Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά ανοξείδωτα είναι κατλάλληλα για την κατασκεύη δοχείων τροφίμων (συγκεκριμένα για μέλι).

Το μαγνητικό ανοξείδωτο έιναι κατάλληλο; 

Υπάρχει κάποιος κανονισμός πάνω στο θέμα;

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε

Σε ένα αντίστιχο πρόβλημα που αντιμετώπισα επέλεξα το AISI 316, αλλά δεν θυμάμαι από που άντλησα την πληροφορία αυτή. Αν θες "γκουγκλαρέ' το μήπως βρεις ανάλογα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν την καταλληλότητά του για τρόφημα. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

 

Το μαγνητικό ανοξείδωτο έιναι κατάλληλο;

 

 

 

Βρηκα αυτο που ισως σε βοηθησει: http://trams.chem.uoa.gr/docs/ylika_thomaidis.pdf

 

Ο ωστενιτικος ανοξειδωτος χαλυβας 316 που αναφερει ο φιλος ανωθεν ειναι ολιγον τι τουμπανιαρης με

αποτελεσμα να περιχει 2%~4% κ.β. μολυβδαινιο αρα δεν πληρει τα κριτηρια τυπικα. Ο 304 πληρει τα

τυπικα κριτηρια θαρρω. Σε καθε περιπτωση γιατι δεν χρησιμομποιεις το τιμημενο αλουμινιο να εχεις

το κεφαλι σου ησυχο?

Edited by MScEng
Δημοσιεύτηκε

O 316 χρησιμοποιείται κυριως σε εφαρμογές όπου η κατασκευή έρχεται σε επαφή με άλατα. Για μέλι ο 304 και πιο συγκεκριμένα ο 304L (L για low carbon και καλύτερη συμπεριφορά σε συγκόλληση) είναι ότι πρέπει. Θα πρέπει να λάβεις όμως υπόψη σου και την ποιότητα της επιφάνειας. Θα χρειαστείς επιφάνεια με μικρή τραχύτητα που θα έχει ως αποτέλεσμα την ευκολία σε καθάρισμα οπότε και καλύτερη υγιεινή καθώς και το ότι μικρή τραχύτητα προστατεύει καλύτερα το μέταλλο αφού ελαχιστοποιούνται οι επικαθήσεις.  

Δες όμως τις ιδιότητες του γιατί κάθε είδος διαφέρει στην κατεργασία και την συγγόλληση.

http://www.aalco.co.uk/datasheets/Stainless-Steel_1.4307-304L_35.ashx

http://www.aalco.co.uk/datasheets/Stainless-Steel_1.4404-316L_39.ashx

http://www.aalco.co.uk/datasheets/Stainless-Steel_201~201L~202~204-200-Series_97.ashx

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε

Ο χάλυβας 304 2Β είναι κατάλληλος για χρήση σε δεξαμενή αποθήκευσης ελαιολάδου? Βάσει ποιας Νομοθεσίας μπορούμε να αποφανθούμε ποιος ανοξείδωτος είναι κατάλληλος για το κάθε τρόφιμο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.