nik kats Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2008 Καλό μηνα σε ολους! Εχω μια τροποποιηση αδειας όσον αφορα 1.την κατασκευή πισινας και 2. την προσθηκη ενος βοηθητικου χωρου στην υπαρχουσα μονοκατοικια Για την μεν πισινα εκανα αναλυτικο προυπολογισμο, για τη δε προσθηκη συμβατικο. Στον υπολογισμο του ΕΚΚΟ μου βγαζει το προγραμμα (civiltech) μονο για τον συμβατικό. Ξερει κανεις αν απαιτειται ΕΚΚΟ και για τον αναλυτικο? Και αν ναι, πως γινεται αυτο? Ευχαριστώ Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Νομίζω πως όχι. Όταν κάνεις αναλυτικό δεν χρειάζεται ΕΚΚΟ. Το ΕΚΚΟ υπάρχει γιατί ο συμβατικός προϋπολογισμός που υπολογίζουμε για τον προσδιορισμό των ελάχιστων νόμιμων αμοιβών έχει μεγάλη διαφορά από τον πραγματικό για την κατασκευή του έργου. Αν η ΕΤΑ αφετηρίας δεν ήταν 110€ αλλά 1.000€ δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του ΕΚΚΟ.
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Για να μην γίνει κανένα μπέρδεμα, σωστά τα παραπάνω αλλά.. Για πισίνες, περιφράξεις, στέγες και γενικά για εργασίες που δεν δημιουργούν κλειστούς χώρους, δεν απαιτείται ΕΚΚΟ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν κάνεις υπολογισμό αμοβών με αναλυτικό προυπολογισμό, δεν χρειάζεται να καταθέσεις ΕΚΚΟ. Δηλαδή μπορώ εγώ να κάνω νέο κτίριο 120μ², αλλά τον υπολογισμό των αμοιβών να τον κάνω με αναλυτικό προυπολογισμό και όχι με το 110Ε/μ². Τότε θα απαιτηθεί και ΕΚΚΟ για κτίριο 120μ² για το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο αντίστοιχος πίνακας, ανάλογα με την χρήση του κτιρίου.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Απλώς δε νομίζω ότι κάνει κάποιος αναλυτικό για μια ολόκληρη κατοικία ειδικά εφόσον δεν απαιτείται. Αν συνέβαινε αυτό θα υπήρχε το παράδοξο ο αναλυτικός προϋπολογισμός να είναι μεγαλύτερος από το ΕΚΚΟ!
tirbouson Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Σε περίπτωση έκδοσης αδείας για αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων διαμερίσματος με αναλυτικό προϋπολογισμό απαιτείται και ΕΚΚΟ?
KLEIO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2009 σε αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία, ο υπάλληλος μου ζητάει εκκο. δέν γνωρίζω να συντάσω εκκο για αλλαγή χρήσης, και επιπλέον πιστεύω πως αυτό, δέν είναι απαραίτητο. μπορεί να με βοηθήσει κανείς συνάδελφος για το τί πρέπει να κάνω?
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 και εγώ έτσι ξέρω, δεν απαιτείται
achille Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Ναι, αλλά βάσει του ΕΚΚΟ δεν υπολογίζονται τα ελάχιστα τιμολόγια που ζητάει η ΔΟΥ; Αν δεν υπάρχει τι γίνεται;
avgoust Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2009 Το κτίριο υπάρχει έτσι δεν είναι ? Αρα τι ΕΚΚΟ ??? Ρεύμα έχει ? ---edit-- Ανέβασα εδώ την εγκύκλιο 2/95 . Δες τις περιπτώσεις 9 και 10. Αν κάνεις αναθεώρηση θέλει ΕΚΚΟ . Αν οχι τότε για μένα βάσει του 10 δεν απαιτείται . 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα