CooEOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Καλημέρα συνάδελφοι, σε συζήτηση με άλλο συνάδελφο επέμενε πως βάσει κάποιας εγκυκλίου που του διέφευγε, ισόγεια αποθήκη (<15τμ άρα μπαίνει ως κατηγορία 3) μπορεί να περαστεί σε Φ.Κ. ακόμα και αν είναι κατασκευασμένη μετά το 2011. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναί σε ποιά εγκύκλιο αναφέρεται; Αν έχει συζητηθεί πάλι ζητώ συγγνώμη αλλά δεν είχα το χρόνο να διαβάσω και τις 219 σελίδες του νήματος. Ευχαριστώ.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά μάλλον πρέπει να συσταθεί... "χθες" σώμα ελεγκτών δηλώσεων αυθαιρέτων. Η υπαγωγή αυθαιρεσιών κατηγορίας 3 δεν έχει χρονικό περιορισμό σε σχέση με τη λήξη προθεσμιών του νόμου. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι αν η αποθήκη έγινε μετά την 28-7-2011 μπορεί να την υπάγει.
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Θεωρώ πως οι αυθαίρετες κατασκευές ανεξαρτήτως κατηγορίας ή μεγέθους ή σπουδαιότητας, δεν μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του 4178 εάν έχουν κατασκευαστεί μετά την 28η.7.2011 .
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Συνάδελφοι σας παρακαλώ την βοήθεια σας για την εξής περίπτωση: Σε εκτός οικισμού ισόγειο κτίριο προς τακτοποίηση υπάρχουν τα παρακάτω όλα σε επαφή μεταξύ τους: 1) ΚΧ άλλη κατοικία 80τ.μ. (κατηγορία 5) 2) ΒΧ αποθήκη 21 τ.μ. (ύψος 2,5μ) 3) ΒΧ αποθήκη 9 τ.μ. (ύψος 2μ) 4) Εξωτερικό WC 4 τ.μ. (ύψος 2,3μ) 5) Στη ταράτσα υπάρχει ντεπόζιτο νερού και ηλιακός Θεωρείτε ότι: - Mπορεί να υπαχθεί το (3) στην κατηγορία 3, μαζί με ντεπόζιτο και τον ηλιακό ή πρέπει να υπολογιστεί με μειωτικό; - Το εξωτερικό WC μπορεί να θεωρηθεί ΒΧ και να πάρει μειωτικό ή μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 3 ή θεωρείται ΚΧ; και μια ερώτηση bonus: Αλλαγή χρήσης μελλοντικά μετά την τακτοποίηση μπορεί να γίνει στην αποθήκη (2) [έχει και θέμα ύψους με τον κτιριοδομικό...] δηλαδή σε χρήση κατοικίας ή ότι δηλωθεί τώρα ισχύει και τέλος; Σας ευχαριστώ!
msxoin Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Κατα την αποψη μου: Η αποθηκη καιντο ντεποζιτο ειναι 3. Ο ηλιακος δεν γνωριζω. Οσο για το WC θα το εβαζα ως υπερβαση δομησης κυριων χωρων. Μειωτικο παιρνουν παταρια σοφιτες αποθηκες. Με επιφυλαξη γιατι ειμαι νεος στον χωρο.
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Ευχαριστώ για την απαντηση σου! Υπόψη ότι το κτίριο θεωρείται ότι δεν έχει οικοδομική άδεια (δεν έχει εφαρμοστεί, άρα σαν να μην υπάρχει καθόλου). Αρα εξωτερικό WC (σε επαφή με το κυρίως κτίριο)-> χωρίς μειωτικό συντελεστή Εξωτερική αποθήκη (σε επαφή με την αποθήκη 20τ.μ.) <15 τ.μ -> κατηγορία 3 (μαζί με ντεπόζιτο, ηλιακό, παραβάσεις κτιριοδομικού, βόθρο κλπ) Εξωτερική αποθήκη 20τ.μ. (σε επαφή με το κυρίως κτίριο) -> με μειωτικό συντελεστή Οποιος συνάδελφος θεωρεί ότι κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσει.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δεν μπορεί μια ΟΑ που έχει εκδοθεί να θεωρούμε ότι, δεν "υπάρχει"..... Επίσης δεν είναι αρμόδιος ο μηχανικός να θεωρήσει ότι, ΟΑ που δεν έχει εφαρμοστεί δεν "υπάρχει".....
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δεν μπορεί μια ΟΑ που έχει εκδοθεί να θεωρούμε ότι, δεν "υπάρχει"..... Επίσης δεν είναι αρμόδιος ο μηχανικός να θεωρήσει ότι, ΟΑ που δεν έχει εφαρμοστεί δεν "υπάρχει"..... Εννούσα ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίζεται στον υπολογισμό του προστίμου σαν να μην έχει Ο.Α. αφού α) έχει ανεγερθεί σε άλλη μη νόμιμη θέση και β) το περίγραμμα του υφιστάμενου κτιρίου δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο με το προβλεπόμενο απο την Ο.Α.
msxoin Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δεν χρειάζεται τόσο προχωρημένος συλλογισμός. Εφόσον έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια επιλέγεις στο ανάλογο πεδίο ΝΑΙ. Απο εκεί και περα όλα αυτά που λές είναι παραβάσεις και θα πρέπει να καταγραφούν. Άδεια όμως, έστω και χαρτί υγείας, έχει βγει. Αυτό καταλαβαίνω εγώ.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Εννούσα ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίζεται στον υπολογισμό του προστίμου σαν να μην έχει Ο.Α. αφού α) έχει ανεγερθεί σε άλλη μη νόμιμη θέση και β) το περίγραμμα του υφιστάμενου κτιρίου δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο με το προβλεπόμενο απο την Ο.Α. Δεν χρειάζεται τόσο προχωρημένος συλλογισμός. Εφόσον έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια επιλέγεις στο ανάλογο πεδίο ΝΑΙ. Απο εκεί και περα όλα αυτά που λές είναι παραβάσεις και θα πρέπει να καταγραφούν. Άδεια όμως, έστω και χαρτί υγείας, έχει βγει. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Ο συνάδελφος trellovoskos ορθά υπολογίζει το πρόστιμο σαν να μην υπάρχει άδεια στο ακίνητο, βασιζόμενος στο τροποποιημένο παράρτημα του νόμου. Δεν ακυρώνει μια διοικητική πράξη από μόνος του, που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να το κάνει. Αυτό είναι δουλειά της υπηρεσίας. Ο μηχανικός κατόπιν τεκμηρίωσης αποφασίζει αν στον υπολογισμό προστίμου θα λάβει υπόψη του την άδεια ή όχι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα