφος .Στο ισογειο υπαρχει δεξαμενη που κατεχει καποιο τμημα των 40 τμ.Επιβαλλεται να φαινονται και τα ορια της δεξαμενης?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, οταν πρόκειται για αντιδικία, για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο, να αποτυπώνεις ακόμη και τις τυχόν φυτεμένες λάμπες που εχουν στον κήπο, που λεει ο λόγος.

 

Αποτυπώνεις τα πάντα, διότι οι δικηγόροι πιάνονται απ'το πουθενά. (ας με συγχωρέσει για τα λεγόμενα μου ο φίλτατος Δημήτρης!).

 

Οπότε αποτύπωση το περίγραμμα της δεξαμενής-στέρνας και ότι άλλο. Οσο πιο πλήρες, τόσο πιο σοβαρή η δουλειά. Τι είναι 10-20 σημεία λεπτομερειών παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Τα τοπογραφικά (και τα αρχιτεκτονικά) τα αντιμετωπίζω σαν μια φωτογραφία "τεχνικού" περιεχομένου, ώστε κοιτώντας τα κάποιος θα μπορεί να δει ότι θα έβλεπε και με σε μια αυτοψία συν την πληροφορία τεχνικού περιεχομένου.

Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, οπότε ναι, αποτυπώνονται τα πάντα ..

Link to comment
Share on other sites

Εγινε ευχαριστω. Απλα να επισημανω σε περιπτωση που δεν εγινε σαφες οτι η δεξαμενη βρισκεται μεσα στα ορια του περιγραμματος του κτιριου που εχω ηδη αποτυπωσει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι ακριβώς εννοείς συνάδελφε. Κάνει το κτήριο στο ισόγειο επίπεδο κάτι σαν "pilotis" και μέσα σε αυτό τον χώρο είναι η στέρνα?

Link to comment
Share on other sites

ε φρόντισε να αποδώσεις σε τέτοια κλίμακα ώστε να φανούν τόσες λεπτομέρειες γιατί ακούγεται μπερδεμένο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.