daska2 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Καλησπέρα σε όλους. Η γεώτρηση μου φέρνει τελευταία πάρα πολύ άμμο με αποτέλεσμα να μπουκώνουν συχνά τα μπεκ και επίσης το νερό στο σπίτι να έχει τρομακτική άμμο χαλώντας τα πλυντήρια τα μπάνια κτλ. Το νερό έρχεται από τη γεώτρηση και γεμίζει 2 καζάνια των 1000 λίτρων το καθένα. Το νερό μετά φεύγει από τα καζάνια με το πιεστικό είτε για το σπίτι είτε για το πότισμα. Το πιεστικό πρέπει να είναι κοντά στους 1.5 ίππους αλλά δεν είμαι σίγουρος. Σκέφτηκα να τοποθετήσω ένα αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο 1 ίντσας 50μc πριν το καζάνι και ένα 25μm μετά το καζάνι. Αυτό για το λόγο ότι τα καζάνια γεμίζουν περίπου σε 7 λεπτα.(2 τόνοι νερού) και αδειάζουν με το πότισμα σε περίπου 25 λεπτά με το πότισμα. Άμα έβαζα τα 25 μm πριν το καζάνι ύστερα από τα 50μm πιστεύω θα αντιμετώπιζα πρόβλημα με το πότισμα γιατί τα καζάνια δεν θα προλάβαιναν να γεμίσουν. Βέβαια φοβάμαι και μετά τα καζάνια τα 25μm γιατί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πιεστικό αν μπουκώσει. Τώρα κάτι ακόμα το νερό στο αρχικό στάδιο παίρνει από κάτι σαν Ερμοκράτη (δεν ξέρω ακριβώς) που φαίνεται στις φωτογραφίες. Το έχω ξεβιδώσει για να το δείτε. Μέσα μπαίνει κάποιου είδους φίλτρο η κάτι άλλο. Είμαι σίγουρος ότι στο παρελθόν θα υπήρχε μια σήτα η κάτι τέτοιο γιατί είναι με βρύση για να μπορεί να καθαριστεί. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το τι πρέπει να τοποθετήσω εκεί περά γιατί σε όλα τα μαγαζιά με φίλτρα που έχω πάει δεν γνωρίζουν να με απαντήσουν. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Μήπως , πριν από όλα, πρέπει να σηκώσεις λίγο πιό ψηλά την υποβρύχια αντλία της γεώτρησης?
daska2 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Αυτο ειναι αρκετα δυσκολο.Ενταξει το χωμα που μαζευτηκε στο μπανιο ειναι μετα την παροδο αρκετων ετων χωρις καθαρισμα.Αυτο το κοκκινο δεν ξερω τι ακριβως ειναι και πως μπορω να το χρησιμοποιησω.
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 (edited) Α αυτό φίλε μου ονομάζεται υδροκυκλωνικό φίλτρο το χρησιμοποιούμε σε περιπτωσεις όπως τη δικια σου (αμμο ,χωμα κλπ) κανε ενα γκουγκλαρισμα για περισσότερες πληροφορίες Edited Ιούνιος 6 , 2013 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
horcon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2013 Δεν ξέρω αν προλαβαίνω τίποτε αλλά δεν το είδα νωρίτερα. Η συσκευή που έχεις είναι ένα κοινό φίλτρο σίτας με δυνατότητα καθαρισμού για άρδευση( για αυτό τον λόγο υπάρχει η βάνα στο κάτω μέρο του) τα δύο μανόμετρα που υπάρχουν στην συσκευή σου δείχνουν πότε το φίλτρο έχει βουλώσει (διαφορά στην πίεση 1 ατμ.) και τότε να ανοίξεις την βάνα για καθαρισμό. το μεγάλο λάθος που υπάρχει στην εγκατάσταση αν ο σωλήνας των 2¨ είναι της αντλίας είναι πως δεν υπάρχει ασφαλιστικό στην γραμμή πριν το φίλτρο ώστε αυτό αν βουλώσει να μην καταπονείται η αντλία. ελπίζω να βοήθησα.
parth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2013 Οι συνηθισμένες υποβρύχιες αντλιες δουλεύουν με max 100gr/μ3 αμμο. Στην περιπτωση σου σηκωσε επειγόντος την αντλία γιατι θα φθαρεί συντομα και ελεγξε την προελευση της αμμου (μπορει να εχουν υποχωρήσει πχ τα χαλικια περιμετρικά της σωλήνωσης και να περναει αμμος)
Georgios A. Mallis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 Σε αρχικό στάδιο πιστεύω και εγω οτι πρέπει να σηκώσεις την αντλία της γεώτρησης σου.Επίσης ο λόγος που μπορεί να φέρνεις άμμο πάνω είναι και η υπεράντληση της γεώτρησης. Προσπάθησε να ''σπάσεις'' την συνολική άντληση σε δύο-τρια μέρη και να αφήνεις λίγο χρόνο να γεμίσει με φυσική ροή απο τον υδάτινο ορίζοντα. Σχετικά με τα φίλτρα σου προτείνω να πας σε φίλτρα άμμου μπουκάλας τουλάχιστον 25λτ με αυτόματη κεφαλή για τακτά πλυσίματα και αναγέννηση. Με τα απλά φίλτρα δεν θα προλαβαίνεις να τα αλλάζεις και μακροσκοπικά είναι μια ακριβή και μπελαλίδικη λύση. Πιστευω να βοηθησα.
sdim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 (edited) Σε τι βάθος και σε τι απόσταση από το κοντινότερο κτήριο είναι η γεώτρηση; Κάθε πότε συμπληρώνεις χαλίκι; Αν ανεβάζει τόση άμμο και δεν συμπληρώνεις χαλίκι, ανησυχώ μήπως τρώγεται σιγά σιγά το έδαφος κάτω από το κτήριο και κάποια στιγμή υποχωρήσει το έδαφος απότομα προκαλώντας ζημιές στο κτήριο. Αν κρίνω από αυτό που είδα στις φωτογραφίες και με την υπόθεση πως το νερό στους χώρους που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι κλάσμα του νερού που χρησιμοποιείς για πότισμα, εκτιμώ πως μπορεί να βγάζεις και άνω του 1m³ άμμο ανά έτος. Σκέψου τι κενό θα υπάρχει γύρω από το σημείο αναρρόφησης σε 20~30 χρόνια. Edited Αύγουστος 8 , 2013 by sdim
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα