OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Καλημέρα. Σε τακτοποιημένο υπόγειο που έγινε χώρος κύριας χρήσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εάν θέλω ν' αλλάξω τη διαρρύθμιση π.χ. να το χωρίσω στα 2 με ενδιάμεσο τοίχο ή να μεταφέρω το μπάνιο χρειάζεται να περάσει από πολεοδομία ή μόνο από υγειονομικό και πυροσβεστική; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αστέριος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 (edited) Η Βεβαίωση Χώρου Κύριας Χρήσης, σε τακτοποιημένο χώρο, εκδίδεται από την Υ.ΔΟΜ. (Εγκ. 1/2012 παρ. Β3). Αν έχεις ήδη πάρει την παραπάνω βεβαίωση, τότε μάλλον σε καλύπτει η "Γνωστοποίηση προ 48 ωρών'' Edited Ιούνιος 27 , 2013 by αστέριος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Αν με τις αλλαγές αλλάζουν οι διαδρομές διαφυγής στην παθητική κι αν (από μέγεθος του χώρου) υπήρχε και η απαίτηση για τουαλέτες ΑΜΕΑ δεν ξέρω πως θα φανούν αυτά χωρίς νέα κάτοψη σε 48ωρη. (πιθανολογώ όμως επί της διαδικασίας στο συγκεκριμένο, δεν το έχω αντιμετωπίσει με τις νέες διαδικασίες ακόμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Έχουμε δικαίωμα για γνωστοποίηση; Ρωτάω γιατί κάποια στιγμή έλεγαν πως μπορεί να δοθεί μόνο μία άδεια για εργασίες επισκευής αυθαιρέτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αστέριος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Μάλλον ο OLINAPAL έχει δίκιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2013 Μπορούν να αλλάξουν τα σχέδια του τακτοποιημενου και να προστεθεί μόνο ένα χώρισμα;πρέπει ξανά να δώσει βεβαίωση κχ η πολεοδομία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2013 εμένα (που άλλαξα κάτι εσωτερικά-όπως εμβαδό κουζίνας) δεν μου το ζήτησαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2013 Ποια διαδικασία θα πρέπει ακριβώς ν'ακολουθήσω; Η πολεοδομία έχει σχέδιο που δεν έχει χώρισμα και έδωσε βεβαίωση γι αυτή την κάτοψη. Θα πρέπει τώρα να τους πω ότι θέλω να βάλω χώρισμα; Πρέπει να ζητήσω άδεια; Στη εγκύκλιο 1 λέει ότι τα ίδια σχέδια θα πρέπει να υποβληθούν και στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Πρέπει να αλλάξω το σχέδιο για να το πάω στην πυροσβεστική και στο υγειονομικό για να φαίνεται η πραγματική κατάσταση. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Για τόσο μικρή διαρύθμιση σε γραφεία όμως και όχι σε ΚΥΕ στην πολεοδομία μου είχαν πει χωρίς ΟΑ. Δεν ξέρω όμως αν θα θέλανε ενημέρωση της ΟΑ η πυροσβεστική και το υγειονομικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Η 48ωρη ενημέρωση αναφέρεται σε νόμιμα κτίσματα.Για το αν σε αυτά εννοούν και τα τακτοποιημένα θα πρέπει να τσεκαριστεί σε κάθε πολεοδομία αλλά καλύτερα να έβγαινε μια διευκρίνηση από το υπουργείο.Πάλι μισή δουλειά έκαναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα