apier Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2014 Μην κοιτάς καθόλου τα Α, Β, Γ κλπ. Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα, αυτά διαφέρουν κατά περίπτωση. Το κρίσιμο είναι αυτό που λες ότι οι ειδικοί όροι επιτρέπουν τη δόμηση κατοικίας. Αν είναι έτσι δεν έχεις πρόβλημα
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Και πρέπει το αυθαίρετο να είναι ΠΡΙΝ το χαρακτηρισμό της περιοχής, έτσι???
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 ??? Κάπου το έχασα... τι εννοείς? Εάν έχουμε αυθαίρετο το οποίο κατασκευάστηκε πχ το 2005, ενώ η περιοχή από το 2003 είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική ζώνη Α, Β, Γ, κλπ, μπορούμε να το εντάξουμε???
jja Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Σε πολλές περιπτώσεις αρχαιολογικών χώρων Β επιτρέπεται η δόμηση υπό προϋποθέσεις, βάθος εκσκαφής κλπ. ύστερα από έγκριση της αρχαιολογίας.
apier Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 και εκεί υπάρχει ένα θολό σημείο ερμηνείας. Έστω ότι οι όροι επιτρέπουν την κατοικία, αλλά μόνο ισόγεια. Μπορούμε να δηλώσουμε αυθαίρετο όροφο; Είναι "απλή" παράβαση των όρων δόμησης και κατά συνέπεια δηλώνεται, ή είναι παράβαση τύπου ζώνης ασφαλείας συγκοινωνιών και δεν δηλώνεται; Όσοι πιστοί προσέλθετε. Για μένα θα έπρεπε να απαγορεύεται η ένταξη αυθαιρέτων κατά παράβαση ειδικών όρων, ακριβώς όπως απαγορεύεται η ένταξη εντός της ζώνης ασφαλείας συγκοινωνιών, (κι ας την έκαναν τώρα 50% ) και αφού μπαίνουν ειδικοί όροι σε παραδοσιακά, διατηρητέα κλπ κλπ. Αλλά είπαμε, ο σκοπός είναι να γίνονται δηλώσεις (η Α είναι η μόνη που στο 99% των περιπτώσεων σημαίνει αδόμητη, οπότε το ξεχνάμε)
Πάνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2014 Καλησπέρα, εχω αυθαιρετη κατοικία που βρισκεται στη ΒΙΟΠΑ Κερατεας. Η κατοικια υπηρχε πριν χαρακτηριστει ΒΙΟΠΑ η περιοχη. Μπορει να τακτοποιηθει εφοσον τωρα δεν επιτρεπεται χρηση κατοικιας? εχει ασχοληθει κανεις με παρομοια περιπτωση?
αστέριος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2014 (edited) Πάνος: ''Άρθρο 8 Ρύθμιση αναστολής και εξαίρεσης από κατεδάφιση Η αναστολή ή και η εξαίρεση από την κατεδάφιση, κατά τις διατάξεις του παρόντος, ισχύει για κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και για χρήσεις που έχουν εγκατασταθεί, μέχρι 28.7.2011 καθ’ υπέρβαση είτε των διατάξεων του ν.1577/1985 (Α΄ 210) είτε της οικοδομικής άδειας είτε των όρων ή περιορισμών δόμησης του ακινήτου είτε χωρίς οικοδομική άδεια και εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις για τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου κατά την παρ. 1 του άρθρου 51 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249) ή δεν απαγορευόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή κατά το χρόνο κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης. Θεωρείται ότι η χρήση δεν απαγορευόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας εφόσον κατά τις κείμενες διατάξεις νομίμως χορηγήθηκε άδεια κατά παρέκκλιση της χρήσης γης της περιοχής. '' Αν ισχύουν αυτά, μπορείς. Edited Μάρτιος 8 , 2014 by αστέριος
leup Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2014 (edited) Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι, δεν ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου και το έχω χάσει.. Σχετικά με την απαγόρευση υπαγωγής "παρά το όριο των διεθνών, εθνικών, επαρχιακών...... Εξαιρούνται..... καθώς και αυτοτελείς κατασκευές που συμπεριλαμβάνονται στην παρ.7 του άρθρου 17 του ν.4067/2012" Στην περίπτωσή μου, υπάρχει ένα μπάρμπεκιου χτιστό και ένα στέγαστρο μεγαλούτσικο από πάνω του, και τα δύο εντός του 50% της ζώνης ασφαλείας από Ε.Ο... και οι συγκεκριμένες κατασκευές δεν συμπεριλαμβάνονται στο παραπάνω άρθρο 17 του Ν.4067/2012. Επομένως τί κάνω? Με εμποδίζει αυτό από το να μπω στη ρύθμιση των αυθαιρέτων? Πρέπει ο πελάτης να τα γκρεμίσει θεωρητικά για να μπει στη ρύθμιση? Τί γνώμη έχετε? Edited Μάρτιος 11 , 2014 by leup
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα