Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

 

Θα χρειαστώ τις γνώσεις σας, για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζω στην οικοδομή μου και πιο συγκεκριμένα στον βόθρο μου στην Άνοιξη.

 

 

Πρίν ένα χρόνο στην οικοδομή μου, σκάψαμε 6,5 - 7 μέτρα βάθος και τοποθετήσαμε βόθρο "1 καπάκι ανεστραμένο και 3 δαχτυλία ( 3m διαμετρο x 1m υψος) στεγανά + 3 ακόμα μικρότερα για πρόσβαση/καπάκι" για να πετύχουμε κλίση 3% προς τον βόθρο ώστε να πηγαίνουν και τα λύματα του υπογείου αλλά και του ισογείου.

 

Αν και αυτός που τα τοποθέτησε είπε ότι τον στεγανοποίησε, τον χειμώνα που πέρασε παρατηρήσαμε ότι είχε νερό περίπου 3,5 μέτρα.

 

Αρχικά υποθέσαμε ότι λόγω τον βροχών του 2013 αρκετό νερό μπήκε από το καπάκι, αλλά προσφάτως βάλαμε αντλία, τραβήξαμε όλα τα νερά για να μπορέσει να μπεί άνθρωπος να τον στεγανοποιήσει εσωτερικά.

 

Αυτό που παρατηρήσαμε είναι το εξής: Σε 8-10 ημέρες είχε πάλι 1 μέτρο νερό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο υδροφόρος βρίσκει δίοδο από τα (και καλά) στεγανοποιημένα δαχτυλίδια "τσιμεντοσωλήνες" και γεμίζει τον βόθρο.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΠΙΘΑΝΕΣ (όσο το δυνατόν οικονομικές) ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΒΟΘΡΑΤΖΙΔΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ.

 

Ps.

Ύστερα από παρότρυνση φίλων, δημιούργησα ένα αποστραγγιστικό σε βάθος 5 μέτρα, το οποίο είναι μια τρύπα διαμέτρου 1,5μ στην οποία έριξα κροκάλα στον πάτο, τοποθέτησα 5 δαχτυλίδiα διάτρητα (1μ x 1,20μ) και το υπόλοιπο 0,30 το γέμισα με κροκάλα και πάλι.

Έβαλα αντλία έτσι ώστε κάθε φορά που γεμίζει η αντλία αδειάζει το νερό σε αυλάκι εκτός του οικοπέδου.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Γιάννης.Γ

 

Δημοσιεύτηκε

Ένα μόνο θα σας πω: Όταν κατασκευάζουμε στεγανή δεξαμενή βάζουμε πρόσθετα στο σκυρόδεμα, βάζουμε ειδικές στεγανωτικές μαστίχες στους αρμούς, περνάμε στεγανωτικές τσιμεντοκονίες εσωτερικά...και πάλι αν κάτι πάει στραβά μπορεί να μην πετύχουμε στεγανοποίηση....Είναι δυνατόν να είναι στεγανά τα δακτυλίδια τοποθετημένα απλά το ένα πάνω στο άλλο?? Με καμία κυβέρνηση...

Είναι αδύνατη η πλήρης στεγανοποίηση....

Θα σας το επιβεβαιώσει και ο μηχανικός σας...

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

 περνάμε στεγανωτικές τσιμεντοκονίες εσωτερικά...

και στεγάνωση εξωτερικά πριν μπαζώσουμε το σκάμμα... θα προσθέσω

 

 

σας βλέπω να το ξαναανοίγετε (το σκάμμα) για ανακατασκευή

 

όσο για το PS που γράψατε δεν είναι νόμιμη λύση γιατί δεν βγάζετε "νερό" αλλά λύματα στη ουσία

 

απευθυνθήτε σε μηχανικό της περιοχής σας οπωσδήποτε

Edited by imhotep
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Έχετε δίκιο σχετικά με το πώς γίνεται στεγανοποίηση σωστά... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑ νωρίτερα. Έπαθα για να μάθω....
Το θέμα είναι τι θα μπορούσα να κάνω για να αποφύγω σκάμα 8 μέτρων και επανατοποθέτηση δαχτυλιδιών. Το ξέρω ότι σίγουρα ειναι η καλύτερη λύση αλλα είναι και πολυέξοδη. Λύσεις που προτείνει η STS με μονωτικά που λειτουργούν και μέσα στο νερό ??

 

Μια άλλη λύση που μου πρότειναν είναι να τον στραγγίξω πάλι με αντλία, να φύγει όλο το νερό και άμεσα επειδή ο υδροφόρος το καλοκαίρι κατεβαίνει συνεχώς να τον περάσω τότε με μονωτικά υλικά, εννοείται με κάποιο συνεργείο που ξέρει τι κάνει !!!

