Faethon11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Αυτό (αποτύπωση) πως μπορούμε να το απαιτήσουμε, στηριζόμενοι σε ποια νομοθεσία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Ασφαλως. Τσεκαρε το ΠΔ676/74 με τις οποιες αλλαγες συμφωνα με το ΠΔ515/89, σε συνδυασμο με τις Εγκυκλιους 8, 57 & 64 του 1990. Αν δεν βγαλλεις ακρη, πες μου να σου δωσω Αρθρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Επειδή δεν έχω, εδώ που είμαι, νομοθεσία αν θυμάμαι καλά αυτά αφορούν τις αμοιβές των μελετών.. Σωστά; Το θέμα είναι πως θα πεισθεί η ΥΔΟΜ ότι δεν θέλει στατική μελέτη αλλά αποτύπωση στατικών.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 (edited) Παντα οταν ειχαμε νομιμοποιηση, υπολογιζαμε αμοιβες αποτυπωσης στατικων και ελεγχο στατικων υπαρχοντος. Οχι στατικη μελετη νεου. Edited Οκτώβριος 23 , 2014 by terry 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 (edited) Για νομιμοποιήσεις δεν υπάρχει κάτι κάπου γραμμένο.Αλλά είναι λογικό όταν κάτι έχει κατασκευασθεί να του κάνεις αποτύπωση και όχι μελέτη.Όμως στην πυροπροστασία γίνεται μελέτη. Βλέπε ΕΓΚ 98/1989 Edited Οκτώβριος 23 , 2014 by Manolis gon Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Συμφωνω. Αλλα αφου η υπαρχει η αμοιβη αποτυπωσης στατικων και ελεχγου στατικων, προφανως καπου πρεπει να χρησιμοποιηθει. Που? Μια περιπτωση ειναι και η νομιμοποιηση. Αλλη περιπτωση ειναι η προσθηκη καθ'υψος οταν στην αρχικη μελετη δεν υπηρχε προβλεψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkara Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2014 εμένα μου ανέφεραν ότι πρέπει να κάνω μελέτη στατικών και όχι αποτύπωση δλδ αποτυπώνω τον φέροντα οργανισμό, λύνω στο πρόγραμμα, και υπογράφω τον οπλισμό που βγάζει.. πως μπορώ να το στηρίξω βάσει νομοθεσίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2014 ΄Η εσυ δεν καταλαβες καλα, ή ειναι βλακες στην ΥΔΟΜ. 1ον σου ειπαν να κανεις αποτυπωση. Τι αποτυπωση? Απανταω : Γεωμετρικη, ποιοτητας υλικων, διαταξη οπλισμου. Αυτα θα εισαγεις "στο προγραμμα" (ελεος, μηχανικοι ειμαστε). 2ον Εσυ υπογραφεις, η ΥΔΟΜ δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ελεγχου των μελετων. Αρα εσυ ξερεις τι πρεπει να κανεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2014 (edited) Ο terry τα λέει σωστά. Σε νομιμοποίηση χρειάζεται: αποτύπωση στατικών και έλεγχος υπάρχοντος. Πρέπει να δεις τι έχεις, να δεις τι χρειάζεσαι και να προτείνεις ενισχύσεις αν αυτές χρειάζονται. Ο κανονισμός που θα χρησιμοποιήσεις είναι άλλο θέμα. Edited Οκτώβριος 28 , 2014 by terry Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkara Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2014 ΄Η εσυ δεν καταλαβες καλα, ή ειναι βλακες στην ΥΔΟΜ. 1ον σου ειπαν να κανεις αποτυπωση. Τι αποτυπωση? Απανταω : Γεωμετρικη, ποιοτητας υλικων, διαταξη οπλισμου. Αυτα θα εισαγεις "στο προγραμμα" (ελεος, μηχανικοι ειμαστε). 2ον Εσυ υπογραφεις, η ΥΔΟΜ δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ελεγχου των μελετων. Αρα εσυ ξερεις τι πρεπει να κανεις... καλημέρα τερυ, κάνω αποτύπωση φέροντος, επιλύω, και ότι οπλισμούς βγάζω, αυτό υπογράφω. Αυτά ακριβώς μου είπανε. Δεν αναφέρθηκαν σε έλεγχο υπάρχοντος πχ με ΚΑΝΕΠΕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα