kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 Λαμβάνοντας υπόψη μόνο το είδος των εργασιών που αιτείται ο ιδιοκτήτης : Ξεκινά από αίτηση στην τοπική εφορεία αρχαιοτήτων. Μπορεί να προταθεί χαρακτηρισμός ... Αν επιτραπούν συνεχίζει με ΣΑ. Μπορεί και εκεί να προταθεί χαρακτηρισμός ... Αν όλα περάσουν κανονικά αποφασίζετε το είδος της έγκρισης ... με τα υπόλοιπα στοιχεία. 2
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 (edited) KOKARADI Άρθρο 1 ΦΕΚ 2505 15-10-2013 ΕΕΜΚ 1. Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας χωρίς έκδοση άδειας δόμησης, εφόσον, με την επιφύ− λαξη των οριζομένων στην παρ. 2 της παρούσας: α) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, β) τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα στα όποια εκτελούνται δεν βρίσκονται: i. σε δάσος, ii. σε ρέμα, iii. στον αιγιαλό ή στην παραλία, iv. σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο όπου απαγο− ρεύεται η δόμηση, v. σε περιοχή απολύτου προστασίας, (...) Edited Απρίλιος 18 , 2016 by Pavlos33 1
KOKARADI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 δηλαδη ...εν ολιγοις ...δεν γινεται τιποτα .. ευχαριστω συναδελφοι!!!
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2016 Πολύ σωστά αυτά που γράφει ο Παύλος απλά κι εγώ το έχω λίγο σαν απορία.. Παίρνω καταρχάς ως δεδομένο ότι το κτίριο είναι νομίμως υφιστάμενο. Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να ορίζει κάποιες επιτρεπόμενες εργασίες σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια ανεξαρτήτως του που βρίσκονται τώρα?? Δεν μιλάω για καμία προσθήκη αλλά μικρές επεμβάσεις αναγκαίες για τη λειτουργικότητά του και εργασίες συντήρησης. Δεν θα έπρεπε? Δηλαδή αν έχεις ένα τέτοιο παλιό κτίσμα οι μόνες επιλογές σου είναι ή να κάνεις αυθαίρετες εργασίες ή να το αφήσεις να ρημάξει??
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Στην κατηγορία 23, γράφει 23. Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και η περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (όπως συρματόπλεγμα) σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές. Επίσης, επιτρέπεται οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου. Λιθοδομη, εννοει μονο πετρα? Ελαφρυ υλικο? Αν εγω κανω περιφραξη με πλινθους ή τουβλο ή ytong, θα εχω προβλημα?
kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Μιλάμε για εκτός σχεδίου. Λιθοδομή εννοεί φυσικής λίθου. Θα ήθελε να πει ξερολιθιά, αλλά δεν υπάρχει πλέον η γνώση κατασκευής της, οπότε "δέχονται" και άλλα είδη λιθοδομής ... Προσωπικά θα διαφωνούσα με οποιοδήποτε είδος στέψης με σκυρόδεμα ... αλλά περί ορέξεως ... Για το "ελαφρύ ή πρόχειρο" ούτε αυτοί δεν ξέρουν τι μπορεί να εννοούσαν. Τα σίγουρα πάντως είναι τα συρματοπλέγματα διαφόρων ειδών και οι ξύλινοι φράκτες.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Δεν θα στο περάσουν στην ΥΔΟΜ terry να δεν τους δείξεις λιθοδομή. Παράλογο να μην επιτρέπονται και άλλα υλικά, αλλά η διατύπωση δεν αφήνει περιθώριο άλλης ερμηνείας. Μέχρι στιγμής ελαφρύ υλικό έχουμε συνηθίσει το συρματόπλεγμα με τους μεταλλικούς πασσάλους χωρίς χρήση σκυροδέματος (σενάζ Ο.Σ) και αυτό περνάνε και στην ΥΔΟΜ. Τώρα, αν πρόκειται για άλλο "ελαφρύ" υλικό θα πρέπει να το συζητήσεις πρώτα με την υπηρεσία.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2016 (edited) Πολύ σωστά αυτά που γράφει ο Παύλος απλά κι εγώ το έχω λίγο σαν απορία.. Παίρνω καταρχάς ως δεδομένο ότι το κτίριο είναι νομίμως υφιστάμενο. Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να ορίζει κάποιες επιτρεπόμενες εργασίες σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια ανεξαρτήτως του που βρίσκονται τώρα?? Δεν μιλάω για καμία προσθήκη αλλά μικρές επεμβάσεις αναγκαίες για τη λειτουργικότητά του και εργασίες συντήρησης. Δεν θα έπρεπε? Δηλαδή αν έχεις ένα τέτοιο παλιό κτίσμα οι μόνες επιλογές σου είναι ή να κάνεις αυθαίρετες εργασίες ή να το αφήσεις να ρημάξει?? εδω υπαρχει μια πρωτη απαντηση Περιγραφή Κάτοικος του Αναβάτου της Χίου ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη διότι η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία δεν της επέτρεπε επί σειρά ετών να επισκευάσει την οικία της. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως μνημείο, παραδοσιακός οικισμός και αρχαιολογικός χώρος και η κατοικία βρίσκεται εντός της Α’ ζώνης προστασίας. Παρότι η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει στην περιοχή του Αναβάτου τη συντήρηση των παλιών λιθόκτιστων κτισμάτων, η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ) και το Υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκαν τη χορήγηση άδειας επισκευής επικαλούμενοι δύο υπουργικές αποφάσεις, η πρώτη εκ των οποίων ενέκρινε την εκτέλεση εργασιών στο εκτός του κάστρου τμήμα του οικισμού και η δεύτερη καθόριζε τις χρήσεις των ακινήτων εντός αυτού. Συνοδευτικά Αρχεία 1. Σύνοψη διαμεσολάβησης - 140 KB 2. Τελικό έγγραφο προς ΥΠΠΟ - 433 KB εχουμε και αυτη https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/17612665 Edited Απρίλιος 21 , 2016 by dimitris GM 1
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2016 καλησπέρα, για εξωτερικούς χρωματισμούς με ικριώματα τι σχέδια αναμένεται να μου ζητήσει η ΥΔΟΜ: π.χ. νέο τοπογραφικό, όψεις κλπ? ευχαριστώ
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2016 Ότι προβλέπεται στην απόφαση για εγκριση εργασιών μικρής κλιμακας. Το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας δηλαδή.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα