igfa1983 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Τι αδειοδοτήσεις χρειάζονται για βιοτεχνία έτοιμου φαγητού? Από που αρχίζω και που τελείωνω? Σε αποθήκες γίνεται (χρήση)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Δυστυχως δεν το εχω ψαξει, δεν μου εχει τυχει τετοια δουλεια ωστε να σε κατευθυνω στα σιγουρα, αλλα εχω την εντυπωση οτι για τετοιες εγκαταστασεις εμπλεκεται η δνση αναπτυξης, και μαλιστα με πολλες απαιτησεις και προδιαγραφες για το χωρο και τον εξοπλισμο. Μερικοι συναδελφοι εχω δει σε αλλες συζητησεις οτι ασχολουνται αρκετα με παρομοια θεματα, οποτε λιγη υπομονη να απαντησουν και θα βρεθει η ακρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggeorge Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Δνση αναπτυξης, οπως τα είπε ο συναδελφος Αν είσαι κατω απο 37 kw (και οχι 22, αλλαξε 29 Μαιου) κινητηρια και 70 (και οχι 50) θερμικη, ναι μπορεις και σε αποθηκη. Τα νουμερα αυτα σημαίνουν οτι θα είσαι επαγγελματικο εργαστηριο. Αν εχεις παραπανω δεν μπορεις σε αποθηκη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 (edited) Με την τρέχουσα νομοθεσία θα πρέπει να περάσεις από το ανάπτυξης, το υγειονομικό, την πυροσβεστική και από την πολεοδομία για αντίγραφα της άδειας και των κατόψεων του κτιρίου. Σε αποθήκες δεν επιτρέπεται η μεταποίηση. Θα πρέπει να κάνεις και αλλαγή χρήσης. Το πρώτο βήμα είναι να πάρεις την έγκριση χρήσης γης από την πολεοδομία. Στην περίπτωση που θα βγει αρνητική σταματάς εκεί, συνήθως όμως δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Μόνο 2 φορές μου βγήκε αρνητική και αυτό ήταν σε μέσης όχλησης.. Εννοείται πως πρέπει ήδη να έχει καταλήξει ο ιδιοκτήτης στα μηχανήματα που θα χρησιμοποιήσει στα οποία θα περιλάβεις και τυχόν λέβητες και ψυγεία. Αν η ισχύς είναι πάνω από ένα όριο τότε δεν είναι βιοτεχνία αλλά βιομηχανία και θέλει περισσότερη δουλειά για να βγει η άδεια. Η εμπειρία μου έχει δείξει πως τα ψυγεία συχνά έχουν αρκετά μεγάλη ισχύ ώστε να ανεβάσουν την ισχύ πάνω από το όριο της βιοτεχνίας. Έχω δει δωμάτιο - ψυγείο με κινητήρα 20hp.Σίγουρα υπάρχουν και μεγαλύτερα. Επίσης ψάξε τις προδιαγραφές για τους χώρους, τις λάντζες και τις λοιπές απαιτήσεις του υγειονομικού. Θα εκπλαγείς από τους χώρους που απαιτούνται (συνήθως δικαιολογημένα). Edited Ιούνιος 6 , 2013 by sdim Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Αν είσαι κατω απο 37 kw (και οχι 22, αλλαξε 29 Μαιου) κινητηρια και 70 (και οχι 50) θερμικη, ναι μπορεις και σε αποθηκη. Τα νουμερα αυτα σημαίνουν οτι θα είσαι επαγγελματικο εργαστηριο. Αν εχεις παραπανω δεν μπορεις σε αποθηκη Συνάδελφε ggeorge Δεν το γνώριζα ... Ποιό είναι το ΦΕΚ που κάνει αυτή την αλλάγή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2013 Ν4155 ΦΕΚ 120 Α 29-5-2013 Αρθρο 43, Τροποποιήσεις του ν. 3325/2005 (Α΄ 68) Αρθρο 44 Τροποποιήσεις του ν. 3982/2011 (Α΄ 143) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggeorge Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 (edited) με προλαβε ο Μanolis gon Επαγγελματικα εργαστηρια "μπαίνουν" και σε αποθηκες Edited Ιούνιος 7 , 2013 by ggeorge 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 Σας ευχαριστώ και τους 2 +1 στον καθένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
igfa1983 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά νομίζω οτι αναφέρεστε σε εργαστήριο, εμένα με ενδιαφέρει βιοτεχνία (μεταφορά επιχείρησης-έτσι ξέρω το τιτλο). Επίσης οι χρήσεις γης άλλαξα στο μεταφερόμενο μέρος αλλά η αποθήκη είναι παλιά και υφίσταται νόμιμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggeorge Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2013 η μονη διαφορα της βιοτεχνίας απο το επαγγελματικο εργαστηριο είναι η διαφορα στην ισχυ. Ποσο εχει; Πανω ή κατω απο 37 και απο 70; Εννοείς οτι θα μεταφερθεί η βιοτεχνία σε αλλο χωρο; Ουσιαστικα νεα αδεια απο την αρχη θα βγει. Η διαδικασια είναι η ιδια... Αν είναι βιοτεχνία θελεις και αδεια εγκαταστασης. Και μετα αδεια λειτουργίας. Εκτος αν είναι σε οργανομενο υποδοχεα (ΒΙΠΕ κλπ) Τα δικαιολογητικα δεν αλλαζουν πολυ. Πυρασφαλεια, τεχνικη εκθεση θα χρειαζεσαι επιπλεον και καποιες πληρωμες παραβολων μηχανικων κλπ... Φυσικα η χρηση γης πρεπει να το επιτρεπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα