Μετάβαση στο περιεχόμενο

3D προσομοιώματα κατασκευών για τους πελάτες και για εμάς


Recommended Posts

....την συμβουλή των αρχιτεκτόνων που έχουν ασχοληθεί και με μακέτα για το:

- Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω

- Πως συγκολλούνται σταθερά μεταξύ τους

- Αν υπάρχουν τυχόν έτοιμες πρότυπες διατομές (για μινιατούρες μιλάω...)

  • Λοιπόν για μακέτες.

Υπάρχουν ειδικά χαρτόνια για αυτό.

Έχουν και με επιστρώσεις και είναι και σε διαφορετικά πάχη, για να μπορείς να είσαι όσο πιο κοντά στην κλίμακα που το φτιάχνεις.

Υπάρχεις διάφοροι ράβδοι από ξύλο σε ανάλογες διατομές και κόβονται εύκολα με τα κοπίδια.

Υπάρχουν φυσικά και βάσεις και γρασίδια δεντράκια κλπ όπως και επενδύσεις πέτρας, πλεγμάτων και γενικά όρεξη να έχεις υπάρχουν πολλά.

Επικουρικά έχοντας τα βασικά από αυτά (δεν στοιχίζουν πολύ αρκεί να μη θες να φτιάξεις ένα τεράστιο κτίριο σε μεγάλη κλίμακα φυσικά), μετά αναζητάς και από το περιβάλλον σου πρόσθετα εξαρτήματα που μπορεί να σου χρειαστούν και είναι ανάλογα την μελέτη.

 

Ένας παράδεισος υλικών για μακέτα είναι οι μάντρες αυτοκινήτων. Φαντασία να έχεις για να «δεις» ότι η κυψέλη από το ψυγείο νερού μπορεί να είναι η πρόσοψη ειδικού κτιρίου, αλλά εκεί βαραίνει το παιχνίδι γίνεται πιο εξειδικευμένο και θα χρειαστείς και αλλά εργαλεία.

 

Α ξέχασα και ο πηλός παρ ότι είναι ανακάλυψη εδώ και 5000 χρόνια είναι εξαίρετο υλικό αν όχι για το σύνολο της μακέτας και τμήματα. Μη ξεχνάς ότι ναι μεν μια εγκυκλοπαίδεια σε χαρτί χωρεί ας πούμε χιλιάδες λέξεις αλλά αν δεν φροντίσεις το χαρτί σε λίγα χρονιά θα χαθούν, όπως και ένα στιχάκι ή ένα CD χωρεί δισεκατομμύρια εγκυκλοπαίδειες αλλά χωρίς ρεύμα δεν έχεις τίποτα μη σου πω και τα ίδια τα CD σε ελάχιστα χρόνια χάνουν την πληροφορία τους αν δεν την μεταφέρεις αλλού.

Η πλακέτα όμως της Ροζέτας παρ ότι έχει μικρό κείμενο έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια και ακόμα δεν έχει χαλάσει.

 

Αν σε ενδιαφέρει όλο αυτό πέρα από το δικό σου βίτσιο πάθος μηχανιλίκη κλπ και για τα παιδιά σου, είναι ότι πιο καλό μπορείς να κανείς.

Αν σε ενδιαφέρει πέρα αυτό να κάνεις υψηλή εξειδίκευση παρ όλη την δυνατότητα που έχουμε πια με τα σχεδιαστικά μας πακέτα και τους φωτορεαλισμους, πάντα μα πάντα σε ορισμένα έργα πληρώνουν και μάλιστα αδρά για μια τελική μακέτα.

 

Σίγουρα με σχεδιαστικά προγράμματα και τους φωτορεαλισμους που έχουμε ως εργαλεία δουλειάς πια σίγουρα έχουν τεράστιο πλεονέκτημα, χρόνου, κόστους και δυνατότητες αλλαγών.

Έχουν ένα ελάττωμα όμως ότι δεν μπορείς να τα ακουμπήσεις σε ένα τραπέζι σε μια έκθεση να το χαζεύουν αλλά μπορεί να προβληθεί μόνο σε μια οθόνη ή σε ένα χαρτί.

Έχει τα υπέρ του έχει και τα κακά του.

 

Με τους 3D printer αλλάζει και θα αλλάξει ριζικά το τοπίο σε αυτό. Όχι μόνο σε ότι αφορά τα κτίρια και τις μακέτες αλλά ακόμα το φαγητό στο προσεχές μέλλον (πλάκα πλάκα θα το κάνουν).

 

Με τους 3Δ printer μπορείς να σχεδιάσεις εξ ολοκλήρου το κτίσμα στον υπολογιστή και να το έχεις σε φυσική μορφή σε κλίμακα.

 

Μπορείς όμως να κάνεις και συνδυασμό με την τεχνική την κλασική της μακέτας και τον 3Δ πριντερ. Δηλαδή φτιάχνεις αρκετά τμήματα με τα ειδικά υλικά και κάποια ειδικά σχήματα ή κάποιες ειδικές καταστάσεις εκτυπώνεις αυτές σε 3Δ και τα παντρεύεις. (αντί να τρέχεις σε μάντρες αυτοκινήτων, λέμε τώρα).

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην Ξάνθη που σπούδαζα, στο μαγαζί από το οποίο αγοράζαμε τα υλικά που χρησιμοποιούσαμε για μακέτες, είχε μικρά ραβδάκια προφίλ σε διάφορες διατομές. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει σε μεταλλικό στέγαστρο διάφορες από τις διατομές. Γενικά, ένα 70-80% των υλικών το παίρνεις από μαγαζιά, το υπόλοιπο 20-30% το "φτιάχνεις" !!! :smile:

 

(Από θάμνο έξω από τη σχολή παίρνεις ένα κλονάρι, το κόβεις σε μικρότερα κομματάκια και έτοιμα τα δεντράκια της μακέτας!!!)

Link to comment
Share on other sites

Στην Ξάνθη που σπούδαζα, ................ είχε μικρά ραβδάκια προφίλ σε διάφορες διατομές. 

Έλα ρε φίλε!! Κάτι τέτοιο ψάχνω...

Ποιο μαγαζί λες, Ανάμεσα στο Πέτρινο και τον Παπασωτηρίου ή πάνω στην Μ. Βόγδου?

Link to comment
Share on other sites

Όχι βρε συ terry... αυτά που λέω είναι πλαστικά προφίλ σε διατομές για ... πολ. μηχ. :smile:

 

Θα ψάξω και θα ενημερώσω....

 

ΥΓ: Γιάννη το μαγαζί ήταν στην οδό 12 Αποστόλων.

Link to comment
Share on other sites

Και η γνωστή αλυσίδα πληροφορικής που έχει κεντρικό στην Στουρνάρη έχει υλικά για μακέτες. Στο κάτω κάτω η αρχική του δραστηριότητα ήταν προϊόντα για μηχανικους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.