gwgw__ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Καλησπέρα & από μένα,μη γνωρίζοντας που να απευθυνθώ, ζητώ τη συμβουλή σας.Το πρόβλημά μου έγκειται στα χιλιοστά (αέρας) που μου κληροδοτήθηκαν σε μία οικοδομή. Καθότι ο συντελετής δόμησης έχει μειωθεί, το κτίσμα πλέον υπερπληρεί τα χιλιοστά που του αναλογούν (σημειωτεόν το παρόν ακίνητο βρίσκεται κοντά στο Πεντάγωνο). Τα χιλιοστά αυτά δεν έχουν καμία πρακτική αξία.Γίνεται να μου επιβληφθεί φόρος επ αυτού ?Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων..
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 όχι (δες ένα έντυπο αντικειμενικής αξίας -κάπου το αναφέρει στις οδηγίες)
dada Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 ΝΟΚ, άρθρο 11 παρ 3 με αυτή τη διάταξη δεν δίνει τη δυνατότητα δόμησης κατά το ποσοστό που του αναλογεί, ή το έχω εκλάβει λάθος?
MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Το άρθρο 11.3 του ΝΟΚ ορίζει ότι Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του ν. 1024/1971 (Α΄ 232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης. Η διάταξη αυτή αφορά στον τρόπο δόμησης συνιδιόκτητων οικοπέδων που έχουν ΟΑ και υπάρχει υπόλοιπος ΣΔ. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για το γνωστό "αέρα" και μάλιστα σε οικοδομή που έχει εξαντλήσει το ΣΔ που ίσχυε στο παρελθόν και μειώθηκε μεταγενέστερα, οπότε ο "αέρας" δεν παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
dada Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 (edited) Αν και όταν δόθηκε, δόθηκε ως αέρας, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν όμως όταν δόθηκε είχε δικαίωμα δόμησης, είναι δηλαδή κανονικό τμήμα οριζοντίου ιδιοκτησίας, και μεταγενέστερα μειώθηκε ο συντελεστής?τότε δεν υπάγεται στο αρθρο11παρ3? από που συμπεραίνουμε οτι η οικοδομή έχει εξαντλήσει τον συντελεστή που ίσχυε παλαιότερα? και γιατί το άρθρο 11παρ3 ισχύει μόνο αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή? θεωρώ οτι το άρθρο αυτό προστατεύει τον ιδιοκτήτη ακριβώς για την περίπτωση που μειωθεί ο συντελεστής και δεν υπάρχει υπόλοιπο, οπότε προστατεύει το δικαίωμα του στο ποσοστό του! Edited Ιούλιος 23 , 2013 by dada
gwgw__ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 σας ευχαριστώ πολύ όλους.. Η άδεια της οικοδομής εκδόθηκε το 1970 - 1971. Τότε υπήρχαν κάποια υπόλοιπα χιλιοστά επιπλέον δόμησης. Με την αλλαγή του συντελεστή δεν υπάρχει δικαίωμα περαιτέρω δόμησης (ωστόσο τα χιλιοστά είχαν δηλωθεί στο κτηματολόγιο). Πριν πολλά χρόνια δεν άλλαξε ο συντελεστής στην Αττική? Η πρώτη εφοριακός που "εξέτασε" το θέμα μου, δε μου τα φορολόγησε. Κάποιος συνάδελφός της που μπλέχτηκε στην υπόθεση υποστηρίζει το αντίθετο..Υπάρχει κάποιο έγγραφο που μπορώ να υποβάλλω προκειμένου να τη γλιτώσω ?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 (edited) ναι αν συμπληρωσεις στο παρακατω εντυπο αξια, σδ, εμβαδον οικοπεδου και τον πινακα "δυο" στο 315 θα σου βγαλει"μηδεν" κατα λαθος το κατεβασα δυο φορες.. Ε3_υπόλοιπο δόμησης οικοπέδου-1.pdf Ε3_υπόλοιπο δόμησης οικοπέδου-1.pdf Edited Ιούλιος 23 , 2013 by dimitris GM 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 ΙΑ. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ Η ιδιοκτησία σας αναφέρεται σε χιλιοστά στον "αέρα" του οικοπέδου μετά την εξάντληση του συντελεστή δόμησης αυτού, δηλ. σε προσδοκόμενη αλλά αβέβαιη μελλοντική δυνατότητα δόμησης; (βλέπε οδηγίες 18) 0,15 318 Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε αναγράψτε τα χιλιοστά επί του οικοπέδου 1
gwgw__ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 όπως αντιλαμβάνεστε έχω ταραχτεί λιγάκι.. @ dimitris GM , κατέβασα το έντυπο & θα το καταθέσω.. @ ΚΑΝΑ, καταφατική είναι η απάντηση.. χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας ..!!
MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2013 Αν και όταν δόθηκε, δόθηκε ως αέρας, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν όμως όταν δόθηκε είχε δικαίωμα δόμησης, είναι δηλαδή κανονικό τμήμα οριζοντίου ιδιοκτησίας, και μεταγενέστερα μειώθηκε ο συντελεστής?τότε δεν υπάγεται στο αρθρο11παρ3? από που συμπεραίνουμε οτι η οικοδομή έχει εξαντλήσει τον συντελεστή που ίσχυε παλαιότερα? και γιατί το άρθρο 11παρ3 ισχύει μόνο αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή? θεωρώ οτι το άρθρο αυτό προστατεύει τον ιδιοκτήτη ακριβώς για την περίπτωση που μειωθεί ο συντελεστής και δεν υπάρχει υπόλοιπο, οπότε προστατεύει το δικαίωμα του στο ποσοστό του! Εάν διαβάσεις ορισεκτικά τη συντακτική και γραμματική διατύπωση της διάταξης, θα καταλάβεις ότι μιλάει για την περίπτωση της ύπαρξης ΟΑ, πριν από τη μείωση του ΣΔ, οπότε κάθε συνιδιοκτήτης μπορεί να δομήσει το δικό του ποσοστό επί του ΣΔ που ίσχυε πριν από τη μείωση. Τώρα θα μου πεις, μα είναι δυνατόν να μάθουμε και νομικά για να ερμηνεύσουμε μια διάταξη; Δυστυχώς, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής πολεοδομικής νομοθεσίας. Επί της ουσίας τώρα, Όταν άρχισε η μείωση των ΣΔ σε όλες τις πόλεις της χώρας, επί Μάνου, έμπαινε σχεδόν σε κάθε πδ και διάταξη ότι οι ΟΑ που είχαν εκδοθεί με τους προηγούμενους όρους θα εκτελεστούν με αυτούς. Νομίζω ότι η διάταξη του 11.3 καλύπτει με νόμο αυτό το θέμα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα