Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκάψιμο σε τοιχοποιΐα για ηλεκτρολογικές σωληνώσεις


corsakias

Recommended Posts

Ποιος ειναι ο ενδεικνυόμενος τροπος?

Στα παραδοσιακα τουβλατα καθετα σκαψιματα γινονται με φρεζα, με δισκους ή διαμαντοτροχο. Τα οριζοντια σκαψιματα σπαμε τις αρμολογησεις καιπερναμε τις σωληνωσεις μεσα απο τις τρυπες.

Σε περιπτωση πολλων σωληνωσεων που τρεχουν καθετα, σκαβουμε μερος ή ολοκληρο το τουβλο σε βαθος μιας τρυπας στη καθετη τομη.

Υπαρχει κατι λαθος σε αυτα?

Τυγχανει να πρεπει να δουλεψω σε τοιχο με ορθομπλοκ πρωτη φορα και εγινε συσταση να δουλευτει μονο με φρεζα.

Σε ορθομπλοκ, καθετα και οριζοντια τμηματα με φρεζα, κατ´επιλογη με δισκους και το ενδιαμεσο που μενει καθαριζεται με σκαπτικο. Κυτια και κουτια γινονται με σκαπτικο.

Τα λεω σωστα?

Διοτι μονο με το ακουσμα του κοπρεσερ δημιουργηθηκε συγχηση και φασαρια. Με το μηχανικο δεν εχω μιλησει προσωπικα ακομη, αλλα ειναι δυνατον να μπορει να ζηταει κατι διαφορετικο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω δει ποτε και κανεναν ηλεκτρολογο να δουλευει οπως το περιγραφεις.

 

Ολες οι σωληνωσεις περνανε αφου σκαφτει με κομπρεσερ ενα ματι απ το τουβλο. Καθετως και οριζοντιως...(μη σου πω και διαγωνιως.) 

 

Μη μου πεις οτι σκαβεις με φρεζα θα δακρυσω απο συγκινηση...

 

Τωρα για τα υτονγκ προφανως και οι προδιαγραφες του υλικου μιλανε για σκαψιμο με φρεζα για να μην το τραυματισεις....αλλα και εκει ξερω δουλειες που εχουν σκαφτει με κομπρεσερ....

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω δει ποτε και κανεναν ηλεκτρολογο να δουλευει οπως το περιγραφεις.

......

Αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύουν σωστά.

Το ασφαλέστερο είναι η φρέζα, όσο δε για τα ορθοδρομικά, είναι μια πονεμένη ιστορία. Από το σκάψιμο, το πάχος μένει λιγότερο από το μισό, και αν πρόκειται να τοποθετηθεί πίνακας τα πράγματα γίνονται τραγικά. Πάντως η ευθύνη (αν και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη) είναι δική μας. Θα πρέπει δηλ. να καταργήσουμε το ορθοδρομικό (όσο κι αν δεν αρέσει σε ιδιοκτήτες και χτίστες) και να το αντικαταστήσουμε με δρομικό ή τουβλίνα. Όπου δε τοποθετείται πίνακας, η τοιχοποιία να είναι μπατική.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.