 

Όσο για το αποστραγγιστικό, δεν είναι κοντά στον βόθρο απέχει τουλάχιστον 40 μέτρα από το βόθρο και είναι κοντά στο κτίσμα για να αποσυμφορίζει τον υδροφόρο κοντά στο σπίτι, και από τη στιγμή που ο βόθρος είναι στεγανός (όχι διάτρητα δατυλίδια) γιατι θεωρείται ότι το αποστραγγιστικό θα αποστραγγιζει λύματα !!??

 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
 

Δημοσιεύτηκε

Επειδή το θέμα το έψαξα αυτή την περίοδο για μία κατασκευή που έχω σε παραθεριστικό μέρος.

Όποιος δεν έχει πρόσβαση σε δίκτυο αποχέτευσης, να βάλει έναν μικρό compact βιολογικό.

Υπάρχουν λύσεις με 4000€ (και φθηνότερα) για 6-8 άτομα.

Το νερό που βγαίνει στην έξοδο, το πετάμε σε μία απορροφητική δεξαμενή (γιατί αυτό που έχετε είναι απορροφητικός βόθρος και δε βρίσκω τον τρόπο να γίνει στεγανός, οι συνάδελφοι το περιέγραψαν πολύ καλά).

 

Κοιτάξτε ως μία λύση.

Κοιτάξτε και την απόσβεση από το να κόψετε το πήγαινε έλα του βυτίου.

Τα μάτια εντός φόρουμ μου τα άνοιξε εμένα ο manemi.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Δεν ειναι η ειδικοτητα μου αλλα επειδη το εκανα σπιτι μου σου προτεινω το εξης:

 

αφησε τον απορροφητικό βοθρο που εφτιαξες ως εχει και να φτιαξεις καπου αναμεσα απο το σπιτι και αυτον εναν αλλο στεγανο βοθρο - πληρως στεγανο. Δεν χρειαζεται να ειναι μεγαλος ο στεγανος βοθρος. 8 κυβικα ειναι υπερ αρκετα.

οι 2 βοθροι θα επικοινωνούν μονο όταν γεμισει ο στεγανος δηλαδη η σωληνα που τους ενωνει θα βρισκεται ψηλα κοντα στο εδαφος.

ετσι θα λυσεις το προβλημα σου σιγουρα.

ενδεχομενως να υπαρχουν κι αλλες λυσεις - πρεπει να συγκρινεις το κοστος της καθε μιας.

Δημοσιεύτηκε

Τα βοθρολύματα είναι κατεξοχήν επιθετικά στο σκυρόδεμα και ενδέχετε εαν τα πράγματα είναι όπως λέτε να υποβαθμίσουν σοβαρότατα την θεμελίωση λόγο χημικής προσβολής. Πιθανότατα προβλήματα είναι η αποσάθρωση του σκυροδέματος και η σοβαρότατη οξείδωση του οπλισμού. Ως εκ τούτου υπάρχουν κανονισμοί που προφανώς δεν τηρούνται αφού όπως πολύ καλά λέτε θα έπρεπε να δίνετε 150Ε κάθε 15 ημέρες. Λύσεις με 2 βόθρους κλπ έχουν λογική εφόσον δεν υπάρχει πιθανότητα τα λύματα να επηρεάσουν την αλκαλικότητα του χώματος και άρα να προσβάλουν την θεμελίωση. Προσοχή είναι τρομερά δύσκολο κάποιος να ορίσει την ασφαλή απόσταση του βόθρου απο την θεμελίωση ώστε να διασφαλίσει προστασία απο υπερκορεστικά φαινόμενα ειδικότερα σε περιπτώσεις μεταβαλλόμενου υδροφόρου ορίζοντα.

 

Δεν θέλω να είμαι καταστροφολόγος αλλα πρόσφατα καρώτα απο πεδιλοδοκούς με τον βόθρο στα 4,5 μέτρα οριζόντια απόσταση (λόγο περιορισμού οικοπέδου) έβγαλε αντοχή 3,2 MPa λόγω δημιουργίας ettringite και καθολική διάβρωση του χάλυβα. Το εν λόγο ακίνητο είναι κατασκευής του 1998.

 

Η λύση λοιπόν θα πρέπει να προβλέπει 2 προβλήματα. α) την αποφυγή χημικής προσβολής και ταυτόχρονα να λύνει το πρόβλημα του υδροφόρου. Αυτό συνεπάγεται οτι θα χρειαστείτε να τοποθετήσετε εσωτερικά στον βόθρο ειδική κολλητή μεμβράνη που θα έχει πιστοποιητικά για χημική προβολή. Η μεμβρανη αυτή θα πρέπει να είναι με θερμοκολλητικές ραφές και τουλάχιστον στον πυθμένα να γίνει με μεγάλη αλληλοκάλυψη (+20 εκ). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.