jja Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Αφού με το καλό αρχίσει να εφαρμόζεται ο καινούργιος νόμος. Έχω την εξής περίπτωση και απορία. Σε πολυκατοικία 6 όροφη με 18 διαμερίσματα (3 ανά όροφο). Το ύψος ορόφου στην άδεια είναι 280 εκ μικτό και στην πργματικότητα είναι 300 εκ μικτό. Δεν μπορεί να υπαχθεί στην διάταξη για τις μικρές παραβάσεις αφού 5%χ300=15 εκ ενώ η παράβαση είναι 20 εκ ανά όροφο. Υπολογίζω πως με τον μειωτικό συντελεστή 0,20 το κάθε διαμέρισμα μόνον για το ύψος πληρώνει 1000 Ευρώ. Σύνολο για παράβαση ύψους οικοδομής 18000 Ευρώ. Εάν γίνει μια δήλωση μόνον για την υπερβαση ύψους της οικοδομής το πρόστιμο για το ύψος δεν βγαίνει πάνω από 3000 Ευρώ. Επειδή ο πελάτης είναι γνωστός μου, θα ήταν συνετό να του προτείνω να κάνουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ, ώστε να μοιραστούν το πρόστιμο του ύψους και από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Σκέφτομαι πως σε ένα ενδεχόμενο συμβόλαιο θα γράφει πως το ύψος ρυθμίστηκε με την τάδε αριθμό δήλωσης και τα υπόλοιπα αυθαίρετα της ιδιοκτησίας με την τάδε. Μου φαίνεται κουφό μια οικοδομή με 1,20 μέτρο υπέρβασης ύψους να πρέπει να πληρώσει 18000 Ευρώ πρόστιμο μόνον για το ύψος. Δημήτρης GM εάν το διαβάζεις αυτό θα ήθελα την γνώμη σου.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 (edited) δες την σελ 56 στη Λεμπεση και τα λεμε http://www.michanikos.gr/files/file/391-%CE%98%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%91%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9D401411-%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9B%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%83%CE%B7/ Edited Αύγουστος 2 , 2013 by dimitris GM
jja Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Η Λεμπέση λέει κάθε ιδιοκτησία με 0,2 ή 0,4. Δεν με βοηθάει σε αυτό που σκέφτομαι.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Αφού με το καλό αρχίσει να εφαρμόζεται ο καινούργιος νόμος. Έχω την εξής περίπτωση και απορία. Σε πολυκατοικία 6 όροφη με 18 διαμερίσματα (3 ανά όροφο). Το ύψος ορόφου στην άδεια είναι 280 εκ μικτό και στην πργματικότητα είναι 300 εκ μικτό. Δεν μπορεί να υπαχθεί στην διάταξη για τις μικρές παραβάσεις αφού 5%χ300=15 εκ ενώ η παράβαση είναι 20 εκ ανά όροφο. Υπολογίζω πως με τον μειωτικό συντελεστή 0,20 το κάθε διαμέρισμα μόνον για το ύψος πληρώνει 1000 Ευρώ. Σύνολο για παράβαση ύψους οικοδομής 18000 Ευρώ. Εάν γίνει μια δήλωση μόνον για την υπερβαση ύψους της οικοδομής το πρόστιμο για το ύψος δεν βγαίνει πάνω από 3000 Ευρώ. Επειδή ο πελάτης είναι γνωστός μου, θα ήταν συνετό να του προτείνω να κάνουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ, ώστε να μοιραστούν το πρόστιμο του ύψους και από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Σκέφτομαι πως σε ένα ενδεχόμενο συμβόλαιο θα γράφει πως το ύψος ρυθμίστηκε με την τάδε αριθμό δήλωσης και τα υπόλοιπα αυθαίρετα της ιδιοκτησίας με την τάδε. Μου φαίνεται κουφό μια οικοδομή με 1,20 μέτρο υπέρβασης ύψους να πρέπει να πληρώσει 18000 Ευρώ πρόστιμο μόνον για το ύψος. Δημήτρης GM εάν το διαβάζεις αυτό θα ήθελα την γνώμη σου. Όχι, δεν μπορείς να κάνεις αυτό που λες!!!! Κάθε αυτόνομη και ανεξάρτητη ιδιοκτησία πρέπει να δηλώσει μόνη της τη συγκεκριμένη αυθαιρεσία!
