theot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 Πρόβλημα 2: Κι αν την 1.10.2013 "σφραγιστεί" το σύστημα των δηλώσεων και όσες δηλώσεις έχουν εκκρεμότητες σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα - σχέδια κ.λπ. θεωρηθούν αυτομάτως εκτός του 4014;;;;;; Για αυτόν ακριβώς τον λόγο απόφάσισα να μην το αφήσω στον αυτόματο πιλότο, συνάδελφε, να ανοίξω δηλώσεις και αν εισάγω νέους "συμμετεχοντες" μηχανικούς! Από την στιγμή που εγώ σε κάθε μου επαγγελματική απόφαση δεν έχω ξεκάθαρο πλάισιο να στηριχτώ και κανένα να μου φυλάει την πλάτη (βλ. ΤΕΕ) καταλήγω να κάνω γύρους γύρω από την ουρά μου θεωρώντας ότι έτσι κάνω την δουλειά μου σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 ....και πολύ καλά θα κάνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Να κάνω μία ερώτηση και εγώ για το τοπογραφικό με ΕΓΣΑ από την ΟΑ; Έστω ότι το τοπογραφικό της ΟΑ το έκανε μηχανικός με αντίστοιχο δικαίωμα. Χρειάζομαι δικαίωμα αντίστοιχο για να καταθέσω αντίγραφό του από την ΥΔΟΜ ή έχω πρόσβαση ως Έλληνας πολίτης σε δημόσιο έγγραφο; Πόσες φορές είναι υποχρεωτικό να γίνει εξάρτηση από ΕΓΣΑ σε μία ιδιοκτησία; Αν γίνει μεταγενέστερη προσθήκη, η παλιά εξάρτηση στο τοπογραφικό είναι άκυρη και πρέπει να γίνει νέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Απο που προκυπτει αυτο? Γιατι να γινει νεο αφου της ΟΑ ειναι εξαρτημενο? Λεει πουθενα ο νομος για "νεο Τοπογραφικο"? πιθανόν να μην το σκέφτηκαν, να θεωρούν ότι τα σύγχρονα όργανα είναι πιο ακριβή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Να πω μια καλύτερη λύση από αυτή που είπε ο Ιάσονας? Βρες ένα Μηχ. ένα Μηχ. βρες με δικαίωμα να υπογράψει και πέστου μόνο να δεχτεί με τη μίνιμουμ αμοιβή, φαντάζομαι θα έχεις κλείσει τιμή οπότε δύσκολα "ξανανοίγεις" τον πελάτη να δεχτεί καινούρια τιμή, με νέο κόστος τοπογραφικού. Βάλε το παλιό τοπογραφικό αφού είναι με ΕΓΣΑ και απλώς σβύσε τις σφραγγίδες! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 ................................................................ και απλώς σβύσε τις σφραγγίδες! Σεβασμό σε πνευματικά δικαιώματα και την εργασία συναδέλφων θα ήταν καλό πρώτοι εμείς να την διασφαλίζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Καταρχήν συμφωνώ με Manolis gon. Αλλά Ιοάννης Γκούμας, γιατί πρέπει να καταθέσεις νέο τοπογραφικό; Θα εισάγεις το τοπογραφικό στο πεδίο της υπάρχουσας άδειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσεις το υπάρχον τοπογραφικό με τις αυθαιρεσίες, όπως κάνεις και με το διάγραμμα κάλυψης. Μπορώ φυσικά να το βάλω σε λάθος φάκελο όπως θα έκανα εκ παραδρομής και στην ΥΔΟΜ και να το βάλουν στη θέση του εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Όχι. Μόνο στις κατόψεις και ΔΚ λέει ο ν4014 να φαίνονται οι αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις. Το τοπογραφικό είναι αυτό της αδείας. Αν κάνεις νέο τοπογραφικό (για Χ λόγο) τότε θα δείξεις και εκεί τις αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βέβαια είναι εκτός του νομίμου περιγράμματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Αν έχεις νέα κτίρια ή αλλαγή θέσης αυτά δεν φαίνονται στο ΔΚ εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα