Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεραμίδι ή πάνελ;


Recommended Posts

Λόγω φθοράς πρέπει να επισκευάσω την σκεπή σπιτιού που χτίστηκε πριν το '20. Ο μηχανικός μου που έκανε τις ενέργειες που χρειαζόνταν στην πολεοδομία για την αδειοδότηση της επισκευής, μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω πάνελ αντί της παραδοσιακής κεραμοσκεπής.

Προσπάθησα να βρω πληροφορίες / αξιολογήσεις των εναλλακτικών αυτών και η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί και προβληματιστεί πολύ. Βάσει παλαιότητας του κτιρίου μου φαίνεται ότι το κεραμίδι είναι πιο ταιριαστό αισθητικά αλλά από άποψη μόνωσης και αντοχής το πάνελ πλεονεκτεί

-εφόσον εγκατασταθεί σωστά. Ο εργολάβος λέει ότι γνωρίζει την διαδικασία  εγκατάστασης και των δύο. Από την εμπειρία σας τί θα με συμβουλεύατε να επιλέξω;

Ευχαριστώ εκ των προτέων για τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πάνελ του οποίου το εξωτερικό έλασμα δηλ. η εξωτερική "επιφάνεια"  έχει τη μορφή και χρωμα κεραμιδιού (ολλανδικού ή "ρωμαικού τύπου),

 

Απο τη στιγμή που ο μηχανικός σας το προτείνει, προφανως εχει συνεκτιμήσει παραγοντες οπως η στατική αντοχή της στεγης, η θερμομόνωση, το κόστος, την ευκολία και ταχύτητα τοποθέτησης κλπ..

 

Απο την άλλη πλευρά σίγουρα η τοποθετηση κεραμιδιού έχει τα δικα της πλεονεκτήματα ( αισθητικά κυρίως ).

 

Ισως να ξεκινούσατε την σύγκριση με γνώμωνα το κόστος και αναλογα με την απόκλιση αναμεσα στις 2 λύσεις να εκτιμήσετε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πολύ καλησπέρα, μπορώ να σου απαντήσω διότι το γνωρίζω το θέμα. Φυσικά και ο μηχανικός πρέπει να το ελέγξει στατικά αρχικά για το φορτίο, όμως το πλεονέκτημα του πανελ κεραμιδού είναι αρχικά η εξαιρετική θερμομόνωση, εσωτερικά υπάρχουνε ελάσματα τύπου ξύλου και αισθητικά σου δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση (αν γνωρίζει το συνεργείο) γίνεται μέσα σε μία ημέρα, μιας και κουμπώνει το ένα με το άλλο και φυσικά είναι ιδανικό για τις τετράρηχτες σκεπές. Αν θες περισσότερες πληροφορίες εδώ είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Χαίρετε! Μετά από αρκετά χρόνια θα ήθελα να ρωτήσω κάτι επί του θέματος.

Από ό,τι λέγεται, το πάνελ κεραμίδι όπως αποκαλείται, πάχους 5cm min και 9 cm max λόγω "κυματισμού" του εξωτερικού ελάσματος, είναι πιο ελαφρύ και ανθεκτικό από το κεραμίδι. Επίσης παρέχει άριστη θερμομόνωση, από ό,τι λέγεται επίσης.

Αυτό που ακόμη λέγεται και θέλω να ρωτήσω αν ισχύει (?), είναι αν ο ήχος της βροχής ακούγεται πιο έντονα κάτω από μια σκεπή με πάνελ κεραμίδι από ότι ακούγεται κάτω από μια τυπική κεραμοσκεπή.

Ευχαριστώ.

 

 

Edited by Τρελός Επιστήμων
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Didonis said:

Ναι.

Μάλιστα. Υπάρχει τρόπος να ελαττώσεις την ένταση του ήχου; Π.χ. προσθέτοντας φελιζόλ DOW κάτω από το πάνελ κεραμίδι;

Link to comment
Share on other sites

για τα πάντα (σχεδόν) υπάρχει τρόπος αρκεί να το πληρώνεις αλλά με σκέτο νέτο φελιζολάκι ντάουν όταν βρέχει μη βάζεις να ακούσεις Μότσαρτ 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Didonis said:

μη βάζεις να ακούσεις Μότσαρτ 

Χαχαχαχα 

 

1 hour ago, Didonis said:

με σκέτο νέτο φελιζολάκι ντάουν

Υπάρχει κάποιο άλλο υλικό που μπορεί να μπει κάτω από το πάνελ για να προσφέρει ηχομόνωση;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Λοιπόν παιδιά, έβαλα πάνελ για σκεπή με μεταλλικό σκελετό. Και ομολογώ ότι το μετάνιωσα. Κυρίως λόγω αισθητικής.

Λοιπόν, όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι της ιστορίας, που για μένα προσωπικά είναι σημαντικό, κεραμίδι και πάλι κεραμίδι (και ξύλο εννοείται).

Όσον αφορά τον ήχο της βροχής, πάλι κεραμίδι. Ακούγεται λες και πέφτει χαλάζι με το πάνελ άμα βρέχει καλά.

Όσον αφορά τη μόνωση σίγουρα το πάνελ παρέχει μια καλή μόνωση. Νταξ, δεν θα είσαι μέσα σε ψυγείο αλλά από το σκέτο κεραμίδι καλύτερη μόνωση παρέχει. Βέβαια αν θες βάζεις και εξτρά, ειδικά αν σκοπεύεις να κρύψεις την εσωτερική ασχήμια με κανά ραμποτέ. Πάντως μόνωση και στο κεραμίδι βάζεις γενικά, δεν το αφήνεις σκέτο.

Όσον αφορά το βάρος της κατασκευής, πάνελ δαγκωτό.

Όσον αφορά το κόστος, δεν απέχει η μία λύση πολύ από την άλλη. Δηλαδή δε γλιτώνεις τίποτα επιλέγοντας το ένα και από το άλλο γιατί το πανελάκι έχει τιμή στο Θεό.

Όσον αφορά την αντοχή, αν δεν είσαι βόρεια Ελλάδα που πιάνει πάγο, δε θα έχεις πρόβλημα ό,τι και να βάλεις. Μην ακούω μπαρούφες.

Και κάτι σημαντικό. Αν είναι παράγωνο το σπίτι, με το πάνελ θα έχεις πρόβλημα γιατί τα φύλλα είναι μεγάλα και μονοκόμματα και αν ο σκελετός της σκεπής δεν είναι γωνιασμένος με 90 μοίρες γωνίες, την έκατσες τη βάρκα. Μετά κόβεις, ράβεις, ξηλώνεις πολυουρεθάνες και κάνεις τον Ταρζάν.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.