jja Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 (edited) Ο ΄΄νέος΄΄ νόμος λέει μια δήλωση ανά ιδιοκτησία ή μια δήλωση με συναίνεση για όλο το κτίριο. Αφού όλοι συναινούν γιατί να μην μπορούν να δηλώσουν την συγκεκριμένη αυθαιρεσία. Μιλάω για δήλωση αυθαιρέτου και όχι για δήλωση μεταβίβασης την οποία θα κάνει ξεχωριστά ο κάθε ιδιοκτήτης. Υποτίθεται πως για να λειάνει την αδικία ο ΄΄νέος΄΄ νόμος υπολογίζει το πρόστιμο με τα επιιτρεπόμενα ανά ιδιοκτησία. Γιατί να απαγορεύει κάτι τέτοιο; Θα εκτιμούσα απάντηση από νομικό αν και θα το ρωτήσω. Edited Αύγουστος 2 , 2013 by jja
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Αυτό που λες αναφέρεται στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου και δεν αφορά στην περίπτωσή σου!
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Το παρών μεταφέρεται στα γενικά αυθαιρετα.και θα μεταφερθεί στη σωστη κατηγορία όταν δημιουργηθεί αφού γινει ΦΕΚ η νεος νομος.
jja Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2013 Αυτό που λες αναφέρεται στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου και δεν αφορά στην περίπτωσή σου! Δεν αναφέρεται στους κοινόχρηστους αλλά και σε όλο το κτίριο, κατά λέξη έτσι το λέει. Όπως και να έχει γιατί είσαι τόσο απόλυτος σε αυτό. Που το στηρίζεις ότι δεν γίνεται; Θα βρεθεί δικαστής που θα πει πως όχι δεν δηλώθηκε το ύψος της οικοδομής και πως όχι δεν πληρώθηκε η περιβαλλοντική βλάβη που προκαλεί η οικοδομή στο ύψος;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2013 jja καλημερα, να κανω μια ερωτηση... [.αν βοηθαει στη συζητηση...] αν σημερα, με τον 4014 τον Βού... ηθελες να πουλησεις ενα διαμερισμα, επειγοντως... Δεν θα υπολογιζες το προστιμο αυτοτελως μονον για το διαμερισμα που σε ενδιαφερει??? Δεν θα αφηνες τα κοινοχρηστα για "αργοτερα" για την ΗΛΤΑ??? Και να προσθεσω,,, Αν υποθεσουμε οτι τακτοποιεις την συνολικη οικοδομη, σαν ενιαια... αν αυριο σε καποια μεταβιβαση "κριθει" "παρατηρηθει" σε καποιον ελεγχο για δανειο...οτι δεν επρεπε να γινει ετσι... ποια θα ειναι η τυχη οσων μεταβιβασεων θα εχουν γινει στο μεταξυ με βαση την "συνολικη τακτοποιηση"???
jja Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2013 (edited) Δεν καταλαβαίνω. Ποιος θα κρίνει και με τι κριτήρια θα κρίνει; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο; Συμφωνούν όλοι οι συνιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν την υπέρβαση ύψους της οικοδομής. Εάν έχει πληρωθεί το πρόστιμο της υπέρβασης σε ύψος της οικοδομής τότε έχει πληρωθεί και για το κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. . Όπως θα μπορούσαν π.χ. να τακτοποιήσουν όλη την οικοδομή, όλα τα διαμερίσματα κτλ. Εάν οι αυθαιρεσίες δηλωθούν, καταγραφούν και πληρωθούν τα πρόστιμα που τις αντιστοιχούν τότε ο μηχανικός εκδίδει βεβαίωση μεταβίβασης, για την τακτοποιημένη ιδιοκτησία. Εάν κριθεί διαφορετικά ( θα μπορούσε να γίνει για όλες τις περιπτώσεις αν κρίνω από τις συζητήσεις στο φόρουμ) το θέμα θα πάει δικαστικά. Για αυτό ρωτάω. Μπορεί κάποιος δικαστής ή δικηγόρος να υποστηρίξει σοβαρά πως δεν έγινε σωστά και αν ναι μα βάση ποια αιτιολογία. Δεν μιλάω για δήλωση κοινοχρήστων, αλλά για δήλωση αυθαιρέτου ύψους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Και τέλος, αφορά το δικό μου διαμέρισμα στο οποίο ανακάλυψα πως είναι 20 εκ πιο ψηλό σε σχέση με την άδεια και δεν είμαι διατεθειμένος να τους πληρώσω 1000+ μόνο για το ύψος (πόσο μάλλον όταν σκέφτομαι πως θα πάρουν 18000 Ευρώ μόνο για την τακτοποίηση ύψους της οικοδομής). Έτσι σκέφτομαι να τους μαζέψω όλους στην συνέλευση της οικοδομής και να τους προτείνω τα παραπάνω. Edited Αύγουστος 3 , 2013 by jja
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα