Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με το εξοικονομώ θα υπάρχει θέμα.

 

Φαντάσου να έχει κάνει κάποιος την Α' επιθεώρηση και το σενάριο και να του βγαίνει πως ανεβαίνει κατηγορία.

Όταν βγει το ΠΕΑ στην Β' επιθεώρηση, πιθανότατα θα βγει από άλλον επιθεωρητή.

Τι θα γίνει αν ο δεύτερος επιθεωρητής έχει λάβει άλλα δεδομένα υπ'όψιν και βγει άλλη κατηγορία;

Κανονικά θα έπρεπε πάντα δυο επιθεωρητές για το ίδιο κτίριο να βγάλουν ίδια κατηγορία αλλά στην πράξη μπορεί σε κτίρια που είναι στο όριο δυο κατηγοριών να βγάλει διαφορετική κατηγορία.

Δημοσιεύτηκε

Σε αυτη τη περιπτωση πριν εκδοσει το πιστοποιητικο πιστευω θα μπορουσε να επικοινωνησει με τον πρωτο επιθεωρητη, να του ζητησει το xml να δει τι θεωρησεις και παραδοχες εκανε....

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Αντί να βγάζουν τέτοιες τροπομπουρδολογίες ας στρώσουν τον πωπό τους κάτω να βρούν τον τρόπο για το πως θα γίνουν οι εξετάσεις.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα έλεγα αντί να αναβάλουν συνέχεια τις εξετάσεις ας τις καταργήσουν και ας γίνονται μόνιμοι όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια, διαφορετικά ας δίνουμε εξετάσεις για όλες τις δραστηριότητες του μηχανικού και όχι για τα ΠΕΑ που είναι η πλέον ασήμαντη δραστηριότητα

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Δε νομίζω να πέσουν κι άλλο οι αμοιβές για ΠΕΑ, μιας και όσοι ασχολούνται με αυτά ήδη δουλεύουν στο break-even.

Απλά θα κάνουν λιγότερα ΠΕΑ.

Δημοσιεύτηκε

Αυτή η "εξετασολαγνεία" που έχει επικρατήσει, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια ουσιαστικά δίνει πάτημα για να αμφισβητηθεί πλήρως κάποια στιγμή το δίπλωμα του μηχανικού. 

Ο μηχανικός έχει την βασική κατάρτιση να εκπονεί μελέτες και να επιβλέπει έργα. Μήπως να ζητήσουμε εξετάσεις για να εκπονούμε αρχιτεκτονικά; στατικά; 

για τους μηχανολόγους αντίστοιχα μηχανολογικές μελέτες;

Μήπως για τους τοπογράφους να βάλουμε εξετάσεις για το πως θα κάνουν τοπογραφικές αποτυπώσεις ?

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα από την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Τόσες μελέτες που απαιτούνται και εκπονούνται από εμάς, είναι μικρότερης σημασίας από μια ενεργειακή επιθεώρηση, για να χρειάζονται εξετάσεις και παρακολούθηση σεμιναρίων?

Το όλο θέμα με τις επιθεωρήσεις και το θεσμικό πλαίσιο μάλλον έχει φτάσει πλέον στα όρια της γελοιότητας από την πλευρά των θεσμοθετούντων. 

Για να αποκατασταθεί το θέμα με τους συναδέλφους που παρακολούθησαν σεμινάρια, θα πρέπει ή να τους δοθούν τα χρήματα πίσω ή να ληφθούν μέσω έκπτωσης φόρου στις φορολογικές δηλώσεις. Να καταργήσουν εξετάσεις και παρακολουθήσεις σεμιναρίων και ο κάθε μηχανικός, από την πρώτη κιόλας μέρα άσκησης επαγγέλματός του, να έχει το δικαίωμα ενεργειακής επιθεώρησης. Νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων υπάρχει. Ο κάθε συνάδελφος εκπονώντας μελέτες ή επιθεωρήσεις αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Αν κάποιος δεν νιώθει καταρτισμένος, πολύ απλά δεν ασχολείται με το αντικείμενο. Δε χρειαζόμαστε κανένα ΚΕΚ να μας καταρτίσει και κανένα εξεταστικό πλαίσιο για να μας στείλει ξανά σε βασικές θεωρητικές γνώσεις. Ότι χρειαζόμαστε, μεγάλα παιδιά είμαστε, το ψάχνουμε και το διαβάζουμε μόνοι μας.

  • Upvote 6
Δημοσιεύτηκε (edited)

Τελικά δεν έγινε δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία από τον Υπουργό (αιτία η τροπολογία για την ΕΡΤ) και έτσι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η τροπολογία για τους επιθεωρητές. Αντίθετα οι Υπουργικές τροπολογίες υπερψηφίστηκαν.

Edited by armenopoulos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.