Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α04] Τοπογραφικό Διάγραμμα βάσει Ν. 4178/13


Recommended Posts

Έχω τη γνώμη ότι πέρα από ότι γίνεται αρκετά σύνθετο το θέμα δεν επιτρέπει το σύστημα συμψηφισμό με παράβολα, δόσεις ή πλήρως πληρωμένο πρόστιμο με βάση τις διατάξεις του ν. 4014.

Αντιγράφω από τις οδηγίες χρήσης για μεταφορά δήλωσης

Προσοχή: Οι πραγματοποιηθείσες πληρωμές βάσει των διατάξεων του Ν. 4014/2011 μεταφέρονται αυτόματα ως έχουν κατά την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Ν. 4178/2013. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η εισαγωγή τους προς συμψηφισμό στο πεδίο που προορίζεται αποκλειστικά για την εισαγωγή ποσών που καταβλήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του Ν. 4014/2011.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 699
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μεταφέρω απάντηση που έδωσα σε άλλο post...

 

 

Aπό το ΥΠΕΚΑ είπαν ότι, αυτό δεν προβλέπεται, άρα δεν γίνεται.

Έτσι βεβαίως έφτιαξαν και την εφαρμογή από το ΤΕΕ

Προσωπικά θεωρώ ότι, δεν το απαγορεύει ο νόμος! 'Αρα θα έπρεπε να γίνεται! δεν είναι όμως εφικτό μέσω της εφαρμογής. Αν είχα τέτοια περίπτωση, θα μετέφερα μόνο μια δήλωση του 4014 στον 4178 κι αφού την πάω σε κατάσταση υπαγωγής θα συμψήφιζα όλα τα καταβληθέντα με τις υπόλοιπες δηλώσεις του 4014, ανεβάζοντας τα αντίστοιχα παραστατικά, όταν αυτό επιτρέπονταν από το σύστημα. Ταυτοχρόνως θα δικαιολογούσα πλήρως αυτό που έκανα στα σχόλια της δήλωσης. Όποιος στη συνέχεια ήθελε (σε περίπτωση ελέγχου δηλαδή) θα πηγαίναμε νομικά κι αν μπορούσε ας αποδείκνυε ότι, δεν έκανα κάτι σύννομο!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Μόλις διάβασα και τις 22 σελίδες και δυστυχώς ένα συμπερασματικό post δε βρήκα.

και επειδή δεν έχω τις απαντήσεις, τουλάχιστον θα θέσω τις ερωτήσεις:

 

1) Οι εξαιρέσεις της παραγράφου γ' του άρθρου 3 ισχύουν και για βεβαιώσεις και για τακτοποιήσεις?

2) Για ακίνητα εκτός σχεδίου μη άρτια και μη οικοδομήσιμα είτε με είτε χωρίς Ο.Α. δε χρειαζόμαστε ΕΓΣΑ αν δεν υπάρχουν αποκλίσεις από το τοπογραφικό της άδειας? Οπότε είτε χρησιμοποιούμε της Ο.Α. είτε συντάσσουμε τοπογραφικό μη εξαρτημένο αντίστοιχα?

3) Για ακίνητα εντός σχεδίου με Ο.Α. χρησιμοποιούμε της άδειας?

4) Για αδόμητα οικόπεδα ή γήπεδα χρειάζεται ΕΓΣΑ?

5) Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συντεταγμένες κτηματολογίου? Αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις?

 

 

Για να μην παρεξηγηθώ, θέλω να πω ότι χωρίς αυτό το forum θα είχαν γίνει τεράστια και ακόμα περισσότερα λάθη, θα τρώγαμε ακόμα περισσότερες ώρες σε ουρές σε πολεοδομίες, τεε και υπεκα και γενικά άκρη δε θα βρίσκαμε. τουλάχιστον εδώ ακούς/διαβάζεις και απόψεις άλλων μηχανικών, βγάζεις τα συμπεράσματά σου και προχωράς.

Απλά, επειδή το λιώνουμε που το λιώνουμε το κεφάλι μας, καλό θα ήταν σε κάθε thread που μπορεί να μπει μια τάξη, να μπαίνει ώστε να μην απαντώνται συνέχεια τα ίδια θέματα και να μην χάνουν χρόνο οι επόμενοι που έρχονται να διαβάσουν.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις διάβασα και τις 22 σελίδες και δυστυχώς ένα συμπερασματικό post δε βρήκα.

και επειδή δεν έχω τις απαντήσεις, τουλάχιστον θα θέσω τις ερωτήσεις:

 

1) Οι εξαιρέσεις της παραγράφου γ' του άρθρου 3 ισχύουν και για βεβαιώσεις και για τακτοποιήσεις? (οι εξαιρέσεις αφορούν τη βεβαίωση-επομένως μπορείς αρχικά στην τακ/ση να μην βάλεις τ.δ και να το βάλεις εσύ ή ο άλλος μηχανικός σε νέα δήλωση  όταν χρειαστεί να δώσεις τη βεβαίωση, που θα μνημονεύει όμως απαραίτητα τον αριθμ της αρχικής δήλωσης σου)

