AARV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Συναδελφοι καλησπερα. Σιγουρα θα σας έχει τύχει να διαπιστώσετε σε περιπτώσεις προσθήκης οροφου, υποστηλώματα περιμετρικά του κτηρίου και μεσα στην πρασιά. Το εχω δει σε αδειες του 70 - 78 - και 90!! και αναρωτιέμαι αν μου διαφεύγει κατι από την νομοθεσια. Επειδη τυνχανει ο πελατης μου να μην θελει να κατεδαφισει το μονοροφο του, πείτε μου: Επιτρεπεται να τοποθετησω υποστηλωματα ενισχυσης εκτος περιγράμματος, στην πρασιά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Βασικά όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Νομίζω πως ναι υπό προϋποθέσεις και μέχρι κάποια cm. Αν θυμάμαι καλά έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο στο forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nic Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 φέροντα στοιχεία του κτιρίου μπορούν να βγουν εκτός οικοδομικής γραμμής μέχρι 40 εκ. όταν θεωρούνται αρχιτεκτονικές προεξοχές. Οπότε και μέσα στην πρασιά μπορούν να βγουν αλλά μέχρι 40 εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paktomenos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Μήπως έκαναν χρήση της παρακάτω διάταξης : ΓΟΚ Παρ. 6 Επιτρέπονται οι προεξοχές των φερόντων στοιχείων της οικοδομής μέχρι 0,40 μ. έξω από την οικοδομική γραμμή και μέσα στο πλάτος του προκηπίου, εφόσον η αρμόδια ΕΠΑΕ αποφανθεί, ότι τα φέροντα αυτά στοιχεία αποτελούν αρχιτεκτονικές προεξοχές κατά την έννοια της παρ. 37 του άρθρου 2 του Ν.1577/85 (Εγγρ.15737/1864/18.4.88). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppetros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2008 φέροντα στοιχεία του κτιρίου μπορούν να βγουν εκτός οικοδομικής γραμμής μέχρι 40 εκ. όταν θεωρούνται αρχιτεκτονικές προεξοχές. Οπότε και μέσα στην πρασιά μπορούν να βγουν αλλά μέχρι 40 εκ. Ακριβώς μέχρι 40 εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AARV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 Ευχαριστώ όλους. Θα μιλήσω με τον αρχιτέκτονα εφαρμογής στην πολεοδομία. Τουλάχιστον να ξερω τι να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 φέροντα στοιχεία του κτιρίου μπορούν να βγουν εκτός οικοδομικής γραμμής μέχρι 40 εκ. όταν θεωρούνται αρχιτεκτονικές προεξοχές. Οπότε και μέσα στην πρασιά μπορούν να βγουν αλλά μέχρι 40 εκ. Και δεν μετράνε στην δόμηση?Που το γράφει αυτό?Γιατί να θεωρούνται αρχ. προεξοχές τα φέροντα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paktomenos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2008 δες 3 δημοσιεύσεις πιο πάνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΩΝ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2019 Εξακολουθεί να ισχύει με τον ΝΟΚ η δυνατότητα τοποθέτησης δομικών στοιχείων εκτός οικοδομικής γραμμής (πρασιά) για στατικά ανεξάρτητη προσθήκη καθ' ύψος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα