Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2019 3 ώρες πριν, OLINAPAL said: ... Δηλαδή αν έχουμε τη δυνατότητα γενικά να δεσμεύουμε θέσεις στάθμευσης αποφεύγουμε την αλλαγή χρήσης? Δεν κατάλαβα το ερώτημα σου! Έχεις ή δεν έχεις ζητούμενο να κάνεις αλλαγή χρήσης? Γενικά όταν κάνουμε αλλαγή χρήσης και είναι αναγκαίο να δεσμευτεί κι άλλη θέση στάθμευσης τότε κατά κανόνα εμπλέκουν περισσότεροι παράγοντες εφικτότητας. (αν υπάρχει ο αναγκαίος χώρος, αν ο εναπομένων χώρος φύτευσης επαρκεί, δικαιώματα συνιδιοκτησιών κλπ κλπ)
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2019 Νομίζω ότι κατάλαβα το σκεπτικού της συναδέλφου Βασίζεται στο Άρθρο 29 ν. 4495 Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών 1. Οικοδομική άδεια απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης, η οποία δεν εμπίπτει στις εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας και αφορά ιδίως : (...) ε) αλλαγή χρήσης, αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους, και σκέφτεται (εύλογα κατά τη γνώμη μου) ότι αν η υφιστάμενη νόμιμη χρήση (έστω κατοικία) έβγαλε υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης (έστω 5), αλλά εμείς δεσμεύσαμε συμβολαιογραφικά άλλες 5 και έχουν στο σύνολο 10 θέσεις. Η νέα χρήση απαιτεί έστω 8 θέσεις. Υπάρχει μεταβολή του δ. κάλυψης ως προς το δυσμενέστερο (λόγω απαίτησης θέσεων στάθμευσης) ή έχουν ήδη καλυφθεί οι θέσεις από την δέσμευση και έτσι δεν απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης (με την προϋπόθεση τα φορτία και τα Η/Μ να μην μεταβάλλονται).; Με τη σειρά μου να ρωτήσω τη συνάδελφο, η νέα χρήση ποια θα είναι, που δεν θα επιβαρύνει με επιπλέον φορτία, αλλά θα απαιτεί επιπλέον θέσεις στάθμευσης;
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Pavlos 33 σωστά κατάλαβες. Έχω για παράδειγμα αίθουσα εκθέσεων 500 τ.μ. και θέλω να το κάνω γραφείο, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή σε μελέτη. Οι θέσεις στάθμευσης που απαιτούνται για την πρώτη χρήση είναι λιγότερες από αυτές για την δεύτερη και ο μόνος λόγος αλλαγής χρήσης είναι οι θέσεις στάθμευσης. Η πρώτη χρήση απαιτεί 5 θέσεις και η δεύτερη 6. Αλλά έχουν εξασφαλιστεί 10 από την πρώτη. Πρέπει να γίνει η αλλαγή χρήσης?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Φαίνεται λογικό το επιχείρημά σου, ώστε να μην απαιτηθεί αλλαγή χρήσης. Όμως, να εξετάσουμε και ένα άλλο ζήτημα. Οι επιπλέον θέσεις στάθμευσης (πέραν των υποχρεωτικών) δεσμεύτηκαν συμβολαιογραφικά και μάλλον δεν περιλαμβάνονταν στο εγκεκριμένο δ. κάλυψης της αρχικής άδειας. Ενδεχομένως η χωροθέτηση των θέσεων αυτών να επηρεάζει το ποσοστό φύτευσης. Αν σήμερα, σε ένα νέο δ. κάλυψης ενταχθούν όλες οι θέσεις στάθμευσης, έχουμε αλλαγή σε αυτό το διάγραμμα πριν καν συζητήσουμε για την αλλαγή χρήσης;
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Εάν περιλαμβάνονται και στο παλιό διάγραμμα κάλυψης είναι εντάξει δηλαδή?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Απάντηση βάσει εγγράφου δεν υπάρχει. Συζητάμε εδώ ότι φαίνεται λογικό το επιχείρημα του να μην απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τελικά στο δ. κάλυψης που έχεις περιλαμβάνονται επιπλέον θέσεις;
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Ναι. Θα μπορούσε πάντως να είναι σύνηθες. Και τελικά δεν ξέρω τι ισχύει. "αλλαγή χρήσης, αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης". Η αλλαγή είναι δυσμενέστερη όμως στην πραγματική κατάσταση δεν επιφέρει καμία δυσμένεια στο δ.κ. Άντε βγάλε άκρη...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης, αν στο αρχικό δ. κάλυψης περιλαμβάνονται πέραν των υποχρεωτικών και επιπλέον θέσεις-συμβολαιογραφικά δεσμευμένες, Μια συζήτηση και με την ΥΔΟΜ θα βοηθούσε. 1
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2019 (edited) για να το πάω λίγο πιο πίσω, κοιτούσα το Άρθρο 2 του Π.Δ. 111/04 7. Θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες συναυλιών, συνεδριακά κέντρα, κτίρια εμπορικών εκθέσεων - εκθεσιακά κέντρα (υλικών, εξοπλισμού) και λοιπά κτίρια συνάθροισης κοινού που δεν αναφέρονται στο παρόν: μια (1) θέση στάθμευσης ανά 35 τμ επιφανείας κτιρίου. Για τυχόν συνυπάρχουσες χρήσεις (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κέντρα διασκέδασης κλπ) εφαρμόζονται τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Άρθρο 3 Π.Δ. 111/04 2. Διοίκηση, κοινωφελείς οργανισμοί, τράπεζες, γραφεία, εμπορικά καταστήματα (πλην υπεραγορών, εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων), καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, καθώς και γενικά παρεμφερείς προς τις ανωτέρω χρήσεις, που δεν αναφέρονται στο παρόν: μια (1) θέση στάθμευσης ανά 80 τ.μ. επιφανείας κτιρίου. για την περίπτωση που αναφέρεις (αίθουσα εκθέσεων σε γραφεία) δηλαδή δεν απαιτείται έτσι κι αλλιώς η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης επειδή απλά υποθέτω ότι οι χρήσεις που είπες είναι ενδεικτικές, τότε αν έχεις λάβει τα ευεργετικά όρια του Άρθρου 3 και υπάρχει απαίτηση δημιρουργίας θέσεων στάθμευσης, τότε (όπως λέει και ο Παύλος): 1. αν στο διάγραμμα σου προαιρετικά είχαν χωροθετηθεί περισσότερες θέσεις (που σε καλύπτουν σήμερα) και αυτές είχαν συμβολαιογραφικά δεσμευτεί, είσαι ok κατά τη γνώμη μου 2. αν δεν είχαν χωροθετηθεί στο διάγραμμα και είχαν απλά δεσμευτεί συμβολαιογραφικά, τότε είσαι σε μια γκρίζα ζώνη, στη θέση σου θα έκανα έγγραφο ερώτημα στην ΥΔΟΜ Edited Οκτώβριος 26 , 2019 by Roy_Hobbs
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα