Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλήματα σε τοιχοποιΐες από Alfa Block / Ytong


Recommended Posts

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού συνδέσμου(http://www.michanikos.gr/topic/251-tοιχοποιΐες-από-alfa-block-ytong/page-13), θα ήθελα να ενημερώσω και το επόμενο που θα την «πατήσει» με την τοιχοποιία, λόγω κακής κατασκευαστικής τοποθέτησης, όπως την πάτησα και εγώ.

 

Δυστυχώς παρόλο που απευθύνθηκα  σε κατασκευαστικό γραφείο,  με συμβόλαιο και ρήτρες, τα προβλήματα βγαίνουν συνήθως μετά από τον ένα χρόνο της εγγύησης. Το ζήτημα είναι βέβαια να τους προλάβεις.

 

Λοιπόν…..

 

Τα προβλήματα της δικιάς μου τοιχοποιίας ήταν:

  • Κακή τοποθέτηση. Όχι μόνο δεν μπήκε πολυουρεθάνη στις συνδέσεις αλλά και το άνοιγμα προς την οροφή ήταν στα  5 cm αντί του 2 cm.
  • Δεν μπήκαν πλέγματα (συνδέσεις, πάνω από τηνπόρτα και στα ηλεκτρολογικά κανάλια)
  • Κακή ποιότητα σοβάς.
  • Στραβός τοίχος και τοποθέτηση τούβλων σε ορισμένα σημεία όχι σταυρωτά.

Πως το έφτιαξα;

  • Με μηχανικό και άμεση επικοινωνία με τις εταιρίες κατασκευής οικοδομικών υλικών. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ανταπόκριση που είχα με τις τελευταίες. Μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθειά τους.

 

  • Άνοιγμα στις πλαϊνές  συνδέσεις. Χρήση πολυουρεθάνης και σφράγιση με Ινοπλισμένη κόλλα ISOMAT-AK-THERMO, κατάλληλη για πορομπετόν. (κόλλα-πλέγμα-κόλλα). Δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει όπως ήθελα στην μία πλευρά για καθαρά τεχνικούς λόγους.

 

  • Άνοιγμα στις σύνδεση οροφής. Συμπλήρωμα με φέτες τοιχοποίας αλφα μπλοκ προκειμένου να έχω το προβλεπόμενο διάκενο. Χρήση πολυουρεθάνης και σφράγιση με Ινοπλισμένη κόλλα ISOMAT-AK-THERMO, κατάλληλη για πορομπετόν όπως και πλέγματος.(κόλλα-πλέγμα-κόλλα)

 

  • Καθαίρεση επιχρίσματος περί τα 10 εκ. εκατέρωθεν της κάθε ρωγμής με ειδικό τριγωνικό ξυστήρι για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών στην τοιχοποιία.

 

  • Τοπική διάνοιξη της ρωγμής με ειδικό τριγωνικό ξυστήρι για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών στην τοιχοποιΐα. Η απόσταση θα είναι περίπου στα 3 cm σε κάθε πλευρά(6 cm σύνολο), προκειμένου να εγκιβωτιστεί το υαλόπλεγμα.

 

  • Σφράγιση ρωγμών με Ινοπλισμένη κόλλα ISOMAT-AK-THERMO, κατάλληλη για πορομπετόν όπως και τοποθέτηση πλέγματος.(κόλλα-πλέγμα-κόλλα). Πριν την χρήση κόλλας γινόταν διαβροχή με τα γαλάκτωμα D20 της Durostick στο πορομπετόν.

 

  • Σοβάς τελευταίας στρώσης κατάλληλος για πορομπετόν(D41 της Durostick). Πριν την χρήση γινόταν διαβροχή με τα γαλάκτωμα D20 της Durostick. .

 

Από εκεί και πέρα, υπήρχε και η πρόταση για χρήση ελαστομερούς υλικού δύο στοιχείων αντί της κόλλας. Εδώ οι γνώμες διίστανται.

 

Ελπίζω το παραπάνω να βοηθήσει τον επόμενο. Φυσικά για το αν το πρόβλημα λύθηκε οριστικά θα πρέπει να περιμένω......διότι μόνο ο χρόνος θα δείξει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Γειά σας!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τελικά λύθηκε το πρόβλημα σας με την επιδιόρθωση που κάνατε ? 

Αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με κακή τοποθέτηση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.