2) Για ακίνητα εκτός σχεδίου μη άρτια και μη οικοδομήσιμα είτε με είτε χωρίς Ο.Α. δε χρειαζόμαστε ΕΓΣΑ αν δεν υπάρχουν αποκλίσεις από το τοπογραφικό της άδειας? Οπότε είτε χρησιμοποιούμε της Ο.Α. είτε συντάσσουμε τοπογραφικό μη εξαρτημένο αντίστοιχα? (δεν απαιτείται μόνο για τα μη άρτια και οικοδομήσιμα και δεν ενδιαφέρει η ύπαρξη ή μη Ο.Α ή σύσταση καθέτων για αυτά)

3) Για ακίνητα εντός σχεδίου με Ο.Α. χρησιμοποιούμε της άδειας? ΝΑΙ

4) Για αδόμητα οικόπεδα (πάντα) ή γήπεδα χρειάζεται ΕΓΣΑ? (αναλόγως αρτιότητας-οικοδ/τας ή μη και εφ' όσον πρόκειται για κλήρο ή αναδασμό αναλόγως αν υπερβαίνει την Α.Α των 15.000 )

5) Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συντεταγμένες κτηματολογίου? Αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις? (ΝΑΙ αν είναι σε ΕΓΣΑ και μεταγράφηκε)

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

 

 

3) Για ακίνητα εντός σχεδίου με Ο.Α. χρησιμοποιούμε της άδειας? ΝΑΙ

 

 

 

Εντός σχεδίου οικοδομή με άδεια αλλά απώλεια φακέλου κάνουμε νέο τοπογραφικό ; Το τοπογραφικό (χωρίς συντεταγμένες ή θεώρηση από πολεοδομία) από αρχείου συμβολαιογράφου μας καλύπτει ; Η ακόμη και το ίδιο το συμβόλαιο όπου αναφέρεται στην οριζόντια ιδιοκτησία καλύπτει το κενό ενός Τ.Δ ;

Link to comment
Share on other sites

αφού λες ότι έχεις οριζόντια συν/σία

επομένως βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεσαι 

τ.δ με ΕΓΣΑ

Link to comment
Share on other sites

 

1) Οι εξαιρέσεις της παραγράφου γ' του άρθρου 3 ισχύουν και για βεβαιώσεις και για τακτοποιήσεις?

Νομίζω αφορούν μόνο τις βεβαιώσεις. Είναι παράλογο π.χ. να μην κάνουμε εξάρτηση ΕΓΣΑ σε μη άρτιο εκτός σχεδίου.

Η Εγκύκλιος 3 αναφέρει στο Άρθρο 4 ότι : " αφορά στον τρόπο σύνταξης των τ.δ. όπως ορίζονται στα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 1γ. του άρθρου 3.......εφεξής κάθε τοπογραφικό διάγραμμα απαιτείται να είναι εξαρτημένο...".

Στο άρθρο 11  του 4178 που είναι τα δικαιολογητικά , παρ.6 αναφέρει : "όταν υπάρχει οικοδομική άδεια....αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της άδειας" , "όταν δεν υπάρχει άδεια...τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με την 3.1γ. " .

 

Άρα καταλήγω :

Για δηλώσεις 4178:

- εάν έχουμε άδεια σε εντός ή εκτός σχεδίου βάζουμε αντίγραφο του τοπογραφικού της άδειας. Δεν προκύπτει από κάπου η εξάρτηση ακόμη και στα εκτός σχεδίου.

- εάν δεν έχουμε άδεια πάμε με 3.1.γ. :

  --Εάν είναι εκτός σχεδίου, άρτιο ή μη κάνουμε εξάρτηση σίγουρα.

  --Εάν είναι εντός σχεδίου....δεν είμαι σίγουρος τι κάνουμε. 

 

Για βεβαιώσεις 4178 ισχύει ολόκληρη η 3.1.γ. με τις εξαιρέσεις της. Έτσι :

- εάν έχουμε άδεια :

 -- εντός σχεδίου δεν θέλει τοπογραφικό.

 -- εκτός σχεδίου θέλει εξαρτημένο τοπογραφικό ! κάτι που δεν θέλει στην δήλωση.... ΠΑΡΑΛΟΓΟ !

- εάν δεν έχουμε άδεια :

 -- εντός σχεδίου με ρυμοτομικό με πράξη εφαρμογής ή όταν υπάρχει σύσταση δεν χρειάζεται τοπογραφικό

 -- εκτός σχεδίου μη άρτιο και οικ/μο δεν θέλει τοπογραφικό ενώ θέλει στην δήλωση. Άρα ένα αδόμητο μη άρτιο μεταβιβάζεται χωρίς τοπογραφικό.

 -- εκτός σχεδίου άρτιο θέλει τοπογραφικό και εξαρτημένο.

 

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

κυριοι συναδελφοι, 


 


γνωριζει καποιος απο εσας να με ενημερωσει


 


εχω πολλες περιπτωσεις φακελων με αδειες του 78-82 σε συγκεκριμενη περιοχη που τα τοπογραφικα εχουν γινει βασει διαταγματος του 73 εντος εγκεκριμενου ρυμοτομικου (αρα υποθετω στην εξαιρεση i αρθρου 3 παρ.1γ) ΑΛΛΑ δεν φερουν υπευθυνη δηλωση ν.651/1977  πανω. 


η συμβολαιογραφος για να κανει συσταση ιδιοκτησιων μου ζηταει καινουριο τοπογραφικο. μπορει με καποιο τροπο να το αποφυγει ο ιδιοκτητης αυτο το εξοδο θεωρειτε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.