Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση με άρθρο 24 και 26 και άδεια προσθήκης καθ'υψος σε οικισμό <2000 κατοίκων


Recommended Posts

Καλό απόγευμα...

Σε κτίριο με οικοδομική άδεια του 1983,σε οικισμό <2000κατοίκων με τον εξης ειδικό όρο:μέγιστο ύψος 7,50μ.,κάλυψη οικοδομής με στέγη δίρρυχτη ή τετράριχτη μέγιστης κλίσης 50% και μέγιστης προεξοχής 0,80μ. και υποχρεωτική όταν η οικοδομή διόροφη, βρέθηκαν οι εξής παρατυπίες...

1)το κτίριο τοποθετήθηκε περίπου 1 μέτρο ψηλότερα από την άδεια,όπως φαίνεται κ στην επισυναπτόμενη τομή

2)η στέγη της άδειας δεν έγινε,έμεινε σκέτη πλάκα κ έχει πάρει ρεύμα κανονικα

3)έγιναν περίπου 30μ2 επιπλέον υπογείου

4)οι πρόβολοι που θα προεξήχαν στο ύψος της στέγης έχουν κατασκευαστεί >0,80μ όπως φαίνεται και στην επισυναπτόμενη κάτοψη.

Στα επιτρεπόμενα μεγέθη της άδειας (ΓΟΚ 73) ο μηχανικός έχει Δ=15μ και μέγιστη δόμηση 200μ2 τα οποία και τηρούνται.Με τις αλλαγές που έγιναν για τους οικισμούς <2000 κατ. από το 85 και μετά το οικόπεδο πλέον έχει δόμηση 400μ2 (είναι 2500μ2) και πλέον ισχύει για προσθήκη ο ΝΟΚ.

Ο πελάτης μου θέλει να κάνει στέγη και ένα χώρο μέσα σε αυτήν.Ερωτώ:

α)το υπόγειο θα μετρήσει πλέον στα τετραγωνικά και θα θεωρείται ισόγειο?Απ' ότι έχω καταλάβει στην άδεια προσθήκης καθ'ύψος  δε μπορω να το νομιμοποιήσω με τον ΝΟΚ αλλά θα πρέπει να καταγράψω τα τετραγωνικα του ισογείου πλέον (από υπόγειο που ήταν στη άδεια) δλδ θα πρέπει να το νομιμοποιήσω με το άρθρο 24 πρώτα.Γενικά την υπέρβαση ύψους θεμελίωσης αν δεν επιτρέπεται να νομιμοποιηθεί με ΝΟΚ, την λαμβάνω υπόψη ως υπέρβαση ύψους υπογείου ή ισογείου?

 β)στη στέγη θέλω να κατασκευαστεί χώρος επισκέψιμος όπως φαίνεται στη τομή...το μέγιστο ύψος των 7,50 μέτρων το λαμβάνω από την βάση της στέγης?η πρόσβαση θα γίνεται με εξωτερική σκάλα...οπότε αποτελεί ανεξάρτητη κατοικία...αλλά δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις χώρου κύριας χρήσης...με επηρεάζει σε κάτι αυτο?αλήθεια πως μετριέται το ύψος του χώρου κάτω απο τη στέγη στην περίπτωση της τομής που επισυνάπτω?

Αυτά!...για αρχη....

 

τομή.pdf

κάτοψη.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.