Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εντοιχιζόμενο έπιπλο μπάνιου


giannhsg

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα!

 

Ανακαινιζω το μπανιο μου και επειδη θα με τρελανουν, αποφασισα να ρωτησω εσας, δημιουργοντας λογαριασμο. Τοσο καιρο παρακολουθω τις συζητησεις σας και αρκετες απο αυτες μου εχουν φανει χρησιμες, ωστοσο δεν μπορουσα να βρω καποιο σχετικο αρθρο.

 

Ο ανθρωπος που σοβατιζει το νεο μπανιο μου, μου λεει οτι αυτο που θελω δεν γινετε, παρα μονο εαν πεσει μπετον.

 

Θελω αντι για επιπλο μπανιου, να βαλω δυο ραφια τετοιου στυλ -> http://st.houzz.com/simgs/f1a190e6017a68d9_8-6734/contemporary-bathroom.jpg

το ενα κατω απο το αλλο, ΧΩΡΙΣ να εχουν ποδαρακια στις γωνιες.

 

Φανταζομαι οτι για να γινει κατι τετοιο, θα πρεπει να σπασω το ενα απο τα δυο τουβλα του τοιχου και να εφαρμοσει μεσα η μιση σανιδα, απο κατω να μπουν γωνιες Γ και επανω ενας ελαφρυς νιπτηρας.

 

Ειναι εφικτο να γινει κατι τετοιο τεχνικα η θα πεσει αργοτερα??

Και εαν ειναι, πρεπει να προσεξω κατι σε περιπτωση που το κανω μονος μου??

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και γίνεται. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Ακόμα και χωρίς γωνιές μπορεί να είναι ευσταθές με κάτι μηχανισμούς που είναι χωνευτοί μέσα στο ράφι. Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο πλάτος πλάτος μπορεί να έχει τέτοιου είδους ράφι.

Link to comment
Share on other sites

να εχεις υποψη σου οτι ο νηπτηρας ειδικα μπορει να προσθεσει πολυ βαρος (καθοτι δυναται να γεμισει νερο , συν το οτι υπαρχει η συνηθεια να στηριζεσαι πανω στον παγκο κλπ) αρα θελει λιγο ψαξιμο στο δικο σου μπανιο (κατασταση τοιχου αν εχει κολωνες τουβλα γεμισματα κλπ) 

 

μια σκεψη δικια μου θα ηταν να φτιαξω δυο στηριγματα απο κοιλοδοκο διατομης με υψος απο 30 εως 40 χιλιοστα πλατος 30 εως 40 επισης παχος τουλαχιστον 3χιλιοστα οπου θα φορεθουν τα ραφια σε αυτες (ο ξυλουργος/μαρμαρας κλπ πρεπει να μεριμνησει να τα εγκιβωτισει στην κατασκευη του) και κολλημα σε λαμες παχους 5-6χιλ πλατους 50 (ωστε να μπορει να γινει κολλημα περιμετρικα) υψους τουλαχιστον 200 χιλιοστα πανω απο το ραφι και αλλα 100 απο κατω (αρα 300+) ωστε να μπορουν να θαφτουν στον σοβα αφου εχουν μπει 2 στριφωνια απο πανω και αλλο ενα απο κατω. μια τετοια κατασκευη (ιδανικα απο ανοιξειδωτο χαλυβα για να μην ξανασχοληθεις) υπερκαλυπτει το οποιο φορτιο μπορει να δεχτει ο νηπτηρα και το ραφι πριν αρχισει να παραμορφωνεται (και σου ξηλωσει τα πλακακια).

τα προβληματα ειναι τα εξης

 

α) θελεις σιδερα που απο τη μια θα ασχοληθει να βγουν απολυτως ομοια και καθετα τα δυο στηριγματα ενω απο την αλλη δε θα ζητησει τη μανα του και τον πατερα του (για 3 ωρες δουλεια και 5 ευρω υλικα σε απλο χαλυβα, 25 σε ανοξειδωτο 304) 

β) αυτος που θα τα βιδωσει πρεπει να τα αλφαδιασει με περισση επιμελια ωστε το ραφι θα κατσει σωστα και ως προς τον τοιχο και ως προς τη χρηστικοτητα 

γ) ο σοβατζης πρεπει να τα θαψει στον σοβα 

αρα μπλεκεις 3 μαστορες σε μια δουλεια και συνηθως καπου εκει χαλαει η συνταγη. 

 

 

 

με παρομοιο τροπο εχω στερεωσει αρθρωτη βαση τηλεορασης βαρους 40 κιλων αποστασης 450 χιλιοστων σε τοιχο με τουβλο (υποψια μπετου η σεναζ)

 

η πολυπλοκοτητα λυνεται αν μπορεις να φτιαξεις και να στηριξεις τις βασεις μονος σου (πχ ξερεις να κολλας και εχεις μια μικρη ηλεκτροκολληση - θεωρω οτι αν εχεις κατι τετοιο εχεις ηδη δραπανο και τρυπανια)

 

αν παλι δε σε ενδιαφερει να μην φαινονται καθολου τα στηριγματα και το κανεις με γωνιες (αυτες τις μεγαλες διακοσμιτικες που βγαινουν σε νικελ , μπρουτζο , χρυσο κλπ) τοτε απλα πρεπει να επιλεξεις τα καταλληλα βυσματα για τον τοιχο σου (παχος τουβλου και ποσο βαθια μπορεις να πας, πχ μπορεις . το να ριξεις μπετο για να πιασουν τα βυσματα το βρισκω υπερβολη.

 

συνεπως ναι γινεται , αλλα εξαρταται και απο τις συνθηκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν θα διαφωνήσω με τους παραπάνω, απλώς σε περίπτωση που ακόμα το παρακολουθείς. Να προσθέσω του pankrock: ότι τις γωνιές μπορεί να τις φτιάξει και έξω.

Να προσθέσω ότι μια βόλτα απο τα ΙΚΕΑ ή τα Neoset θα σου δώσει μια ιδεα πως στηρίζονται τα ράφια αυτά.

Και ακόμη αν φτιάξεις γωνιές οπωσδήποτε inox και καλή κόλληση απο έμπειρο ηλεκτροσυγκολητή inox.

Επίσης μη σκάψεις το ένα τούβλο, αρκεί να σκάψεις το σοβά και να εγκιβωτίσεις την inox γωνιά πάχους τουλάχιστον πόντου να αντέξει το βάρος σου, (μπορείς να βάλεις πολλές πυκνότερα αν θες να περιορίσεις το πάχος)

και το πιο ωραίο θα ήταν να σκάψεις και τον πάγκο σου να εγκιβωτήσεις τις γωνιές.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.