Alsterwasser Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Εχω την εντύπωση - χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος, ότι οι ΥΔΟΜ δεν (πρέπει να) ασχολούνται με τον υπολογισμό προστίμων ούτε με τον Ν. 4014/11 ούτε τώρα με τον 4178/13 (για τον τελευταίο βέβαια δεν έχουν ακόμα βγεί ΥΑ, εγκύκλιοι κλπ) Λάθος κάνεις. Στην δική μου ΥΔΟΜ συστήθηκε επιτροπή που κάνει έλεγχο της υπαγωγής ΚΑΙ αυτοψία σε περίπτωση προσθήκης ή αίτησης για χορήγηση ρεύματος/ νέας παροχής σε αυθαίρετη οριζόντια ιδιοκτησία. Δες : ΔΟΚΚ 55572/2012 ....έχουν βγεί και άλλες ΔΟΚΚ ...ρίξε μια ματιά στο site του ΥΠΕΚΑ
terry Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 (edited) Υπολογισμο προστιμου ΔΕΝ κανουν. Απλα τσεκαρουν αν εχουν δηλωθει ολα. Αν εσυ εβαλες μια παραβαση Κατ 13 ή 2 ή 3 ή εβαλες 0.5 ΥΔΒΧ δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ελεγξουν. Ασε που το εγγραφο αναφερει για ακριβεια και αληθεια των στοιχειων που εχουν δηλωθει και δεν αναφερει τιποτα για αυτοψιες. "...στο πλαισο των αρμοδιοτητων τους...." Δεν νομιζω αρμοδιοτητα τους να ειναι ο υπολογισμος του προστιμου, ουτε να πρεκυπτει απο πουθενα οτι θα κανουν αυτοψια. Edited Αύγουστος 12 , 2013 by terry
anton64 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 (edited) @ terry συμφωνώ Edited Αύγουστος 12 , 2013 by anton64
Alsterwasser Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Υπολογισμο προστιμου ΔΕΝ κανουν. Απλα τσεκαρουν αν εχουν δηλωθει ολα. Αν εσυ εβαλες μια παραβαση Κατ 13 ή 2 ή 3 ή εβαλες 0.5 ΥΔΒΧ δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ελεγξουν. Ασε που το εγγραφο αναφερει για ακριβεια και αληθεια των στοιχειων που εχουν δηλωθει και δεν αναφερει τιποτα για αυτοψιες. "...στο πλαισο των αρμοδιοτητων τους...." Δεν νομιζω αρμοδιοτητα τους να ειναι ο υπολογισμος του προστιμου, ουτε να πρεκυπτει απο πουθενα οτι θα κανουν αυτοψια. Τότε υπάρχει υπερβάλλων ζήλος.....θα επανέλθω αφού αναζητήσω τη ΔΟΚΚ που προβλέπει αυτοψίες απο την ΥΔΟΜ
india Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 (edited) Θα μεινει 2-3-4-5 μηνες, το πολυ 2 χρονια στην Ελλαδα, να χαρει τον ηλιο και ολα θα διευκρινιστουν!!! χαχα σωστο κι αυτο..παντως το χιουμορ το εχουμε ακομη σαν λαος! ειναι απλο... θα αφησει ειδικο πληρεξουσιο και για την τακτοποίηση και για την γονικη παροχη. εντιτ υπαρχει και η λυση που εδωσε ο terry.... ειναι μια λυση το σκεφτηκα κι εγω αυτο απλα ειναι λιγο παραξενος, απο αυτους που μενουν εξω κι ειναι καχυποπτοι με εμας τους εδω ελληνες... Edited Αύγουστος 12 , 2013 by terry
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 αμα ειναι καχυποπτος να παει ...εκει που θελει ... και να επιστρεψει με το καλο..... μια φορα για την τακτοποιηση και αλλη μια φορα για την συνταξη του συμβολαιου καλυτερο δεν γινεται ετσι πεστου :mrgreen:
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Εγώ λέω να τον βρέξουμε πρώτα και να του ρίξουμε κι ένα χέρι ξύλο μετά όταν έρθει......
mariatsel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Αναρωτιέμαι αν κάποιος από το ΥΠΕΚΑ επιτέλους θα κάνει κωδικοποίηση της νομοθεσίας που έχει βγει περί αυθαιρέτων.. Ανάθεμα και αν ξέραμε τί ισχύει τελικά , δεδομένου του πλήθους των νόμων, των εγκυκλίων, των ερωταπαντήσεων και όλων όσων προτίθενται ακόμα να βγάλουν στους επόμενους μήνες... Συνιστώ στους πελάτες μου να περιμένουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ διευκρινιστικά στον παρόντα νόμο, γιατί η εμπειρία με το 4014 έδειξε ότι όποιος βιάστηκε σκόνταψε και αυτό του στοίχισε πολλές χιλιάδες ευρώ παραπάνω..... Δηλαδή ήμαρτον, αυτό δεν είναι η έννοια του μηχανικού, είναι πυρηνική φυσική! Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτοί που νομοθετούν και κάνουν τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη απ' ότι είναι ήδη.... 7
athanasanas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Διευκρινήσεις για τα ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ. του 4014/ που περιμέναμε όλοι...... μήπως κάτι μου έχει διαφύγει? Τελικά, τα ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ. που ήδη υποβλήθηκαν θεωρούνται και δεκτά, άρα μήπως έπρεπε να τα είχαμε καταθέσει έστω με τις λίγες οδηγίες του ΤΕΕ?
ioannat Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Υπολογισμο προστιμου ΔΕΝ κανουν. Απλα τσεκαρουν αν εχουν δηλωθει ολα. Αν εσυ εβαλες μια παραβαση Κατ 13 ή 2 ή 3 ή εβαλες 0.5 ΥΔΒΧ δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ελεγξουν. Ασε που το εγγραφο αναφερει για ακριβεια και αληθεια των στοιχειων που εχουν δηλωθει και δεν αναφερει τιποτα για αυτοψιες. "...στο πλαισο των αρμοδιοτητων τους...." Δεν νομιζω αρμοδιοτητα τους να ειναι ο υπολογισμος του προστιμου, ουτε να πρεκυπτει απο πουθενα οτι θα κανουν αυτοψια. καλα οι ΥΔΟΜ ειναι ανεξέλεγκτοι!Εμενα για να μου ακυρώσουν βεβαιωμενο πρόστιμο ζητησαν να τους παει ο ιδιοκτήτης εγραφο της εφοριας οτι το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν εχει πληρωθει!!!!!Οπως καταλαβαινετε η εφορία δεν εδωσε τίποτα .....Αντε να δω πως θα το ξεμπερδέψω.....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα