sdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2012 (edited) Ποιό έντυπο συμπληρώνουμε πλέον για την ενεργητική σε ψησταριά; update <50 ατόμων Edited Μάρτιος 20 , 2012 by sdim
kmpolo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 (edited) Εχει να κανει με τα λιτρα ελαιων που υπαρχουν. Αν ειναι πανω απο 10 λιτρα μπαινει υποχρεωτικα f class. Παντως αν εχει π χ δυο φριτεζες με 9 λιτρα η καθε μια, μπορεις να περασεις την μια ως βασικη και την δευτερη ως εφεδρικη, ετσι ωστε να βαλεις ΞΚ και να αποφυγει ο πελατης το πολυ υψηλο κοστος του f class Νομίζω ότι όταν έχεις φριτέζα (εστία δλδ με λάδι ) μπαίνει απαραίτητα πυροσβεστήρας Fόπως γράφει κ στο παραπάνω linkπου δίνει ο Jwatson. Κάτι άλλο τώρα. Πήγα στην πυροσβεστική σήμερα, για ίδια υπόθεση (ψητοπωλέιο), και μου είπαν ότι καταργήθηκε η 31856 για το υγραέριο. Ξέρει κάποιος με ποια διάταξη έγινε αυτό κ πότε, γιατί ομολογώ πως σήμερα το άκουσα πρώτη φορά. Μου είπαν απλά να πάω μια μελέτη με το αρ. 10 της 71/88 και μου ζήτησαν να βάλω ανιχνευτή αερίου με ηλεκτροβάνα. Έχει κάποιος μήπως υπόψη του το τι ακριβως ζητάνε και κάποια τεχνική περιγραφή με το τι θέλουν? Edited Απρίλιος 4 , 2012 by miltos Αναίρεση bold
ckiriako Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 (edited) Sdim τωρα ειδα το θεμα. Για χωρους συναθροισης κοινου εφαρμοζεται το αρθρο 10 του 71/88, μονο οταν αυτοι εχουν πληθυσμο πανω απο 50 ατομα. Για < 50 ατομων γινεται εκθεση επιθεωρησης. Ειχα κανει προπερυσι τετοιο καιρο για μικρο ψητοπωλειο. Ειχα συμπληρωσει το εντυπο Εκθεσης επιθεωρησης, εχω την εντυπωση οτι κανονικα την συμπληρωνει πυροσβεστης, γιατι ειχα συννενοηθει να τους την στειλω ετοιμη να την υπογραψουν μαζι με τεχνικες εκθεσεις για υγραεριο και συστημα τοπικης εφαρμογης και σχεδια. Η 31856 δεν εχει καταργηθει, διαβασε την εγκυκλιο. http://www.psdmh-cha...CE%99%CE%9F.pdf Επισης οταν εχεις μια φριτεζα <10 λιτρα δεν σε αναγκαζει κανεις να βαλεις συστημα τοπικης εφαρμογης με wet chemical. Edited Απρίλιος 4 , 2012 by ckiriako
kmpolo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εμένα είναι πάνω από 50 άτομα ο πληθυσμός οπότε θέλει μελέτη. Αυτό με την ηλεκτροβάνα και τον ανιχνευτή το έχουν ζητήσει από κάποιον άλλο συνάδελφο? Σε ότι αφορά την έκθεση επιθεώρησης, εννοείται την συμπληρώνει πυροσβέστης και για αυτό και την υπογράφει κιολάς. Απλά για να κερδίσουμε χρόνο τους τις πάμε έτοιμες και απλά μας εμπιστεύονται και τις υπογράφουν.
ckiriako Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 (edited) Κανε ενα κοπο και διαβασε την εγκυκλιο, με μπερδεψες και εγραψα πριν οτι καταργηθηκε η 31856 ενω δεν εχει καταργηθει, απλα για εγκαταστασεις τυπου 0 δεν απαιτειται συμπληρωματικη μελετη υγραεριου πλεον. Ενσωματωνεις τα μεσα και τις τεχνικες περιγραφες στην κυριως μελετη της επιχειρησης. Επισης διαβασε την 31856 στο σημειο που αναφερεται σε εγκαταστασεις κατηγοριας 0. Εχει τυπικα σχεδια στις σελιδες 30 και 31. Αν οι φιαλες βρισκονται σε εσωτερικο χωρο κοιτα την 6.3.1.1. Edited Απρίλιος 4 , 2012 by ckiriako
dubfire Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2012 καλημερα σε μελέτη ενεργητικής πυροπροστασιας οσο αναφορα ψητοπωλειο που διαθέτει : ηλεκτρικη μηχανη για γυρο, ψησταρια με καρβουνο, φριτεζα 6 λιτρων και τοστιερα, οι απαιτησεις ειναι ενας πυροσβεστηρασ με ελαχιστη πυροσβεστικη κατασβεση ικανοτητασ 25 f και μια τοπικη εφαρμογη ξηρας κόνεως με springler και ακροφυσια? θα ήθελα να ρωτησω τον αριθμο των springler,ακροφυσιων και τη ποσοτητα του πυροσβεστηρα πως τον υπολογιζουμε
zio7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2012 Σε ψησταρία στην κουζίνα υπάρχει μια κουζίνα υγραερίου με 2 εστίες (οπως φαίνεται και στην φώτο). Θα χρειαστεί σύστημα που θα χρησιμοποιεί ξηρή σκόνη ως κατασβεστικό υλικό ή το νέο υλικό wet chemical? Για την πυροσβεστική Αν. Θεσσαλονίκης ενδιαφέρομαι, το αναφέρω γιατί κάθε πυροσβεστική "λέει" και τα δικά της... Ευχαριστώ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα