surveyor81 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2008 Θα ήθελα να ρωτήσω πώς είναι δυνατό να παραχθεί ένας ορθοφωτοχάρτης ή ορθοφωτογραφία μιας περιοχής. Απαιτείται κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα; Τί άλλο χρειάζεται; Ευχαριστώ
SIGIO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2008 Αεροφωτογραφία στην οποία θα φαίνονται τα φωτοσταθερά σημεία, επίγεια αποτύπωση των φωτοσταθερών, φωτογραμμετρικό σταθμό, ανάλογο λογισμικό κλπ.
topoenv Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2008 Εκτός από τον ορθό και αυστηρά επιστημονικό τρόπο τον οποίο περιέγραψε ο συνάδελφος SIGIO υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι (μειωμένης ακρίβειας). Έχω παράξει ορθοφωτοχάρτη για παράδειγμα με χρήση του free προγράμματος ILWIS. Τα απαραίτητα στοιχεία εισόδου ήταν: 1) εστιακή απόσταση φωτομηχανής 2) συντεταγμένες εικονοσημάτων 3) συντεταγμένες φωτοσταθερών 4) υπάρχον Ψηφιακό Μοντελο Εδαφους (DEM)(εγώ αγόρασα το ψηφιακό μοντέλο της περιοχής από το Υπουργείο Γεωργίας) 5) σαρωμένη φωτογραφία Επειδή ακριβώς υπεισέρχονται πολλά σφάλματα στη διαδικασία (ακρίβεια DEM, ακτινική διαστροφή που δεν διορθώνεται σε μεγαλο βαθμό, σάρωση σε μη φωτογραμμετρικό σαρωτήκ.α.) το τελικό μου αποτέλεσμα είχε μια ακρίβεια που κυμαινόταν από 2 έως 10 μέτρα (ανάλογα με το ανάγλυφο και στα άκρα της φωτογραφίας)
azrael82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2008 και πάνω απ' όλα....gps δύσιχνα...!! Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα