ΓΚΟΥΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δημοσιεύτηκε October 31, 2008 at 03:20 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2008 at 03:20 μμ Καλησπερα! Θα ηθελα να μου πειτε για την μεθοδο των ισουψων καμπυλων, για υπολογισμο εκσκαφων. Υπολογιζουμε την επιφανεια που οριζει η μια ισουψης, την επιφανεια που οριζει η αλλη, βρισκουμε το μεσο όρο τους και πολλαπλασιαζουμε με την ισοδιασταση τους; Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
myri Δημοσιεύτηκε October 31, 2008 at 04:02 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2008 at 04:02 μμ δε μας βάζεις ένα σκίτσο καλύτερα
topoenv Δημοσιεύτηκε October 31, 2008 at 05:30 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2008 at 05:30 μμ Γενικά ο τύπος που ισχύει (για μειωμένη ακρίβεια βέβαια) είναι αυτός που είπες: V = Δh/2*(E1+E2) όπου Δh είναι η υψομετρική διαφορά των δύο καμπυλών και Ε1 και Ε2 τα εμβαδά των κλειστών περιοχών που ορίζουν οι ισοϋψείς καμπύλες.
thanos Δημοσιεύτηκε November 1, 2008 at 09:37 πμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2008 at 09:37 πμ καλύτερα θα ήταν να κάνεις την προμέτρηση της εκσκαφής με διατομές για να καθορίσεις ακριβώς και την κλίση των πρανών του σκαμματός σου εκτός και αν σκάψεις κάθετα.
MNB789 Δημοσιεύτηκε November 1, 2008 at 02:04 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2008 at 02:04 μμ συνάδελφε ανάλογα με τι θελεις να κάνεις αν είναι για κάτι πολύ απλό όπως σκάμα κτιρίου τα παραπάνω θα σε καλύψουν. αν είναι κάτι πιο μεγάλο όπως να γίνει κάποια πολύπλοκη κατασκευή ή σύνολο έργου όποιο από τα παραπάνω και να κάνεις θα σε οδηγήσουν σε μεγάλα σφάλματα. πρέπει να εφαρμόσεις άλλες μεθόδους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα