cai Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 (edited) Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει περί αυτού του φαινομένου που απο οτι φαίνεται ειναι πολύ σημαντικό και σε αρκετά πανέλα του εμπορίου δεν το λαμβανουν υπόψην. Υπάρχει κάποια λίστα η οποία να εμπεριέχει τα πανέλα που να έχουν περάσει αυτη την δοκιμασία γιατι απο όλο το εμπόριο μόνο 2 κατασκευσαστές βρήκα ή δεν παιζει και τόσο σημασία. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα όποιος μπορεί και θέλει ας μας ενημερώσει. ----Συγχώνευση---- Εννοώ το Potential Induced Degradation για όσους δεν κατάλαβαν Edited Απρίλιος 21 , 2012 by miltos Συγχώνεψη διαδοχικών δημοσιεύσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Εξ' όσων έχω ακούσει, για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου αρκεί η να εξασφαλιστεί ότι τα Φ/Β στοιχεία δεν θα λάβουν αρνητικό -ως προς την γη- δυναμικό. Κοινώς, αρκεί η γείωση του αρνητικού κλάδου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos Blatsios Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα σκαναρισμένο άρθρο από το περιοδικό Photon International, τεύχος Ιανουαρίου 2011, σχετικό με την περιγραφή και ανάλυση του PID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cai Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2012 (edited) δυστηχώς δεν μου το ανοιγει Edited Απρίλιος 26 , 2012 by miltos Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoi6959 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Σε έρευνες που έγιναν το φαινόμενο PID μπορεί να επηρεάσει πάνω απο το 20% την εγκατάσταση , σε αυτό συμβάλει η υψηλή υγρασία - θερμοκρασία κ μεγάλη τάση . Στο παρακάτω link μπορειται να βρείτε αρκετές πληροφορίες http://ecogeneration.com.au/news/performance_degradation_in_solar_plants/055947/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cai Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 Ναι αλλά γιατι σε κάθε πανέλο δεν γράφετε αναλυτικά πως έχει περάσει αυτή την δοκιμασια... Εχω ακούσει απο πολλούς οτι μετα τους 6 μήνες υπάρχουν σε ορισμένα πάνελ πτώση ισχύος μεχρι και 20%, όχι όμως οτι το έχω δεί στην πράξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayros Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 (edited) Εξ' όσων έχω ακούσει, για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου αρκεί η να εξασφαλιστεί ότι τα Φ/Β στοιχεία δεν θα λάβουν αρνητικό -ως προς την γη- δυναμικό. Κοινώς, αρκεί η γείωση του αρνητικού κλάδου... Δεν μπορεί να γίνει σε ιnverter χωρίς μετασχηματιστή, δηλαδή σε σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις με κρυσταλλικά πλαίσια. Edit: Πτώση ισχύος 20% σε 6 μήνες είναι τρομερά υπερβολική. Εν πάση περιπτώση αν δεις σημαντική πτώση στην παραγωγή μέσα σε ένα χρόνο, μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση από την εγγύηση απόδοσης. Νομίζω το ΚΑΠΕ έχει πλέον test bed, σωστά; Edited Μάιος 6 , 2012 by stayros Link to comment Share on other sites More sharing options...
addnic Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2013 " μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση από την εγγύηση απόδοσης. Νομίζω το ΚΑΠΕ έχει πλέον test bed, σωστά; Την ιδια ερωτηση την εκανα σε εναν κατασκευαστη πλαισιου που δουλευω συχνα και μου ειπαν οτι "κατα περιπτωση" δεν το πολυκαταλαβα διοτι δεν μου εδοσαν και να καταλαβω πολλα... για Κινεζο φυσικα μιλαμε.. Παντος στα εργα μου επειδη το ειδα μετα απο 8 μηνες, φυσικα οχι 20% αλλα περιππου 7+% και εψανα για μηνες τι μπορει να φταει. Η λυση για τους TL ειναι ειτε το Offset BOX ths SMA ειτε ta Tigo energy Maximizers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill22 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 (edited) Καλήμερα συνάδελφοι! Μεγαλη γερμανικη εταιρεία μου προτεινε να βάλω PV OFFSEΤ(πληρωμένα απο αυτούς), έπειτα απο αποστολη δεδομενων και αιτημα αντικατάστασης πανελων λογω μεγάλης πτωσης της αποδοσης! Δυστυχως, το αιτημα ειχε αποσταλει απο τον Νοεμβριο του 2012 και μου απάντησαν πριν 10 μερες! Επισης για να αναζογωνηθουν τα πανελ θελουν σχέδον την ιδια περιοδο που παρουσιαστηκε το προβλημα. Edited Απρίλιος 21 , 2013 by Bill22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gianniskriti Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Καλησπερα. Σε παρκο του 2011,με πανελ sunpower τα οποια υποχρεωτικα τοτε,φορουν inverter με μετασχηματιστη,και ειναι γειωμενα στον θετικο πολο μπορει να συμβει PID effect? παντως σε 2 μηνες κλεινω 2 χρονια και δεν εχω δει καμια πτωση στην αποδοση...σας ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα