architect83 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2020 4 ώρες πριν, neo83_gr said: Πιο πολυ βλεπω να γινεται κατι προς το Β σεναριο. Μη σε παρω και στο λαιμο μου, μια ερωτηση στην Υδομ θα σε βοηθουσε πιστεύω. Απλα εφόσον η καλυψη 70% ειναι νομιμα υφιστάμενη, δεν εχει προβλημα. Οταν ομως πας να χρησιμοποιησεις Νοκ στο υφιστάμενο, ισως δε σου επιτρεψουν. Παντως με τακτοποιηση δε λυνεται το θεμα της κάλυψης Ευχαριστώ, αυτο που αναφερω παραπανω μπορεί να γίνει; Να ελεγχει όλο το ακίνητο με ΝΟΚ; Γιατι υπολογισα τα επιτρεπομενα μεγεθη με βασει τους νεους ορους δομησης και τσεκαρω μετα το υπαρχον με τα νεα δεδομενα και ειναι σε ολα ενταξει: και η καλυψη ειναι εντος του επιτρεπομενου (με την νεα καλυψη 50%) και στο καθαρο εσωτερικο υψος, αποστασεις, ογκος, Δ. Εχω δικαιωμα να το κανω αυτο καταρχην; αν το εχω, αφου πια ειναι ολο το κτηριο κατα ΝΟΚ το νεο κλιμακοστασιο δεν μου προσμετραται στη δομηση, ετσι δεν ειναι; θα προσπαθησω να μιλησω με τον Υδομ αλλα επειδη σε αλλα ερωτηματα με μπερδεψαν περισσοτερο και μου τα ειπαν τελικα και λαθος αν μπορει καποιος να με προσανατολισει αν αυτο που λεω στεκει καταρχην θα με βοηθουσε πολυ!
ChristinaK Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2020 Καλημέρα!Εφόσον τηρούνται όλοι οι όροι κατά ΝΟΚ το διάγραμμα θα ελεγχθεί με ΝΟΚ και το κτίριο αποδεσμεύεται από τις προηγούμενες διατάξεις,άρα και το κλιμακοστάσιο με ΝΟΚ...(αφαιρείται από την δόμηση σύμφωνα με το άρθρο 11, προσοχή στις Τεχνικές οδηγίες) 1
architect83 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2020 23 ώρες πριν, ChristinaK said: Καλημέρα!Εφόσον τηρούνται όλοι οι όροι κατά ΝΟΚ το διάγραμμα θα ελεγχθεί με ΝΟΚ και το κτίριο αποδεσμεύεται από τις προηγούμενες διατάξεις,άρα και το κλιμακοστάσιο με ΝΟΚ...(αφαιρείται από την δόμηση σύμφωνα με το άρθρο 11, προσοχή στις Τεχνικές οδηγίες) Ευχαριστώ πολυ! Καλη συνεχεια
sopver Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2022 Καλησπέρα, σε υπάρχον διώροφο κτίριο κατοικιών (2 κατοικίες ανά όροφο) με συντελεστές από ΓΟΚ (έχει συνυπολογισθεί το κλιμακοστάσιο στη Δόμηση -30,00τμ ανά όροφο), υπάρχει υπόλοιπο Δόμησης για εξάντληση συντελεστή για άλλες 2 κατοικίες στον Β' όροφο. Με αυτή την εφαρμογή μελέτης έχει προκύψει το Δ (Ηεξάντλησης του Β' ορόφου). Λαμβάνοντας υπόψη τον ΝΟΚ σε προσθήκη καθ' ύψος, υπολογίζω Δόμηση για Ισόγειο και Α' όροφο ΜΕ το κλιμακοστάσιο και για τον Β' όροφο ΧΩΡΙΣ το κλιμακοστάσιο και μένουν 30,00τμ για τον Γ' όροφο, σωστά; Περιθώριο ύψους υπάρχει, το Δ το καλύπτω με οπισθοχώρηση και έχω προσθήκη 30,00τμ στον Γ' όροφο;
sopver Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2022 Μήπως γνωρίζετε τι σημαίνει ότι εφαρμόζεται "σε κτίρια που έχουν υπόλοιπο τουλάχιστον 10τμ"; Σε περίπτωση που έχει εξαντληθεί ο Συντελεστής Δόμησης με οικοδομική άδεια που έχει μελετηθεί με ΓΟΚ, αλλά σήμερα που το ελέγχουμε με ΝΟΚ αφαιρώντας τα κλιμακοστάσια υπάρχει "υπόλοιπο τουλάχιστον 10τμ", τότε μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτά τα τμ; Δεν έχω βρει βρει καμμία τεχνική οδηγία με αριθμητικό παράδειγμα.
Ψυχίατρος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2022 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2022 @sopver Η δόμηση του υφιστάμενου κτιρίου υπολογίζεται με τον κανονισμό που ίσχυε κατά το χρόνο κατασκευής του. Εάν έχει εξαντληθεί ο ΣΔ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ευνοϊκή διάταξη για την επιφάνεια των κλιμακοστασίων. Η φράση σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει υπόλοιπο όταν ο υπολογισμός γίνεται βάσει ΓΟΚ (για το παράδειγμά σου).
joanne Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Καλησπέρα σας, Σε οικοδομή όπου έχει κατασκευαστεί μόνο ο σκελετός με άδεια του 2010 και όπου δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, θα μπορούσα να "κερδίσω τετραγωνικά" χτίζοντας του τοίχους βάση του άρθρου 11, παρ6ιθ με θερμομονωτικά στοιχεία πλήρωσης? ή δεν επιτρέπεται λόγω του ότι το κτίριο έχει λυθεί με ΓΟΚ?
tetris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Η άδεια του 2010 ισχύει (μέχρι 31-12-25, προς το παρόν) όπως ακριβώς έχει εκδοθεί. Αν επιθυμείς οποιαδήποτε τροποποίηση, θα πρέπει να προβείς σε αναθεώρησή της. Αφού δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, τι προσπαθείς να "κερδίσεις"?
joanne Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 On 1/11/2024 at 12:40 ΜΜ, tetris said: Η άδεια του 2010 ισχύει (μέχρι 31-12-25, προς το παρόν) όπως ακριβώς έχει εκδοθεί. Αν επιθυμείς οποιαδήποτε τροποποίηση, θα πρέπει να προβείς σε αναθεώρησή της. Αφού δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, τι προσπαθείς να "κερδίσεις"? Χρειάζομαι να "κερδίσω" κάποια έξτρα τετραγωνικά. Αλλά υποθέτω ισχύει και για εμένα ότι αν δεν έχω υπόλοιπο δόμησης 10τμ, δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ τις διατάξεις του ΝΟΚ. Ήλπιζα στην αναθεώρηση να μπορέσω να αλλάξω την τοιχοποιία, ώστε να την υπολογίσω εκτός δόμησης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα