Αpnea Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2013 Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια μελέτη κλιματισμού για super market και δυσκολεύομαι στο παρακάτω. Οκ μπορώ να υπολογίσω φορτία από το κέλυφος κτιρίου, απο αερισμό απο διείσδυση αέρα κτλ , αυτό όμως που με δυσκολεύει είναι για τα φορτία των συσκευών που βρίσκονται στον χώρο. Μιλάμε για Multi ανοικτού τύπου τα οποία επηρεάζουν τα φορτία του χώρου γενικότερα αλλά δεν ξέρω πώς και κατα πόσο. Η κοινή πρακτική δείχνει περίπου 500kbtu/hr/m2 αλλά θα ήθελα να κάνω μια επαλήθευση σε αυτό το νούμερο.(τουλάχιστον να το προσεγγίσω με κάποια ακρίβεια) Οποιος μπορεί να βοηθήσει θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2013 σε s/m, πέραν αυτών που ανέφερες έχεις επίσης: φορτία από φωτισμό φορτία από κόσμο φορτία από εξαερισμό φορτία από συσκευές (ενδεχομένως να ξεχνάω και κάτι) όσον αφορά στις συσκευές θα έλεγα να ζητήσεις πληροφορίες για το τι μηχανήματα θα μπουν, αν έχει τίποτα φούρνους κλπ μπορεί να αστοχήσεις αρκετά αν το πας με προσεγγιστικό τρόπο
Αpnea Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Συνάδελφε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον να απαντήσεις. Τα γνωρίζω τα φορτία που ανέφερες, τα συμπεριλαμβάνω λέγοντας( κτλ)! Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως υπάρχουν ψυγεία βιομηχανικού τύπου Multi , ανοικτά, τα οποία (αφαιρούν) ψυκτικά φορτία απο το σύνολο του χώρου τα οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω. Η τακτική που ακολουθείται όπως προανέφερα , είναι περίπου 500kbtu/m2/hr και θέλω να κοιτάξω πως προκύπτει αυτό το νούμερο και με τι προσαυξήσεις.
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Μη πω βλακεία γιατί δε ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για "αντίστροφα φορτία" κλιματισμού ε ; Δε ξέρω πόσα είναι αυτά τα ψυγεία, αν μιλάμε π.χ. για 3~4 μέτρα (όπως είναι στο s/m της γειτονιάς μου π.χ.) εγώ προσωπικά θα τα αγνοούσα, αλλά ας εκφέρει άποψη και κάποιος πιο έμπειρος
Αpnea Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Καλησπέρα. Κάπως έτσι Αριστείδη. Με μια μικρή έρευνα που έκανα, μιλώντας με άνθρωπο ο οποίος ασχολείται χρόνια με επαγγελματική ψύξη, μου είπε τα πάρακάτω Ουσιαστικά τα περισσότερα ψυγεία διαθέτουν αεροκουρτίνα στο εμπρόσθιο μέρος τους ώστε να κρατάνε την ψύξη εντός των τροφίμων και να μην διαφεύγει στον χώρο. Αυτό διαταράσσεται κάθε φορά που ο πελάτης απλώνει το χέρι του να πάρει κάτι απο το ψυγείο. Δεν υπάρχουν δεδομένα για τα φορτία που διαφεύγουν , αλλά πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο οτι στον χώρο όπου υπάρχουν ψυγεία 'ανοικτά', θεωρούμαι την θερμοκρασία του χώρου γύρω απ τα ψυγεία οτι διατηρείται στους 25 βαθμούς και πως δεν το λαμβάνουμε υπόψιν ως συσκευή στην μελέτη των φορτίων μας. Οπότε διευκολύνεται το έργο μας)))))))
Μαρκετάκης Ιωάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Χωρίς να μπορώ να πω οτι ειδικεύομαι στην επαγγελματική ψύξη, απλά ως γνώστης της θερμοδυναμικής, (και παρακαλώ "κραξτε με" αν κάνω λάθος) ένα "ανοιχτό" ( καθ' οποιονδήποτε τρόπο) ψυγείο, δεν μπορεί να αφαιρεί αλλά ούτε και να προσθέτει ψυκτικά φορτία στον γύρω χώρο, απλά γιατί αφαιρεί και προσθέτει θερμότητα στην ίδια "θερμική δεξαμενή" δηλ. την ατμόσφαιρα του κτιρίου. Το μόνο που κάνει είναι να συμπεριφέρεται ως καταναλωτής ενέργειας (και βέβαια να αυξάνει την εντροπία του σύμπαντος!!!). Βάση αυτού, γνώμη μου είναι να μην το συμπεριλάβεις στην ψυκτική μελέτη του χώρου. Η ψύξη που νιώθει κάποιος στον διάδρο των ψυγείων ενός σούπερ μαρκετ, θεωρώ ότι είναι απόλυτα τοπική, αλλά σε μακροσκοπική κλίμακα εξισοροπείται πλήρως από την θερμότητα που απορρίπτεται από τις σερπαντίνες απόρριψης θερμότητας των ψυκτικών των ψυγείων αυτών.
nvel Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2013 (edited) αυτό που περιγράφεις συμβαίνει μόνο στα μικρά ψυγεία που έχουν ενσωματωμένο συμπιεστή και συμπυκνωτή, στα μεγάλα που συνήθως υπάρχουν στα supermarket ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής βρίσκονται σε άλλους χώρους Edited Ιούλιος 25 , 2013 by nvel 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα