Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με ΔΔΕ και νυκτερινό ρεύμα


kousgio

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα,

 

Έχω ένα πρόβλημα σε οικία που τοποθέτησα Διακόπτη Διαρροής. Το ρεύμα της οικίας είναι τριφασικό, το πρόβλημα δημιουργείται γιατί όταν μπαίνει το νυκτερινό ρεύμα πέφτει ο διακόπτης διαρροής. Για να μπορέσω να ξανασηκώσω τον διακόπτη θα πρέπει να κλείσω τον διαρροής. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

τροφοδοτείς κάτι με φάση που περνά από το ΔΔΕ και τον νυκτερινό ουδέτερο που δεν περνά οπότε ο ΔΔΕ βλέπει το ρεύμα της κατανάλωσης αυτής ως διαρροή και ενεργοποιείται

Link to comment
Share on other sites

Οπως το λεει ο nvel...Η φάση που δίνεις στην ενδεικτική λυχνία του νυχτερινού να μην περνάει απο το διαρροής αλλά πάρτο κατευθείαν απο τον γενικό διακόπτη η απο γενική ασφάλεια(πριν απο διαρροής δηλαδή)

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία, τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις βάσει του hd384?

 

Για παράδειγμα, ρελέ φορτίου που οπλίζουν με τον ουδέτερο του μειωμένου, πώς τα αντιμετωπίζουμε από άποψη διαρροών (για τις βοηθητικές επαφές πάντα)? Ξεχωριστό RCD?

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαίνω τι θα συνδέσεις στις βοηθητικές επαφές ενός ρελέ ισχύος, αν εννοείς τις επαφές ισχύος τα κυκλώματα που τροφοδοτούν μπορούν να προστατευθούν από το ΔΔΕ που υπάρχει ήδη στον πίνακα, αν εννοείς το κύκλωμα του πηνίου δεν εχει νόημα να μπει ένας ΔΔΕ δίπλα στο ρελέ για να προστατεύει μόνο τα λίγα cm του κυκλώματος από διαρροές

Link to comment
Share on other sites

Στο δεύτερο αναφέρομαι nvel. Έχει ουσία αυτό που λες και αυτό κάνω ως τώρα άλλωστε. Το θέμα είναι τί τυπικές απαιτήσεις υπάρχουν ως προς την προστασία έναντι διαρροών, αυτών, των έστω δευτερευόντων, κυκλωμάτων?

 

Για παράδειγμα στο μονογραμμικό μιας ΥΔΕ, θα πρέπει να δειχθεί τμήμα της εγκατάστασης, χωρίς προστασία έναντι διαρροών. Τί ενδείκνυται τότε?

Link to comment
Share on other sites

από την στιγμή που οι ΔΔΕ τοποθετούνται στους πίνακες και όχι στους μετρητές όλες οι ΕΗΕ στην Ελλάδα έχουν ένα κομμάτι αρκετών μέτρων απροστάτευτο από τις διαρροές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αντικανονικές, απλώς θα προστεθεί ένα ακόμα απροστάτευτο κομμάτι μερικών εκατοστών μέσα στον πίνακα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.