Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα: Το πλήρες κείμενο του νέου Ν/Σ


Engineer

Recommended Posts

Το ΤΕΕ ζητάει από το ΥΠΕΚΑ τα 600.000 ευρώ που κόστισε το προηγούμενο σύστημα και δεν έχει ακόμα πληρωθεί......

Ο νέος νόμος έχει άλλου είδους "διαδικασίες" οι οποίες δεν πληρούνται από το υπάρχον σύστημα, το οποίο θέλει πάρα πολλές διορθώσεις - τροποποιήσεις και το ΤΕΕ μάλλον δεν προτίθεται να το φτιάξει, αν πρώτα δεν εξοφληθεί το προηγούμενο, δεύτερον αν δεν συμφωνήσει το πόσα θα πάρει για το καινούργιο και τρίτον να βρεθούν οι άνθρωποι (ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες) και ο απαιτούμενος χρόνος!!!!

Συνεκτιμήστε τα προηγούμενα και επανέρχομαι αν συνεχίζετε να έχετε την ίδια άποψη....

Link to comment
Share on other sites

Στα παραπανω ας συνυπολογισουμε και ποσος καιρος εχει περασει και απο τοτε που ανακοινωθηκε οτι θα φτιαχτει η πλατφορμα για τις εξετασεις των ενεργειακων επιθεωρητων που ακομα φτιαχνεται....

 

Θα συμφωνησω με τον ιασονα πως δυσκολα να το δουμε αμεσα στην πραξη...

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικα προβλεπω να αναθεσουν σε ιδιωτη το νεο συστημα.

Ετσι  δεν θα δωσουν φραγκο στο ΤΕΕ, ουτε τα χρωστουμενα, θα κανουν σωστοτερη δουλεια, θα δωσουν και κανενα φραγκο στους κολλητους τους και δεν θα εχουν και το ΤΕΕ να απειλει με κατεβασμα του διακοπτη καθε λιγο και λιγακι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το διαβασα ολοκληρο δεν προσεξα καμια αναφορα σχετικα με την μεταβαση απο 4014..Θα ειναι δυνατη;θα ξαναπληρωθει παραβολο;Θα υπαρχει επιστροφη χρηματων σε περιπτωσεις οπως πχ αλλαγη χρησης χωρις αυξηση σ.δ. οπου πληρωθηκαν τεραστια ποσα και τωρα ειναι 500 ευρω;Επισης σε περιπτωσεις οπου αδυνατει ο ιδιοκτητης να προσκομισει δημοσια εγγραφα για χρονο καταακευης ειναι προφανως προτιμοτερο να περαιαωσει με 4014 παρα να μεταβει στον καινουριο ακομα και αν τον συμφερει λογω μικροτερο προστιμου..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

iguana,

πρόσεξε, αλλαγή χρήσης από ΒΧ σεΒΧ ή από ΚΧ σε ΚΧ πληρώνουν 500. Δεν ξέρω αν αυτό εννοείς αλλά καλό είναι να επισημανθεί

Για το 4014, λεέι ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (βλ. μεταβατικές διατάξεις) 

Αν και έκανα μια γρήγορη ανάγνωση και εγώ δεν βρήκα τίποτα για επιστροφή.

Οι "φήμες" έως τώρα έλεγαν ότι δεν θα γίνει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ.2 οι συντελεστές υπέρβασης υπολογίζονται διαιρώντας τα επιτρεπόμενα μεγέθη με βάση τα χιλιοστά που έχει η κάθε οριζόντια ιδιοκτησία. Το οποίο σημαίνει πως η πλειοψηφία των υπογείων που υπολογίστηκε με συντελεστή υπέρβασης 1 θα πάει στον συντελεστή υπέρβασης 1,9. Και άντε για αυτούς που ολοκλήρωσαν την διαδικασία. Φαντάσου κάποιον πελάτη που πληρώνει με δόσεις να του πεις πως μπήκε αυτόματα στον καινούργιο νόμο και πως το πρόστιμο δεν είναι πλέον π.χ. 3000 Ευρώ αλλά 6000 Ευρώ. Θα πέσει πολύ μπινελίκι.

 

Επιπλέον ο μειωτικός συντελεστής 0,5 πλέον ισχύει για υπόγεια και σοφίτες κατά ΝΟΚ. Δηλαδή για σοφίτες που δεν αποτελούν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες και υπόγεια που προεξέχουν 1,20 (κατά ΝΟΚ) από το έδαφος!!! Άλλο και τούτο.

 

Φαντάσου κάποιον να πληρώνει με δόσεις σοφίτα που αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία και να του πεις πως πάει πάπαλα το 0,5. Οπότε από π.χ. 3000 Ευρώ το πρόστιμο είναι 6000 Ευρώ. Τους πάει ή όχι στα δικαστήρια;

 

Και υποτίθεται πως τον μαγειρεύουν τον νόμο 9 μήνες, και επιπλέον πέρασε και από νομικό έλεγχο. Να δούμε πόσα μαργαριτάρια θα βγούνε ακόμα.

 

Θα γίνει όντως μεγάλο πανηγύρι. 

 

Τελικά ευτυχώς που δεν μου έτυχαν πολλές δουλειές με αυθαίρετα και όσα έκανα οι περισσότεροι πλήρωσαν εφάπαξ και ησύχασα. (ή έτσι νομίζω!!!) 

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

αυτο σημαινει

 

οτι, για να γινει σχετικος υπολογισμος,

χρειαζεται οπωσδηποτε  το συμβολαιο με τα χιλιοστα της διηρημενης ιδιοκτησίας...

 

κι αν προκειται για συμβολαιο -παληο- που γραφει  "με τα αναλογα χιλιοστα στο οικοπεδο"

 

αναμεινατε την 118η ε/α...

 

--------------------------------------------------

ειδε κανεις τα παραρτηματα???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.