Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικοί της Γης


anka

Recommended Posts

Εσείς στον ιστότοπό σας χαρακτηρίζεται την Κίνα τριτοκοσμική χώρα.

Οι ΜΚΟ να χρηματοδοτούνται αλλά όχι με τα λεφτά τα δικά μου. Ας περιοριστούν στις εισφορές των μελών, σε δωρεές και σε εράνους. Αυτή όπως καταλαβαίνετε είναι μια γενική θέση μου απέναντι στις ΜΚΟ και όχι μόνο απέναντι στους ΜτΓ.

 

Οι "Γιατροί χωρίς σύνορα" δεν ήταν που στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999 αρνήθηκαν να παράσχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους Σέρβους; Γι αυτό δεν είχε δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα με το εδώ παράρτημα της οργάνωσης που είχε αντίθετη άποψη;

Και μια και μιλάμε γενικά, για τον πολιτικό ρόλο των ΜΚΟ και τη χρησιμοποίησή τους από κυβερνήσεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων υπάρχει άφθονο υλικό τόσο στην τηλεόραση, όσο στον τύπο και φυσικά στο διαδίκτυο.

 

Γιατί να μην έχουν πρόσβαση όλοι και όχι μόνο τα μέλη σ' όλα τα έγγραφα και στο βιβλίο εσόδων-εξόδων; Γιατί να μην υπάρχει αντίγραφο αυτού στο διαδίκτυο; Μπορείτε να μου στείλετε αντίγραφο των βιβλίων του ταμείου σας; Δεν είμαι μέλος της οργάνωσης αλλά ενδιαφέρομαι να μάθω πού ξοδεύονται τα χρήματά μου και από πού αλλού προέρχονται τα έσοδά σας.

 

Δεν μας είπατε όμως πότε πήγατε στην Κίνα;

Επίσης, υπάρχουν έμμισθα μέλη της οργάνωσης;

 

Εdit: Παρεμπιπτόντως, οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" έχουν αναγνωρίσει το βόρειο γείτονά μας ως "Μακεδονία".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

paktomenos:

.........με το επώνυμο σου, ως εκπρόσωπος ΜΚΟ, υπάρχει ένα θέμα...

 

πακτομένε, είχες δεν είχες με πρόλαβες, απ' το στόμα μου το πήρες! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΚΟ σε άλλες χώρες το έχουν "λύσει" με τον εξής τρόπο: Οταν και εφόσον η ΜΚΟ αποδείξει ότι μπορεί να μαζέψει από εισφορές απλών πολιτών κλπ. ένα Χ ποσό, τότε το κράτος έρχεται και προσφέρει και αυτό Χ/2 ή Χ ή 2Χ. Εξσφαλίζεται έτσι η επαφή της ΜΚΟ με τους πολίτες και ο έλεγχος της δραστηριοτητάς της.

 

Το θέμα της διαχείρισης των χρημάτων αυτών βέβαια, όσα και αν μαζευτούν, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. Εκεί σταθμίζεις σαν νοήμον άνθρωπος το έργο της ΜΚΟ, την ποιότητα των ανθρώπων που την εκπροσωπούν, την οργάνωση της, τον αριθμό μελών-υποστηρικτών κλπ. και κρίνεις.

Γι αυτό άλλωστε κάποιες έχουν γιγαντωθεί και εξελιχθεί, και κάποιες, ιδίου μεγέθους στην αρχή, παρέμειναν να φυτοζοούν.

 

Σε αυτά τα θέματα πάντως, πρέπει περισσότερο από παντού, να ισχύει μέσα μας το "κάνε το καλό και ρίχτο στο γυαλό". Ακόμη και αν φάνε κάποιοι ένα κομμάτι.

Link to comment
Share on other sites

paktomenos:

.........με το επώνυμο σου, ως εκπρόσωπος ΜΚΟ, υπάρχει ένα θέμα...

 

πακτομένε, είχες δεν είχες με πρόλαβες, απ' το στόμα μου το πήρες! :lol:

 

μπορει να υπαρχει μονο ενας Κωστης.

Link to comment
Share on other sites

Απο το καταστατικό μας: "Τα έργα και οι δράσεις της οργάνωσης απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκευματος ή πολιτικών πεποιθήσεων. Επίσης επ'ουδενί λόγω επιτρέπεται να αναμιχθεί η οργάνωση με δραστηριότητες πολιτικών κομμάτων ή συνδικαλιστικών παρατάξεων".

Επομένως όσα αναφέρεται σχετικα με τα πολιτικά δρώμενα στα Βαλκάνια, δεν τα σχολιάζω αν και έχω άποψη στο θέμα.

Επαναλαμβάνω ότι σαν οργάνωση δεν πήγαμε στην Κίνα, μόνο μέλη μας σε αρκετά παλαιότερες αποστολές.

Δεν υπάρχουν εμμισθα μέλη στην οργάνωση και δεν προβλέπεται αναλογη θέση οπως ρητα αναφέρετε στο καταστατικό.

Δεν εχουμε παρει χρηματοδότηση απο το ελληνικό κρατος. Το ελληνικο κράτος, οπως και η ΕΕ χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις-έργα και όχι οργανώσεις με μορφή επιχορήγησης, ενώ υπάρχει έλεγχος για το που πήγαν τα χρήματα.

Όσον αφορά τους ισολογισμούς είναι στη διάθεση των μελών, όπως αναφέρει το καταστατικό και όσον αφορά την περαιτέρω δημοσίευση ακολοθούμε τις υποχρεώσεις των μη κερδοσκοπικών εταιριών, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Οσον αφορά το τι κάνουμε συγκεκριμένα, νομίζω οτι στην ιστοσελίδα περιγράφεται ο στόχος και το όραμα μας. Όποιος θέλει να μας γνωρίσει καλύτερα, μπορεί να γίνει εθελοντής-μέλος, χωρίς να αναλάβει καμία οικονομική ή άλλου είδους υποχρέωση, ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά μαζί μας.

 

Υ.Γ.1 Δεν είμαι εκπρόσωπος της εταιρίας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Απλα πήρα την πρωτοβουλία να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

Υ.Γ.2 Μια χιουμοριστική απάντηση σε ένα χιουμοριστικό σχόλιο. Το επίθετο μου εχει και την ανάγνωση ότι είμαι "κατά" της "βούτας".

Link to comment
Share on other sites

βρε συ Pappos,

 

δηλαδή δεν αφήνεις συζήτηση για συζήτηση που να μην πεις σφήνα τα γνωστά ....

 

 

myri με έχεις παρεξηγήσει :(

 

Εγώ ο καϋμένος στόμα έχω και μιλιά δεν έχω...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.