AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 γνώμη μου ΟΤΤΟ ότι δε μπορούμε να κάνουμε γενίκευση του στυλ "σε διαμέρισμα δεν χρειάζεται να πάμε σε αλλαγή σωμάτων" όταν μιλάμε για αλλαγή 25 βαθμών στη προσαγωγή του νερού... καλό είναι να αποφαίνεται κατά περίπτωση ο αρμόδιος μηχανικός
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 τα σωματα ειναι κατα μεγαλο ποσοστο υπερδιαστασιολογημενα οποτε δε θες ουτε εκει αλλαγη ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ προσωπικη εμπειρια για μονοκατοικια.... καθε σπιτι και καημος <-- Αυτο ακριβως εννοω
tempo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 να ρωτήσω και κάτι ακόμη για τις αντλίες το οποίο νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λόγους οικονομίας κυρίως...... η αντλία συνδέεται με την υπάρχουσα εγκατάσταση σωλήνων και ζεσταίνει τα καλοριφέρ μέσω της ροής του νερού, με το ζεστό νερό χρήσης τι γίνεται; μπορεί να συνδεθεί η αντλία κατευθείαν με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που σχεδόν όλοι έχουν ή θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δικό της ξεχωριστό boiler; αν ναι το boiler πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάποιο της ίδιας εταιρείας ώστε να συνεργάζεται με την αντλία ή και κάποιο άλλο;
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 (edited) αν έχεις ηλιακό μην ασχοληθείς καν κατά τη γνώμη μου με ΖΝΧ και πάντρεμα με αντλία θες τρίοδη ηλεκτροβάνα, αυτοματισμούς, boiler (όχι της ίδιας εταιρίας), δοχείο διαστολής, σωληνώσεις και τα ρέστα παγωτά σου παραθέτω διάγραμμα λειτουργίας με ΖΝΧ από Α.Θ. υψηλών θερμοκρασιών, γνωστής εταιρίας (έχω σβήσει τα διακριτικά) για να καταλάβεις για τι συζητάμε Edited Ιούλιος 13 , 2013 by AristidisZ
tempo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 δυστυχώς δεν διαθέτω ηλιακό και δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλω. Επομένως εξετάζω το ενδεχόμενο να έχω ζεστό νερό με την χρήση της αντλίας. Για τον λόγο αυτόν ρωτάω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπάρχον μποιλερ (ο απλός ηλεκτρικός μου θερμοσίφωνας)...... νομίζω ότι τελικά δεν μπορώ (αν κατάλαβα καλά απο την απάντηση σου). Απο πλευράς κατανάλωσης με συμφέρει; δηλ, η αντλία προφανώς και θα "καίει" λίγο παραπάνω για να με εφοδιάσει με τα ζεστά νερά, αυτό το παραπάνω είναι συγκρίσιμο με το κόστος χρήσης ενός απλού ανεξάρτητου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα;
aithilenio Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 (edited) Απο πλευράς κατανάλωσης με συμφέρει; δηλ, η αντλία προφανώς και θα "καίει" λίγο παραπάνω για να με εφοδιάσει με τα ζεστά νερά, αυτό το παραπάνω είναι συγκρίσιμο με το κόστος χρήσης ενός απλού ανεξάρτητου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα; Σε συμφέρει.... Αυτό άλλωστε είναι και το COP Αλλά αν δεν βρείς έναν μηχανολόγο που να το κατέχει καλά για να σου κανει μελέτη απωλειών να την ταυτίσει με τα υπάρχων σώματα αλλά και να σχεδιάσει και να επιβλέψει την καινούργια εγκατατασταση τότε βράσε όριζα που λέγανε στο χωριό μου.... Κοινός πρέπει να ξηλωθείς και για έναν μηχανολόγο.... Και το άλλο δύσκολο είναι να βρεις τον κατάλληλο. Edited Ιούλιος 13 , 2013 by aithilenio
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 τα boiler που "παίζουν" με Α.Θ., έχουν μέσα μια σεπαρντίνα και ζεσταίνουν το ΖΝΧ μέσω της κυκλοφορίας του νερού από την αντλία
tempo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, κατάλαβα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε boiler και μάλλον θα αγοράσω κάποιο νέο για συνεργασία με την αντλία. σε ερώτηση που έκανα σε κάποιο κατάστημα μου είπαν ότι το μικρότερο boiler είναι 200 λίτρα, ισχύει αυτό; υπερβολικό μου ακούγεται. Επίσης μου είπαν ότι τα διάφορα παρελκόμενα για την σύνδεση boiler-αντλίας κοστίζουν περίπου 600ευρώ, είναι καλή τιμή ή......... ελπίζω σε απαντήσεις σας....
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2013 (edited) ανθρωπε τα παλιοτερα ποστ τα διαβασες σχετικα με τις αντλιες? οπου κ να χεις παει να παρεις προσφορα αναλογα τα μοντελα που θα διαλεξεις υπαρχει και η αναλογη διαχειρηση ΖΝΧ εχεις μπει στο κοπο να δεις τα μοντελα απο κοντα? γιατι αλλο.... "μου ειπαν να κανω α β γ πραγματα" και αλλο "ΖΝΧ τι κανω?" και ο απλος εμπορακος 2 πραγματα θα στα χει πει.... θες μποιλερ 2πλης Edited Ιούλιος 14 , 2013 by OTTO_engine
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2013 Εγώ Tempo θα σου πω από τη μεριά μου ότι δεν είμαστε εδώ για να αξιολογούμε προσφορές ή/και για να κάνουμε οικονομοτεχνικές μελέτες αυτό είτε θα το κάνεις μόνος σου, είτε θα πληρώσεις κάποιον να στο κάνει
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα