Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α02] Απαγόρευση υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (ποια ακίνητα εξαιρούνται)


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Σε μία περίπτωση επί παραλίας του 2001, έχω κτίριο προ της παραλίας (φαίνεται από το τοπογραφικό του Αιγιαλού-παραλίας ), πέργκολα μέσα στην παραλία και πλακόστρωση μέσα στην παραλία. Σε πράξη του ΙΚΑ μετά από καταγγελία το 2002, είχε πληρωθεί μόνο η πλακόστρωση και ο ιδιοκτήτης είχε αθωωθεί με δικαστήριο για την κατηγορία άλλων εργασιών εκείνη την περίοδο. 

Συνολικά βγαίνουν όλα πριν το χαρακτηρισμό εκτός από την πλακόστρωση.

Μπορώ να κάνω ένταξη και να αφήσω την πλακόστρωση απ'έξω; Στην βεβαίωση λέμε ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετα που αλλάζουν όγκο, δόμηση, κάλυψη. 

Link to comment
Share on other sites

Στον 4178 αναφέρει απαγόρευση υπαγωγής σε αναδασωτέα έκταση. Εγώ έχω κτίριο με κανονική άδεια εκτός σχεδίου , και αυθαίρετες επεκτάσεις σχεδόν από την χρονολογία της άδειας . Σε χρήση γης που ζήτησα μου απάντησαν ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα.(παρόλαυτα δώσαν προέγκριση για κατάστημα τώρα.) Η περιοχή χαρακτηριστηκε έτσι μετά την άδεια και μετά την ανέγερση των αυθαίρετων επεκτάσεων. Το έχω ήδη  εντάξει στο νόμο , έχει πληρωθεί παράβολο. Θα έχω πρόβλημα πιστεύετε; Το ότι όταν έγιναν οι κατασκευές η περιοχή δεν ήταν αναδασωτέα με καλύπτει;

Link to comment
Share on other sites

Όπου έχεις δικαίωμα για Ο.Α. έχεις δικαίωμα και για τακτοποίηση. Επίσης το αναδασωτέο τμήμα περιλαμβάνει το κτίριο σου; Λογικά θα έχεις ένα περιθώριο 10μ. από το κτίριο σου για να ορίσεις την αναδασωτέα έκταση, εκτός αν ο ιδιοκτήτης έχει αποζημιωθεί. Είναι αντίστοιχη σαχλαμάρα με την ρυμοτόμηση κτιρίων μέσα στις πόλεις.

Link to comment
Share on other sites

Στον χάρτη φαίνεται το ΑΤ να είναι μέσα σε αναδασωτέα περιοχή. Δεν ξέρω πως μπορώ να μάθω αν αυτό περιλαμβάνει και το κτίριο. Δεν έχει αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης , δεν έχει ιδέα κιόλας μάλλον , το ΓΠΣ είναι του 2010. Τα αυθαίρετα τμήματα όπως και το κτίριο έχουν γίνει καμιά εικοσαριά χρόνια πριν. 

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, κατα την υπαγωγή στον νόμο ελέγχουμε κατα πόσο η χρήση του ακινήτου είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρησεις γης στην περιοχή ή όχι;;; Στον ν. 4014 το ελέγχαμε, εδώ δεν εχω καταλάβει αν απαιτείται.....

Link to comment
Share on other sites

ελέγχουν χρήσεις γης, αλλά βάλανε παραθυράκι αν δεν έχουν αλλάξει για 25 χρόνια, δεν ελέγχουμε. δεν είμαι σίγουρος αν ξεχνάω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ήθελα να θέσω ένα ερώτημα, γνωρίζετε αν μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης (όχι απαραίτητα μέσω του Ν.4178, ο οποίος εξαιρεί τους χώρους που έχουν υπαχεί στο 1337) (νομιμοποίηση, όχι ρύθμιση) σε χώρο με εξαίρεση από κατεδάφιση (τρίτη φάση του Ν.1337)? Έψαξα και δε βρίσκω κάτι

Μου είναι απαραίτητο για να έχω νόμιμο περίγραμμα, όχι "εξαιρεμένο", προκειμένου να βγάλω άδεια προσθήκης καθ' ύψος. Διαφωνώ με τον υπάλληλο της πολεοδομίας ως προς την εγκυρότητα-νομιμότητα της εξαίρεσης του υφιστάμενου (λόγω πλάγιας απόστασης), οπότε θέλω να το νομιμοποιήσω τώρα με ΝΟΚ (πληροί της προϋποθέσεις για νομιμοποίηση).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έκανε επέκταση σε κτίριο με άδεια, την οποία δήλωσε με τον 1337, με πλάγια απόσταση 2,50μ. που τότε επιτρεπόταν. Οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (ολοκλήρωσε την τρίτη φάση) πήρε πολύ  αργότερα, το 2003. Εγώ σήμερα πάω να κάνω προσθήκη καθ΄ ύψοςμε τις διατάξεις του ΝΟΚ (άρθρο 23, παρ.4 με ανεξάρτητο φέροντα οργανισμό εκτός του περιγράμματος του ισογείου) και με δ σήμερα στα 2,93μ. Ο υπάλληλος μου λέει ότι κακώς πήρε την εξαίρεση του 2003 γιατί θα έπρεπε σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ να έχει πλάγια απόσταση Δ: 3,85μ, οπότε δεν έχω νόμιμο περίγραμμα για το υφιστάμενο, αλλά "εξαιρεμένο". Το κορυφαίο είναι ότι στο ΝΟΚ άρθρο 23 παρ. 1δ λέει ότι Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο αν (...) εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν. 1337/1983 και μόνο για το τμήμα που δεν αντίκειται είτε στις ισχύουσες διατάξεις είτε σε εκείνες που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του εάν αυτές είναι ευνοϊκότερες. Δεν ακούει τίποτα, και σήμερα, μάλιστα έγινε χαμός. Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάποιος νόμος ή διαδικασία που θα μπορούσα να κάνω ώστε να έχω νόμιμο περίγραμμα. Έχω εξαντλήσει όλες τις εκδοχές που θα μπορούσα να σκεφτώ!

Ευχαριστώ!

Edited by nisorvani
Link to comment
Share on other sites

Είχα μια αντίστοιχη περίπτωση αλλά με τμήμα μέσα στο Δ που δεν εξαιρέθηκε. Έκανα μια προσθήκη κατ'επέκταση στο ισόγειο μέχρι το σύνορο και ταυτόχρονα προσθήκη καθ'ύψος.

Για δες το.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.